2a divisió A

Desastres assumits

Sabadell i Barça B. Arlequinats i blaugrana van certificar diumenge el descens matemàtic cap a segona B en una temporada horrible esportivament i amb interrogants en el futur

Era qüestió de temps que les matemàtiques ho diguessin perquè tothom tenia més o menys coll avall que el Sabadell i el Barça B baixarien de categoria. La segona divisió, doncs, passarà a tenir de quatre a dos representants catalans (Llagostera i Nàstic) tot esperant que el Girona culmini l'ascens per la via ràpida. Diumenge, doncs, arlequinats i blaugrana van consumar un descens que els ha dut durant quatre i cinc temporades respectivament competint en el futbol professional. El Sabadell hi ha anat sobrevivint, i fins i tot la temporada passada va somiar la promoció d'ascens, mentre que el Barça ha trobat en la categoria un complement excels per a la seva formació. Dos tercers llocs, un vuitè i un novè lloc ha estat l'excel·lent trajectòria del filial en aquesta etapa en la segona categoria.

Futur

Tots dos equips ja fa temps que estan treballant en el futur a segona B. En el cas del Sabadell, l'objectiu serà modest; els deutes provoquen que no tinguin un pressupost gaire alt i aspiraran, com a màxima ambició, a entrar en la promoció d'ascens. El Barça B, en canvi, haurà d'estructurar una plantilla amb dos handicaps: la dels jugadors que, per contracte, han d'anar al primer equip o cedits; i amb la impossibilitat de fitxar per la sanció que ha imposat la FIFA.

LES REACCIONS

Vam fer competir l'equip al 120% i a aquest nivell hi ha hagut jugadors que s'han trencat
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
L'equip ha treballat cada dia per guanyar els partits, per això sento que no mereixíem baixar
Kiko Olivas
central del sabadell
L'equip ha patit molt sense pilota. No hem estat un equip contundent i això penalitza a segona
Jordi Vinyals
entrenador del barça b
Ha estat un cúmul de tot. No és just especificar perquè tots hem estat responsables
David Babunski
atacant del barça b

Tres incògnites per resoldre en l'últim partit

Per a l'última jornada hi ha encara tres posicions per aclarir, com ara la segona plaça d'ascens directe disputada entre el Girona i l'Sporting. També està en l'aire l'última plaça per jugar la promoció d'ascens entre el Saragossa i la Ponferradina, separats amb un punt de diferència, i que han de jugar a Leganés i contra l'Alcorcón, a casa, respectivament. I en darrer lloc, cal aclarir quin és l'equip que acompanyarà el Barça, el Sabadell i el Recre a segona B. L'Osasuna ho té si empata a la Creu Alta; se la juga contra el Racing, que ha de guanyar a Albacete i esperar. La lluita entre els tres equips que han baixat, separats per dos punts, també té el seu valor per possibles descensos administratius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)