2a divisió A

Malsons encadenats

El Girona gestiona de mala manera el 0-3 del partit d'anada i el Saragossa el fulmina amb una golejada difícil de digerir

Els de Machín, que van badar en l'estratègia defensiva , es queden fora de la lluita per l'ascens a 1a

SARAGOSSA: Bono; Fernández (Javi Álamo 83'), Cabrera, Vallejo, Mario (Rubén 81'), Diego Rico; Dorca, Pedro, Ruiz de Galarreta (Basha 73'), Eldin; i Willian José.

GIRONA: Isaac Becerra; Aday, Pablo Íñiguez, Richy (Mas 62'), Lejeune, David Juncà (Coris 46'); Pere Pons, Àlex Granell, Jandro; Felipe (Sandaza 57') i Mata.

En vuit dies, Montilivi ha viscut dos malsons dels que difícilment se li esborraran de la memòria, a l'aficionat del Girona. Si el Lugo va frustrar amb una crueltat infinita l'ascens a primera, ahir va ser el Saragossa qui es va encarregar de barrar el pas dels de Pablo Machín a l'eliminatòria decisiva i de rebentar, ara ja definitivament, el somni de jugar a la mateixa lliga que el Barça, el Madrid, l'Atlético i el València. El 0-3 a La Romareda, en el 99% dels casos hauria estat definitiu, però la malastrugança del Girona és tan bèstia que el dia que li donin a escollir cara o creu, la moneda caurà de cantell. El Saragossa va ser valent i va sortir de Montilivi amb un 1-4 que no admet gaires discussions. Ni aquest resultat ni l'1-1 de la setmana passada enterboliran la temporada majúscula dels gironins, però s'ha de concloure que quan s'ha arribat a l'hora de la veritat ha faltat benzina i, sobretot, han tremolat les cames. Ahir el Saragossa va fer un màster de com jugar un temps afegit de 7 minuts: tenint la pilota, jugant a la parcel·la rival, forçant faltes, esgarrapant segons i defensant amb urpes. Si el Girona hagués estat igual de diligent que els aragonesos en els 4 minuts que es van allargar contra el Lugo, ahir hi hauria hagut un Sporting-Saragossa a El Molinón.

Les faltes laterals

Ho havia avisat Machín, i tenia tota la raó: el Girona no és un equip que sàpiga especular. Ahir es va demostrar. Només calia fer una bona gestió dels tres gols d'avantatge de l'anada, però li va faltar molt d'ofici malgrat que el tècnic va posar experiència al davant (Jandro i Felipe) amb la voluntat de fer conservacions de pilota lluny de la porteria d'Isaac Becerra. El Girona va tenir tres o quatre atacs molt clars, però li va fallar allò que li va donar ales a Saragossa: l'efectivitat.

Defensivament, l'equip va patir massa. No es va trobar mai còmode amb els atacs posicionals del rival, però tampoc va ser gaire fiable quan els aragonesos van sortir al contraatac. La principal errada, però, va ser concedir un munt d'accions a pilota parada al Saragossa. Els córners, s'entenen (tot i que n'hi havia algun d'evitable). Les faltes, no tant. Els locals van pecar d'un excés d'impetuositat a l'hora de defensar a tres quartes parts de camp i van provocar faltes i més faltes que Arcediano Monescillo no va tenir cap problema a assenyalar, sinó més aviat el contrari. I els llançaments de Pedro són tota una garantia: el 0-1 va ser una falta lateral que Mata va defensar com si fos un jugador de voleibol (penal i gol de Willian José). El 0-2 i el 0-3, dues faltes laterals pèssimament defensades (Willian José i Cabrera van rematar de cap, tots dos sense oposició).

Montilivi, que es va quedar en silenci després del 0-1, va caure en el neguit amb el 0-2 i en la depressió més absoluta amb el 0-3. A la mitja part, tota la feina que havia fet el Girona a La Romareda en 90 minuts ja se n'havia anat en orris.

I per si no hi havia prou llenya al foc, el Saragossa va clavar la punyalada definitiva amb el quart gol, que li era imprescindible si volia superar l'eliminatòria. Va ser una acció equiparable a la que el Girona solia fer a principis de lliga, quan els carrilers anaven com motos i Cifuentes i Juncà arribaven tots dos a l'àrea. Aquesta vegada la va fer el Saragossa, amb Diego Rico i Fernández.

L'últim intent

L'escenari era desencoratjador: el 0-4 ja lluïa en el marcador, el Girona ja havia fet els tres canvis –Machín havia substituït primer Juncà i després Felipe, però no tenia en el guió rellevar Richy, que es va lesionar–, les cames començaven a fer figa i el cap, a donar ordres inconnexes. I el pitjor de tot és que el Girona ja no necessitava un gol, sinó dos.

El gol d'Aday va ser com una petita llum d'esperança. L'1-4 encara no servia, però Montilivi va mig despertar i els jugadors també es van animar. Poc després, un contraatac de tiralínies (Becerra, Coris, Aday i Pere Pons) no va acabar amb el 2-4 perquè el migcampista va errar quan tenia tota la porteria per a ell. No hauria estat definitiu, perquè la sensació és que el Saragossa tenia més ben assortit el dipòsit de reserves d'energia, però segur que li haurien traslladat una bona ració de nervis i d'angoixa.

El Girona, que va saber jugar millor quan ho tenia tot pràcticament perdut, va insistir fins a l'extenuació amb accions amb més olor d'èpica que de res més. Va tenir també set minuts d'afegit, però qui va estar més a prop del gol va ser el Saragossa en l'última acció.

0-3 EN EL DESCANS

El Saragossa ja havia aconseguit equilibrar l'eliminatòria en només 43 minuts

LA MATEIXA PEDRA

El 0-1, que va ser de penal, el 0-2 i el 0-3 van néixer en tres faltes laterals de Pedro

PARTIT TRENCAT

Després del 0-4 (66'), Aday va fer l'1-4 (72') i Pere Pons va fallar una ocasió d'or (77')
GOLS: 0-1 (18') Willian José, de penal. 0-2 (33') Willian José. 0-3 (43') Cabrera. 0-4 (66') Fernández. 1-4 (72') Aday. ÀRBITRE: Arcediano Monescillo, del col·legi castellano-manxeg. T.G.: als locals Juncà (32'), Mas (64'), Aday (73') i Pere Pons (93'), i als visitants Willian José (24'), Cabrera (44'), Fernández (83') i Bono (84'). T.V.: cap. PÚBLIC: 8.348 espectadors a Montilivi.