2a divisió A

La llei del mínim esforç

El conjunt de la Costa Brava va aprofitar una bona primera meitat per endur-se el duel gironí

El Girona va mostrar-se apàtic en moltes fases del partit i sempre va anar a remolc

El Llagostera va guanyar per la mínima el Girona (1-0) en el duel de pretemporada entre els dos representants de la demarcació a segona A. El conjunt de la Costa Brava, amb l'equip més rodat, va aprofitar una bona primera meitat per marcar l'únic gol del matx a través d'un penal executat per Emilio Sánchez. La intensitat de l'amistós, amb moments molt puntuals d'agressivitat sana entre els jugadors, va anar clarament de més a menys, i és que els canvis i les interrupcions habituals en els partits d'estiu no van ajudar que el joc fos fluid i vistós per als espectadors.

En els primers minuts de l'enfrontament, el Llagostera va portar el pes de diversos aspectes del joc, com la disposició tàctica damunt el terreny de joc, el domini de les segones jugades i les millors ocasions de gol. Ja en el minut 2, Enric Pi va executar una falta que va rebotar en la barrera i, posteriorment, la pilota va anar a corner. El Girona intentava alentir el joc i buscar les passades a l'espai cap a Mata, Felipe, des de la segona línia, o Joel Arimany, molt actiu pressionant els centrals llagosterencs. Però ni Pere Pons ni Rubén Alcaraz van trobar el camí per inquietar la porteria defensada durant tot el partit per René Román.

Picant pedra, el Llagostera va disposar d'una nova ocasió clara de gol amb una passada d'Emilio a l'espai cap a Benja. El davanter de Sant Cugat va intentar fer una vaselina per damunt de Becerra però aquest, àgil com sempre, va refusar (7'). De seguida, els de la Costa Brava van continuar creixent, i tres minuts després van fer lluir Becerra de nou. I és que, amb el Girona lleugerament bolcat a l'atac després d'un córner, una mala passada del jove Gallardo va ser interceptada per la defensa blaugrana. El refús es va convertir en una passada a l'espai per a Chumbi, que després de recórrer cinquanta metres no va fer la passada a Ríos Reina, que l'acompanyava sol com un mussol.

El domini llagosterenc va activar mínimament el Girona, que va gaudir de dues aproximacions, la primera, amb un xut d'Arimany que es va perdre per damunt del travesser (12'), i la segona, amb un gol de Felipe Sanchón que va ser anul·lat pel col·legiat per unes suposades mans. La jugada havia l'havien elaborat Clerc i Mata, que van cedir la pilota a l'atacant barceloní.

L'infortuni de Marcelo

Quan el joc semblava que abaixava, encara més, la seva intensitat, una jugada aïllada va acabar amb penal del central del Girona cedit pel Juventus Marcelo Djalo. El futbolista no va tenir la seva millor tarda, o això esperen els aficionats gironins: a més de fer el penal a Querol, que va significar el gol d'Emilio Sánchez (21'), les imprecisions en les passades o en la col·locació com a lliure van ser constants. Molta feina li caldrà a Machín per adaptar el jugador a la defensa de tres centrals, però, per sort, encara queda pretemporada per acoblar les peces. La primera meitat va acabar amb una nova ocasió per a cada equip. En el 30', Aimar va rematar un córner servit per Emilio, que va oferir bones estones de futbol. El refús gairebé l'aprofita Querol, que va rematar fent una tisora. En el 41', el Girona va disposar de la millor ocasió de gol quan, després d'una triangulació entre diversos jugadors, Mata va xutar al ninot en una situació clara dins l'àrea petita.

S'acaben les forces

La segona part va començar amb una dosi menor d'intensitat en els dos equips. Oriol Alsina va confiar en els mateixos onze jugadors que van disputar la primera meitat, un fet poc habitual en partits de pretemporada, i el cansament físic de seguida es va notar. Per contra, Pablo Machín va canviar tot el seu onze, a excepció del porter Isaac Becerra i el migcampista Rubén Alcaraz. Els nous havien d'agafar el ritme de l'enfrontament, que va deixar de ser del tot amistós amb alguna entrada fora de lloc i disputes entre futbolistes –Vivi i Ríos Reina, al començament, i Rubén Alcaraz i Emilio, després, se les van tenir–. De fet, el col·legiat es va veure obligat a ensenyar diverses targetes grogues, que van trencar, encara amb més regularitat, la intensitat.

Només puntualment el Girona va semblar atacar amb més idees –Jairo no va controlar bé una centrada (68')–, però va ser un miratge. Els porters van ser dos espectadors durant el segon temps. Això sí, Becerra va fer una aturada antològica que va deixar bocabadats els espectadors de Palamós, en una rematada de Querol dins l'àrea a les acaballes.

El Llagostera segueix invicte en la pretemporada després de quatre partits disputats –empats contra l'Hospitalet (1-1) i el Reus (0-0) i victòries contra l'Espanyol B (1-2) i el Girona (1-0)–, mentre que els de Pablo Machín cauen per primera vegada després de la victòria en l'estrena al camp del Peralada (1-3).

Rotacions, sobretot en el Girona

Els entrenadors van optar per donar minuts a tots els seus jugadors de camp. Tot i ser un partit amistós, el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, va alinear un onze molt competitiu d'entrada i durant bona part del matx. Tots els jugadors eren de la primera plantilla, amb possibilitats de ser titulars durant el curs i, a més, quatre noves cares de la plantilla van estrenar-se davant la seva afició –Emilio, Escassi, Benja i Chumbi–. Pablo Machín, l'entrenador del Girona, va apostar pels jugadors del filial Serrano, Gallardo i Arimany. El fet de no disposar de l'amplitud de la plantilla –el conjunt gironí ha d'incorporar encara diversos jugadors– va obligar Machín a comptar amb més futbolistes del Girona B, i és que, a més dels tres titulars, Juanpi, Arroyo i Balaguer també van tenir minuts. En la segona meitat, Jairo Morillas va estrenar-se amb la samarreta blanc-i-vermella jugant en la punta d'atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)