1a femenina

Una cursa a dos ritmes

1a divisió femenina. El Barça, favorit al títol, arrencarà la lliga al camp del Tenerife Sur, que acaba de pujar, mentre l'Espanyol, amb molt pocs recursos, s'estrenara al feu del València

Sense el Sant Gabriel, descendit la passada temporada, el Barça i l'Espanyol seran els dos representants catalans en la màxima categoria del futbol femení, tot i que amb objectius totalment diferents. Mentre les blaugrana són les grans favorites a revalidar el títol, l'Espanyol, amb una plantilla a cost zero, lluitarà, en principi, per la permanència.

Serà una temporada difícil per al conjunt blanc-i-blau, que ha hagut de canviar radicalment els seus objectius després que s'eliminés totalment el pressupost del femení. Amb una plantilla amb moltes baixes respecte a l'any anterior, encara que menys de les esperades, l'Espanyol debutarà al camp del València i tancarà el campionat amb la visita del Collera.

Les blaugrana, de la seva banda, obriran i tancaran la lliga a domicili, amb la visita al Tenerife Sur per començar i un desplaçament al camp de l'Oviedo Moderno, on curiosament es van proclamar campiones l'any passat, per acabar. “L'objectiu és guanyar la cinquena lliga consecutiva i intentar tornar a arribar a quarts de la Champions”, explica Xavi Llorens a L'Esportiu. Llorens, que complirà el seu desè any com a tècnic culer, és conscient que a Europa l'equip encara està “lluny dels equips alemanys, suecs i francesos”, però està content amb la plantilla: “En defensa hem millorat respecte a l'any passat, i al davant, malgrat les baixes, també hem fitxat molt bé.”

Els derbis, cap al final

No serà com el curs passat, que els derbis van ser en l'última jornada, però enguany també caldrà esperar força per veure els Barça-Espanyol. En la primera volta, el derbi es jugarà en la desena jornada (22 de novembre) a Sant Adrià, mentre que en la 25a (1 de maig) es disputarà el duel a la ciutat esportiva Joan Gamper.

EXPECTATIVES

El primer es jugarà a Sant Adrià el 22 de novembre i el segon, al camp del Barça l'1 de maig
El Barça té la fita d'encadenar el cinquè títol de lliga i l'Espanyol treballarà per a la permanència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)