Nàstic

DAVID ROCHA

MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

“Mantenint la identitat tenim ja molt camí fet”

Rocha remarca que s'hagi donat continuïtat a la base del curs passat, “molt competitiva i sòlida”

“Vull conservar el protagonisme, tot i que la competència és gran”, afirma

El Nàstic ja era un club professional a segona B, però ara els reptes són més difícils i el nivell d'exigència del ‘mister' ha crescut
El nostre objectiu principal és consolidar el projecte i salvar-nos al més aviat possible. Això sí, no renunciarem a res

L'èxit del Nàstic l'última temporada i el bon paper de fa dos cursos no s'entendria sense la figura d'un dels migcampistes què ha exhibit més nivell en tota la segona B: David Rocha (Càceres, 7-2-1985). Enguany, l'extremeny ha fet un gran pas endavant i jugarà en la LFP per primer cop en la seva carrera. El repte està marcat: continuar sent protagonista i col·laborar en la consolidació del Nàstic.

Vostè serà nou en la LFP. Com és això de preparar-se per a una temporada a segona A?
És molt il·lusionant, afrontes aquestes setmanes sabent que t'espera un repte diferent. Particularment, estic molt content i, si normalment ja tens sempre ganes d'entrenar-te, aquesta pretemporada no s'està fent gens pesada. Al contrari, estem tots molt centrats i amb ganes que comenci la lliga de seguida.
Canvia molt una pretemporada, de segona B a segona A?
Aquí al Nàstic, no, ja que tot i que els últims anys haguem estat a segona B, aquest és un club molt professional en tots els aspectes. La pretemporada està sent gairebé igual, però el que sí que canvia és el nivell d'exigència del mister, que és major, ja que sap que hem d'afrontar reptes més complicats.
Parlant de reptes. El de jugar a segona A, per a vostè, deu ser molt gran, oi?
Sí, personalment i també en l'aspecte col·lectiu. Ens espera una temporada molt il·lusionant i l'equip té gairebé la base de l'any passat, en què ja érem un bloc supercompetitiu i sòlid. Ja s'ha vist, contra el Vila-real i el Saragossa l'equip ha estat a l'altura.
És cert, la imatge contra rivals d'entitat ha estat bona. Això els reforça?
Pel que fa a sensacions és bo. Particularment ja m'ho esperava, ja que un dels secrets del Nàstic els últims dos anys és que ha estat un equip molt fiable, molt ordenat tàcticament i que ha rebut pocs gols. Això et dóna moltes garanties d'èxit. Mantenint aquests signes d'identitat tenim ja molt camí fet. Això sí, contra el Saragossa vam veure que, tot i dominar durant gran part del partit, els rivals d'ara no permeten que t'adormis, ja que qualsevol error et fa restar punts i nosaltres, si hagués estat en la lliga, n'hauríem perdut dos.
Personalment, per maduresa i estat físic, fa el salt a segona en el millor moment possible?
Havia encadenat un parell d'anys bons, sobretot des que vaig arribar a Tarragona. Han estat dues temporades molt positives en tots els aspectes i l'objectiu
ara és seguir en aquesta línia,
si bé enguany l'exigència serà major.
Fins ara ha tingut molt pes a l'equip. Imagino que tot i el salt d'exigència, ara el repte és mantenir aquest rol a segona...
Sí, jo vull continuar tenint el mateix protagonisme, tot i que és clar que enguany hauré de lluitar per un lloc amb futbolistes de categoria. Precisament la competència serà una de les claus per complir els objectius. Que entre els companys tinguem aquesta batalla sana i ens sacrifiquem per estar al millor nivell, beneficia el conjunt.
Parla d'objectius. Quins són?
Principalment, consolidar el projecte a segona divisió A. Som realistes i d'entrada hem de lluitar per sumar els 50-54 punts que et donen la permanència. Hem de mirar d'assolir aquesta xifra com abans millor i després gaudir i estar al més amunt possible. No renunciarem a res.
L'equip ha canviat, però al darrere el bloc és gairebé el mateix. És important que es mantingui aquesta base?
Sí, l'any passat vam tenir el Zamora de la categoria i el secret del nostre alt nivell competitiu era que teníem un equip tàcticament molt bo i sòlid al darrere Això, però, era també perquè tothom feia una feina defensiva enorme, començant pel punta.
A dalt és on hi ha més retocs. Suposo que deu ser on més feina té el tècnic aquests dies...
Sí, sobretot perquè hi hagi aquesta competència de què parlava. A més, tot i que havia remarcat que un dels secrets havia estat el rendiment al darrere, és clar que hem de tenir arguments allà on es marca la diferència. Hi ha d'haver aquell perfil de jugador que et dóna alguna cosa diferent i que et fa guanyar partits.
És Emana d'aquest perfil?
Sí, i la veritat és que ha arribat molt bé, amb ganes d'ajudar l'equip. Fins ara estem tots satisfets i contents que finalment s'hagi quedat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)