Nàstic

Nàstic

Protagonistes de l'ascens

L'oportunitat treballada

Després de diverses temporades picant pedra a segona B, a Rocha i a Marcos els ha arribat l'hora, l'any de la trentena, de fer el salt a segona A

Golejadors el dia de l'ascens, han estat intocables per a Moreno

El Nàsticva confirmar ahir mateix la renovació de David Rocha, que serà grana fins el 2018
Marcosha encadenat tres cursos regulars al Nàstic. En aquest últim ha disputat 34 partits i ha marcat 10 gols

Hi ha moltes motivacions per buscar un ascens de categoria. Les principals són col·lectives, ja que el futbol és un esport d'equip i es busca el triomf del grup, de l'escut que es defensa. Però, malgrat això, també hi ha motivacions individuals, que no se solen exterioritzar tant, però que hi són. És la voluntat, ben legítima, de millorar el currículum i, sobretot, de fer el salt a una categoria superior com a evolució de la carrera, com a premi a l'esforç individual i a la constància. L'ascens del Nàstic a segona A és especial, en aquest sentit, per a dos futbolistes que fins ara han picat molta pedra a segona B, on han viscut temporades dures i d'altres de millors, molt sovint amb l'ascens com a objectiu, però mai aconseguit. A David Rocha i a Marcos Jiménez de la Espada, dos jugadors contrastats a segona B, que sempre han estat peces importants dels seus equips, els ha arribat finalment l'oportunitat de fer el salt al futbol veritablement professional, ara que compleixen 30 anys. Els dos futbolistes es mostraven exultants el dia de l'ascens, després de ser-ne grans protagonistes marcant dos dels tres gols amb què el Nàstic va derrotar l'Osca. Tots dos admetien l'eufòria per la fita aconseguida i mostraven moltes ganes de debutar a segona A amb la samarreta del Nàstic. Mentre que falta confirmar la continuïtat de Marcos, amb el qual es compsta, el Nàstic va fer oficial ahir la renovació per tres temporades de David Rocha.

Marcos Jiménez va arribar fa tres anys al Nàstic, després de jugar a segona B amb l'Oriola, l'Sporting Maonès i el Sant Andreu. El davanter mallorquí ha estat un habitual en els equips titulars, especialment aquesta temporada, en què ha disputat 34 partits i ha marcat deu gols, l'últim, una magnífica vaselina que va tancar la victòria contra l'Osca. També va tancar ferides, sobretot les provocades per la fase d'ascens de la temporada passada. Per a ell va ser especialment dura, sobretot perquè mai no ha amagat la decepció de no haver estat titular en el partit decisiu, a Llagostera. Algunes crítiques rebudes –la posició de davanter centre sol ser blanc habitual dels comentaris– han quedat enrere, i ara el davanter grana només té al cap demostrar que és un futbolista vàlid per a la segona A.

Rocha ha protagonitzat dues grans temporades a Tarragona, i ara tindrà l'oportunitat de marcar-hi una època, ja que amb el nou contracte serà grana fins la temporada 2017/18. Després de la primera campanya, es va témer que marxés –ja havia ofert un bon rendiment al Cacereño i l'Albacete–, però va preferir el repte de pujar a segona A amb el Nàstic. Ha estat un dels motors, intocable al mig centre. A més de ser un dels iniciadors de les jugades, també ha demostrat capacitat de finalització. Gràcies a la pilota aturada i a les arribades des de la segona línia, Rocha, que ha disputat 36 partits, ha fet vuit gols.

9
temporades
ha jugat David Rocha a segona B entre el Cacereño, el Vila-real B, el Cartagena, l'Albacete i el Nàstic.
7
temporades
de Marcos Jiménez a segona B, entre l'Oriola, l'Sporting Maonès, el Sant Andreu i el Nàstic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)