2a divisió A

Inexperiència relativa

Nàstic. Tot i que de l'anterior etapa a segona A només queda Xisco Campos, Vicente Moreno disposa ara per ara d'un bloc de vint jugadors en què n'hi ha tretze que han jugat a la LFP

El Nàstic comença dijous que ve la pretemporada i, de moment, Vicente Moreno disposa de vint futbolistes. L'aposta ha estat clara des del mateix dia de l'ascens: mantenir la base de jugadors que ha fet possible el retorn a segona A. De la darrera etapa dels grana a la LFP, només hi queda un home, el central i capità Xisco Campos. Això, però, no significa que el bloc actual, amb el qual l'equip ha fet el salt del categoria, sigui inexpert a segona A. Res més lluny de la realitat. Dels vint jugadors que el Nàstic té ara mateix en nòmina, més de la meitat saben el pa que s'hi dóna, en la categoria. Això sí, n'hi ha vuit que no han jugat mai a segona A: Tomeu Nadal, Gerard Valentín, Pablo Marí, Rocha, Xisco Hernández, Jean Luc, Ferran Giner i Marcos.

Entre els futbolistes del Nàstic que tenen experiència en el futbol professional, n'hi ha quatre amb bagatge ampli, ja que acumulen més de 100 partits en la categoria de plata. En aquest aspecte, destaquen els números de Manolo Martínez, que ha jugat 223 duels a segona A. També tenen un bon historial Azkorra (178 partits), Xisco Campos (132) i el primer fitxatge, Iago Bouzón (117).

Més enllà, el Nàstic disposa de nou homes que han jugat en algun moment a primera. Val a dir, això sí, que Xisco Campos, Pablo Marí i Luismi ho van fer fugaçment, ja que eren jugadors de filial i van disposar d'algun minut amb el primer equip. Azkorra i Rayco, de la seva banda, no van arribar a tenir-hi gaires minuts. Els casos de Manolo Reina, Yago Bouzón i Manolo Martínez són un pèl diferents, ja que han disputat més de 25 partits en la màxima categoria estatal, mentre que Xisco Muñoz és qui millor coneix l'elit: ha acumulat 194 duels a primera divisió, que aviat és dit. El Nàstic, doncs, torna a la LFP amb un equip que combinarà la il·lusió del debutant i la solvència de qui coneix detalladament l'escenari on es troba.

LES XIFRES

8
jugadors
dels que té el Nàstic actualment en nòmina no han debutat segona divisió A
194
partits a primera
ha jugat Xisco Muñoz. És el jugador de la plantilla amb un bagatge més ampli a l'elit
4
futbolistes
han disputat més de 100 partits a 2a A: Xisco Campos, Bouzón, Manolo Martínez i Azkorra

Un salt que havia d'arribar

L'ascens del Nàstic a segona A no és només un premi per al club i els seus seguidors. Els jugadors que no han tastat mai aquesta categoria podran gaudir-ne. Entre tots els casos, n'hi ha quatre de molt destacats, ja que tenen una àmplia i contrastada experiència a segona B però mai havien jugat una categoria per sobre. És el cas de tres pesos pesants –Rocha, Marcos i Pablo Marí– i d'una de les incorporacions, Xisco Hernández, que després d'acumular més de 10.000 minuts en la categoria de bronze, per fi tindran l'oportunitat de lluir a la LFP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)