Nàstic

La importància de la inèrcia guanyadora

Nàstic. Els grana volen aprofitar la confiança de l'equip i l'eufòria de l'afició per aconseguir la permanència, com la majoria dels últims equips que han pujat a segona A

El Nàstic ha de fer valer al màxim els seus punts forts per aconseguir la permanència a segona A en la temporada del retorn a la categoria. Un dels principals ha de ser la il·lusió i la inèrcia guanyadora del curs de l'ascens, tal com han fet la majoria dels últims equips que han pujat a segona A. Dels últims vint ascendits, setze han aconseguit la permanència el primer any. L'eufòria de l'entorn, que va esclatar el 31 de maig passat i que s'ha mantingut inalterable fins ara, haurà de contagiar una plantilla que manté la confiança que l'ha caracteritzat en els últims temps, gràcies sobretot al fet que es manté la columna vertebral de l'equip i del cos tècnic.

El Nàstic té clar que cal saber buscar l'equilibri entre l'eufòria i la sang freda. Ho diuen dos dels pesos pesants de la plantilla, Manolo Martínez i Xisco Campos, els dos futbolistes que ja han vestit la samarreta grana a segona A. “La il·lusió ha de ser el nostre motor”, afirma Manolo Martínez, que avisa, però, que caldrà mantenir els peus a terra i la humilitat. També serà clau, segons el jugador alacantí, l'equilibri entre l'experiència dels més veterans i l'ambició dels més joves. “Entre tots hem d'aconseguir la permanència per donar solidesa al projecte”, afirma Manolo Martínez, que considera important, igual que el tècnic, Vicente Moreno, començar la lliga a casa –diumenge al vespre contra l'Albacete– “per mantenir la inèrcia de la temporada passada, amb l'afició enganxada i l'equip més motivat”. Els jugadors del Nàstic saben que la categoria motiva l'afició, i esperen que la seva eufòria els empenyi, tot i que sense perdre el cap. “La segona A és la categoria de l'afició, de la gent, de la il·lusió. Nosaltres l'hem d'afrontar amb tranquil·litat, anant partit a partit, per consolidar-nos i ser un equip fort”, assegura Xisco Campos. Els futbolistes tarragonins manifesten que l'equip ha de “mantenir la identitat” que els ha permès arribar a la segona A i que els ha de permetre consolidar-s'hi.

LES FRASES

Començar a casa és important per mantenir la inèrcia de la temporada passada, amb l'afició enganxada i l'equip més motivat

LA CITA, DIUMENGE

A Vicente Moreno li agrada començar a casa per aprofitar l'eufòria existent des de l'ascens
La il·lusió ha de ser el nostre motor per aconseguir la permanència i donar solidesa al projecte
Manolo Martínez
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
La segona A és la categoria de l'afició, de la il·lusió. L'equip l'hem d'afrontar amb tranquil·litat
Xisco Campos
DEFENSA DEL NÀSTIC

Dels 20 últims ascendits, 16 es van salvar el primer any

Pujar a segona A és, pràcticament, sinònim de permanència. Dels últims 20 equips que van aconseguir l'ascens a segona A, 16 van mantenir-se en la categoria de plata en la primera temporada. A aquesta estadística, s'agafa un Nàstic que, en els últims temps, ha viscut les dues cares dels ascensos a segona A. Va pujar-hi l'any 2000 i va baixar a segona B només un any després, i el 2004 va tornar a la categoria de plata i fins al 2011 no va abandonar el futbol professional.

La Ponferradina (va pujar a segona A el 2010), l'Alcoià (2011), el Jaén (2013) i el Racing de Santander (2014) són els únics equips que en els últims cinc anys només han durat una temporada a segona A. Els altres setze s'hi van mantenir en la temporada posterior a l'ascens. Hi ha casos, com el del Granada i l'Eibar, que han aconseguit, fins i tot, pujar a primera, mentre que equips com ara l'Alcorcón, el Lugo, el Mirandés i la Ponferradina (va tornar a segona A el 2012) s'estan consolidant a la categoria. Els últims equips catalans que han pujat a segona A ho han fet amb força èxit: el Girona i el Llagostera encara hi són i el Sabadell i el Barça B van posar, al juny, el punt final a diverses campanyes seguides en la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)