2a divisió A

Las Palmas és de primera

Èxtasi. El conjunt dirigit pel català Paco Herrera va capgirar el 3-1 de La Romareda amb un gol decisiu d'Araujo en el tram final

saragossa0 (3)

las palmas2 (3)

Las Palmas acompanyarà el Betis i l'Sporting a la primera divisió. El conjunt canari es va treure l'espina de l'ascens frustrat del curs passat i va tornar a l'elit 13 anys després, en superar el Saragossa en el partit de tornada per 2-0, un resultat que capgirava una eliminatòria que se'ls havia posat molt difícil després del primer matx a La Romareda (3-1). Araujo va ser l'heroi amb un gol a falta de cinc minuts pel final.

La primera part va començar amb un tempteig inicial dels dos equips. Las Palmas va avisar primer amb una falta de Viera que va refusar amb problemes Bono (18'), mentre que el Saragossa va disposar poc després d'una gran ocasió, quan Dorca va rematar una pilota al pal després que Culio intervingués providencialment en última instància (23'). I del possible 0-1 es va passar al 1-0 en poc temps, després d'una gran jugada col·lectiva dels locals que va finalitzar Roque Mesa amb un potent xut des de dins de l'àrea.

Després de la represa, Las Palmas va buscar amb insistència el segon gol. Ho va tenir molt a prop amb un cop de cap de David García que va anar al pal (68'), però no va ser fins al minut 85 quan Araujo va donar l'ascens al seu equip amb un gol gairebé sense angle.

LAS PALMAS: Casto, Aythami (Marcelo, 87'), David García, Ángel, David Simón, Castellano, Asdrúbal (Hernán, 57'), Mesa, Culio (Ortuño, 69'), Viera i Araujo. SARAGOSSA: Bono, Fernández, Mario, Vallejo, Rico, Basha (Lolo, 87'), Albert Dorca, Pedro, Jaime (Borja Bastón, 69'), Eldin (Álamo, 45') i William José. GOLS: 1-0 (33') Mesa. 2-0 (84') Araujo. ÀRBITRE: Ocón Arráiz. T.G.: Als locals Culio i David García i als visitants Pedro, Mario i Javi Álamo. T.V.: Cap. PÚBLIC: 28.232 espectadors a l'Estadi de Gran Canària.