2a divisió A

El primer gran test en un duel clàssic d'estiu

Amistós. El Llagostera i el Girona disputen al Palamós-Costa Brava (a les 20 h) un amistós amb les dues plantilles encara en ple procés de preparació

El Llagostera i el Girona es veuran les cares aquest vespre (a les 20 h) a l'estadi Palamós-Costa Brava. El duel, de caràcter amistós, s'ha convertit en un clàssic dels enfrontaments en període estival que concreten els dos representants gironins amb una trajectòria recent més important i que competeixen en la categoria sostre, fins al moment, dels equips de la demarcació de Girona. Emmarcat clarament en la preparació física, tàctica i psíquica de cada un dels dos equips, l'enfrontament tindrà una intensitat baixíssima, en comparació de l'últim precedent entre els dos conjunts que es va disputar el 24 de maig passat a Montilivi, amb els gironins jugant-se l'ascens a primera divisió i els llagosterencs l'últim cartutx per accedir al play-off. La tensió dels uns i els altres, sobretot dels blanc-i-vermells, per la responsabilitat davant dels seus seguidors, que van emplenar les graderies, no va impedir veure un partit atractiu que es va saldar amb la victòria local per la mínima, amb un gol de Sandaza.

Precedents amistosos

Des que el Llagostera va confirmar la línia ascendent, pujant de categoria any rere any, els amistosos entre els dos clubs han estat un clàssic de cada estiu. Des del 2009 el Girona i el Llagostera s'han vist les cares en set enfrontaments sense res en joc –quatre dels quals en època estival i tres més durant la temporada, com a complement de les sessions d'entrenaments–. A més dels amistosos, els dos equips gironins s'han trobat en dues edicions de la copa Catalunya –el 2010 i el 2012–, en la passada edició del torneig Costa Brava, que el Girona organitza des de fa diversos estius i, per primera vegada en la mateixa lliga, la segona A, també el curs passat: “Per mi, tots els tests són iguals. No és més important o menys que el partit contra el Reus, per exemple. El que molesta és que tinguem alguns jugadors tocats o lesionats i no siguem suficients per disputar els partits. El Girona és un dels equips top de segona divisió i sempre és millor jugar contra equips d'aquest nivell, ja que t'obliguen a treballar més”, analitza l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que en 24 hores haurà jugat dos enfrontaments amistosos amb les baixes de Ruymán, Juanjo, Eloy Gila i els dubtes de Jordi López i Jesús Imaz.

El Llagostera, a més del partit d'ahir contra el Reus, s'ha vist les cares amb l'Hospitalet (1-1), a Palafrugell, i amb l'Espanyol B (1-2), a la ciutat esportiva Dani Jarque de Sant Adrià de Besòs.

Mateixos objectius

Els dos equips, comandats pels seus entrenadors, tenen clar que el partit servirà per continuar creixent i assolir un nou pas en el procés de preparació per a la temporada vinent. “Ens prenem el partit com un entrenament més per seguir sumant minuts i càrrega física. Personalment, m'agrada jugar contra el Llagostera perquè es tracta d'un derbi molt sa”, comenta el migcampista del Girona Pere Pons.

El conjunt dirigit per Pablo Machín afrontarà tot just el segon partit de la pretemporada –el primer el van guanyar, contra el Peralada (1-3)– i, encara amb molts futbolistes nous per arribar, els blanc-i-vermells necessiten més camí per recórrer. Pel que fa al capítol de fitxatges, Jairo tindrà segurament els primers minuts amb el Girona.

LA PRÈVIA

Llagostera-Girona
0-0
5 d'agost del 2009, amistós
Girona-Llagostera
3-0
14 de maig 2010, entrenament
Llagostera-Girona
2-1
9 d'agost del 2010, amistós
Llagostera-Girona
1-1 (3-5)
10 de novembre del 2010, copa Catalunya
Girona-Llagostera
4-2
30 de desembre 2010, entrenament
Girona-Llagostera
1-1
7 de març del 2012, entrenament a Navata
Llagostera-Girona
3-1
8 d'agost del 2012, amistós
Llagostera-Girona
2-1
14 de novembre del 2012, copa Catalunya
Llagostera-Girona
1-0
27 de juliol del 2013, amistós
Girona-Llagostera
1-0
9 d'agost del 2014, T. Costa Brava
Llagostera-Girona
1-2
3 de gener del 2015, lliga
Girona-Llagostera
1-0
24 de maig del 2015, lliga
M'agrada jugar contra el Llagostera perquè es tracta d'un derbi molt sa. Tot i això, és una sessió d'entrenament més
Pere Pons
migcampista del girona
Tots els tests són iguals. El Girona és un dels equips ‘top' de segona i ens obligarà a treballar de valent
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)