Nàstic

Saben el pa que s'hi dóna

Nàstic. La meitat de la plantilla ja ha jugat a segona A. Manolo Martínez, Reina, Azkorra, Xisco Muñoz i Xisco Campos, que continuen, i Bouzón, Palanca i Tejera, fitxats, els més experimentats

La segona A, llarga, amb nivell i igualada, exigeix experiència a les plantilles dels equips que hi participen. El Nàstic, en el retorn a la categoria, ha configurat una esquadra en què els seus futbolistes sumen en total 50 temporades en la categoria de plata del futbol espanyol. Són tretze futbolistes –aproximadament la meitat de la plantilla tarragonina– els que han jugat alguna vegada a segona divisió A.

Ja la temporada passada, a segona B, el Nàstic tenia un equip experimentat i per això la majoria dels futbolistes de l'actual plantilla grana amb passat a segona A van participar en l'ascens. Són vuit, entre els quals destaquen sobretot Manolo Martínez, Manolo Reina, Azkorra, Xisco Muñoz i Xisco Campos, alguns dels quals tenen una llarga experiència en la categoria. Manolo Martínez hi ha disputat nou temporades, mentre que Azkorra hi ha jugat vuit anys. De totes maneres, el davanter basc és un dels possibles descartats a causa de la sobrepoblació de la plantilla grana. El que acabarà marxant segur és Luismi –tot i que encara no se li ha trobat cap sortida–, que va jugar, fa una dècada, a segona A amb el Múrcia i l'Albacete. Xisco Campos i Manolo Martínez són els futbolistes de l'actual plantilla grana que ja han jugat a segona A amb el Nàstic. En canvi, Rayco, Xavi Molina i Mossa van tenir una participació més testimonial en la categoria de plata. Per reforçar la plantilla, el Nàstic ha buscat una combinació de futbolistes amb projecció i altres de més veterans. El segon cas és el de Bouzón, Palanca i Tejera, amb rodatge a primera i segona.

Pel que fa als jugadors que no han jugat mai a segona A, hi ha dos grups diferents. El dels futbolistes consolidats a segona B però que mai no havien pogut fer el salt a segona A, com ara Rocha, Marcos i Xisco Hernández, i el dels joves valors que busquen iniciar una llarga trajectòria en el futbol professional, com ara Pablo Marí, Fali, Àlex López, Mousa, Tomeu i Valentín.

Manu Reina
5
El porter andalús ha jugat a segona A amb el Màlaga B, el Llevant i el Cartagena. També ha estat a primera amb el Màlaga i el Llevant.
Mossa
1
Va jugar algun partit amb el primer equip del Llevant el curs 2008/09.
Iago Bouzón
5
El Celta, el Recreativo, el Xerez i i el Còrdova han estat els seus equips a segona A. Amb tots ells, excepte amb el Xerez, també ha jugat a primera.
Xisco Campos
4
El capità ja va jugar a segona A amb el Nàstic, dues temporades, després de passar pel Múrcia i el Castelló. Va arribar a debutar a primera divisió amb el Mallorca.
Manolo Martínez
9
L'experimentat futbolista alacantí ha jugat a segona A amb l'Hèrcules, el Nàstic, el Tenerife i el Recreativo. Amb els tarragonins i, sobretot, amb els canaris també va disputar partits a primera divisió.
Xavi Molina
1
El futbolista de la Canonja va militar a segona A amb l'Alcoià la temporada 2011/12.
Sergio Tejera
2
El mig centre barceloní té més experiència a primera (tres anys entre el Mallorca i l'Espanyol) que a segona A, on ha jugat les dues últimes temporades amb l'Alavés.
Xisco Muñoz
3
El mallorquí també ha jugat molt més a primera (Tenerife, Recreativo, València, Betis i Llevant) que a segona A (Recreativo i Llevant).
Rayco
2
Va jugar a segona A amb el filial del Real Madrid (2006/07) i el Mirandés (2012/13). En el seu currículum també hi ha sis partits a primera divisió amb el Rayo Vallecano.
José Naranjo
2
Va jugar algun partit en dues temporades a segona A amb el Recreativo.
Emana
2
El camerunès va jugar dos anys a segona A amb el Betis, amb el qual també va jugar a primera. Va arribar a jugar la Champions amb el Tolosa.
Miquel Palanca
6
El Castelló, l'Elx i el Numància han estat els equips de segona A de l'extrem tarragoní, que va arribar a debutar a primera divisió amb l'Espanyol i el Real Madrid.
Azkorra
8
Va jugar algun partit a primera amb l'Athletic abans d'iniciar un llarg periple per segona A: Recreativo, Numància, Albacete, Salamanca, Guadalajara i Hèrcules.

SENSE EXPERIÈNCIA

Al costat dels veterans, el club grana ha apostat per joves valors amb ambició
Manolo Martínez ha jugat nou temporades a segona A, també amb el Nàstic

Deu han jugat a primera

Hi ha fins a deu futbolistes de l'actual plantilla del Nàstic que han jugat a primera divisió. Alguns ho han fet de manera gairebé testimonial, com ara Xisco Campos, Rayco, Pablo Marí i Azkorra, que hi van debutar i poca cosa més, mentre que altres que hi han jugat un nombre més elevat de partits. Manolo Reina, Iago Bouzón, Manolo Martínez, Sergio Tejera, Emana i, sobretot, Xisco Muñoz, hi van tenir una participació destacada. Xisco Muñoz va disputar nou temporades en la màxima categoria, i ara torna al futbol professional espanyol després del parèntesi de Geòrgia i de la segona B amb el Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)