Nàstic

Continuïtat en la solidesa i sorpreses agradables

Nàstic. Els grana ja només pensen en la lliga després d'una pretemporada en què ha prevalgut créixer des del darrere i amb més fitxatges dels previstos, com ara els inesperats d'Emana i Gal

La solidesa defensiva va ser una de les claus del Nàstic la temporada passada, la de l'ascens a segona A, i tenint en compte a més que hi ha molta continuïtat en la rereguarda –Xisco Campos, Pablo Marí, Xavi Molina, Manolo Martínez, Gerard Valentín i Mossa, a més dels porters, Manolo Reina i Tomeu Nadal–, Vicente Moreno ha aprofitat aquest potencial per fer créixer l'equip des del darrere en la pretemporada que tot just acaba. Analitzant els vuit partits amistosos que ha disputat el Nàstic aquest estiu –i deixant de banda la derrota en la copa Catalunya contra el Vilafranca perquè va jugar gairebé tot l'equip filial–, el conjunt tarragoní ha mostrat, des del principi, un bon nivell defensiu. Només el Saragossa li ha marcat més d'un gol –van ser dos en els últims cinc minuts del partit al Nou Estadi (2-2)– i en la meitat ha aconseguit acabar amb la porteria a zero. Les arribades de l'experimentat central Iago Bouzón i del jove lateral esquerre Mousa, que han mostrat un bon nivell, han servit per reforçar la defensa grana.

Pel que fa a l'aspecte ofensiu, el Nàstic només ha marcat catorze gols en els vuit partits disputats, tot i jugar, sobretot, contra equips de menys categoria. Només el Saragossa, de segona A, i el Vila-real, de primera, tenien un nivell similar o superior al dels grana. La temporada passada el Nàstic va saber rendibilitzar molt els gols marcats i aquest any, en una categoria tan exigent com la segona A, haurà de fer el mateix. No és fàcil per a un equip que acaba de pujar aconseguir els serveis d'un davanter contrastat –a segona A són molt buscats–, de manera que s'haurà de refiar de Marcos Jiménez, màxim golejador del Nàstic aquest estiu amb tres dianes, i del jove valor Àlex López com a puntes de referència. A l'altre davanter centre, Azkorra, el club li busca una sortida. Més alternatives té el Nàstic en la segona línia d'atac, amb futbolistes com ara Rayco, Xisco Muñoz, Xisco Hernández, Naranjo, Giner, Palanca i Emana. Precisament, l'arribada d'aquest últim jugador, juntament amb la del mig Gal Arael –tots dos van arribar a prova i van convèncer el cos tècnic–, ha estat una de les sorpreses agradables d'un estiu amb més fitxatges dels previstos: deu.

Nàstic - Vila-real
1-1
Nàstic - Cornellà
3-0
Ascó - Nàstic
0-1
Mestalla - Nàstic
1-3
Vilafranca - Nàstic *
2-1
Nàstic - Saragossa
2-2
Andorra - Nàstic
0-2
Sabadell - Nàstic
0-0
Olot - Nàstic
1-1 *
Partit de copa Catalunya amb quasi tot l'equip filial
GOLEJADORS
3 gols
Marcos
2 gols
Ferran Giner, Xisco Muñoz, Rayco i Emana
1 gol
Sergio Tejera, Marc Martínez i Naranjo

MILLOR EN DEFENSA

Al Nàstic li ha faltat fer gols, però en la meitat dels amistosos no n'ha encaixat
Tot i que la idea inicial no era fer molts fitxatges, finalment hi ha deu cares noves

Entrenaments a porta tancada

Vicente Moreno vol amagar les cartes en els últims entrenaments abans del debut en la lliga, diumenge a dos quarts de nou del vespre al Nou Estadi contra l'Albacete. Després de l'entrenament d'ahir i el dia de descans d'avui, la recta final de sessions preparatòries del Nàstic tindrà un entrenament demà al matí a Salou i tres més a porta tancada, dijous, divendres i dissabte al Nou Estadi. Entre altres coses, la plantilla tarragonina ho aprofitarà per treballar les accions d'estratègia, important el curs passat i que en els partits de pretemporada ha donat fruits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)