2a divisió A

A plata, a poc a poc i bona lletra

El mercat de la segona divisió A ha començat amb un ritme lent i amb pocs moviments en les plantilles

Els clubs estan pendents que es desencalli el tema dels drets televisius i de saber el límit salarial per fitxar

Els reforços del Girona (Alcaraz) i el Llagostera (Escassi i Emilio) estan arribant amb comptagotes

Els vint-i-dos equips que la temporada vinent disputaran la segona divisió A estan plenament concentrats en la confecció de les plantilles. Els anys de bonança en la divisió de plata ja queden molt lluny, i ja fa temps que la tendència és més aviat austera i de retallades. No n'és aliè el mercat estival actual, que s'està desenvolupant a un ritme lent i amb pocs moviments. Gairebé no se n'escapa ningú, ni els clubs més poderosos, ni els que acaben de baixar des de la primera divisió ni, evidentment, els conjunts més humils de la categoria.

A més, aquest estiu els clubs instal·lats en el futbol professional –els de primera divisió i 2a A– s'estan trobant amb un inconvenient afegit: la incertesa sobre els drets televisius. I és que els clubs encara no saben si el decret llei que es va aprovar recentment, i que pretén regular els drets de televisió futurs amb una venda centralitzada, entrarà en vigor a partir de la temporada 2016/17 –tal com estava previst inicialment– o bé s'avançarà un any i els clubs ja en podran gaudir el curs vinent. No és un tema menor, ja que hi ha molts diners en joc. Pel que fa a la segona A, els primers informes que han sortit a la llum diuen que els equips més modestos podrien rebre uns 4,5 milions d'euros, una quantitat substancialment superior a la del curs passat i encara subjecte a variabilitats en cada cas –l'última classificació en la lliga n'és una–. En els pròxims dies s'hauria de saber com queda definit tot plegat.

Els clubs estan molt pendents del desenllaç final del tema dels drets televisius per poder quadrar els pressupostos i anar amb més seguretat al mercat, de la mateixa manera que estan a l'expectativa de conèixer el marge salarial de la LFP per poder fitxar. Tot això, sumat a les debilitades economies de la majoria dels clubs, està provocant que els fitxatges s'estiguin produint amb comptagotes.

Costa molt

Pel que fa als equips catalans que jugaran a 2a A, el Girona, el Llagostera i el Nàstic estan anant molt a poc a poc a l'hora de reforçar les seves plantilles. De tots tres, qui més fitxatges ha fet fins ara ha estat el conjunt grana, nou ascendit a la categoria, que ha oficialitzat les arribades de Iago Bouzón (Còrdova), Xisco (Reus) i Mousa (Olot), aquest últim, firmat ahir mateix.

En el cas dels dos equips gironins, el nombre d'altes és encara més reduït. El Girona, després de quedar-se a les portes de la primera divisió, només ha incorporat Rubén Alcaraz (l'Hospitalet) per al nou projecte –amb vuit, els de Montilivi seran l'equip amb més participacions seguides en la categoria– i ha vist com alguns dels seus pilars han fet les maletes –Sandaza, Juncà, Cifu, Ramalho...–, en espera d'altres possibles sortides. Les intencions de la nova propietat també han d'ajudar a definir el full de ruta del Girona en el mercat.

Per la seva banda, el Llagostera, que està ultimant la seva conversió en SAE, ha fet dos fitxatges, tots dos la setmana passada. Es tracta d'Alberto Escassi (Alcorcón) i Emilio Sánchez (Mirandés). Amb el gruix de l'equip renovat, la direcció esportiva llagosterenca, encapçalada per Oriol Alsina, té previst fer entre 4 i 5 fitxatges més per tancar la plantilla.

De la resta d'equips, qui més s'ha espavilat fins ara és l'Alcorcón, que ja ha fet set fitxatges. En contrapartida, equips com l'Osca o l'Athletic B, dos dels ascendits a 2a A, encara no s'han estrenat en l'apartat d'altes.

NÀSTIC

Dels tres equips catalans de 2a A, els grana són qui més fitxatges han fet fins ara, tres

ALCORCÓN

El club madrileny s'està movent amb celeritat i ja ha incorporat set jugadors

MOLTS DINERS EN JOC

Disposar o no dels ingressos del nou repartiment dels drets de TV, clau pels pressupostos

Mousa deixa l'Olot i fitxa pel Nàstic

Mousa Bandeh va deixar ahir de ser jugador de l'Olot (2a B) per enrolar-se en les files del Gimnàstic de Tarragona, que vol formar un projecte engrescador en l'any del seu retorn a la segona divisió A. Mousa, un fix en l'onze olotí en el tram final de la temporada passada (només es va perdre 25 minuts en els últims onze partits de lliga), tenia dues ofertes sobre la taula d'equips de segona A, l'una del Girona i l'altra del Nàstic, i finalment el jugador s'ha decantat per la proposta grana. Mousa, amb un físic privilegiat i un gran recorregut damunt del terreny de joc –tant pot jugar de lateral com més avançat–, reforçarà el carril esquerre del Nàstic i gaudirà de la seva primera experiència en la categoria de plata. La de Mousa és la tercera incorporació del Nàstic aquest estiu, després del defensa Iago Bouzón (Còrdova) i del mitjapunta Xisco (Reus). El conjunt dirigit per Vicente Moreno continua treballant en la incorporació de diferents jugadors i s'espera que en els pròxims dies es puguin fer oficials nous fitxatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)