2a divisió A

Un impuls de coratge

El Nàstic perdona en la primera part, rep el 0-2 (84') quan feia estona que jugava amb un home menys però salva un punt increïble

Molina, en un córner (87'), i Marcos, de penal (94'), artífexs de la remuntada

El partit del retorn del Nàstic a segona A no podia ser més boig i emocionant. Després d'una gran primera meitat dels grana, que van perdonar, l'Albacete va marcar en el primer xut (59'), va veure com el grana Manolo Martínez era expulsat (65') i va fer un segon gol de penal (84'). Però quan semblava que el Nàstic estava mort, dos cops de geni, una rematada de cap de Molina en un córner (87') i un penal provocat i transformat per Marcos (94') van permetre als grana salvar un punt increïble.

No era fàcil controlar el joc d'entrada. La gespa, en mal estat, no hi ajudava, i provocava imprecisions i errades que feien que calgués estar molt a l'aguait. El Nàstic va començar a amenaçar la porteria de l'Albacete a pilota aturada. De seguida, els grana hi van afegir una altra arma idònia: la velocitat. Mossa i Giner, per l'esquerra, i Valentín i Jean Luc, per la dreta, van trobar espais per crear perill. Àlex López va protagonitzar la primera acció ofensiva destacada dels grana quan va arribar a la línia de fons i va fer una centrada perillosa. Rayco va caure a terra, segons els locals empès pel seu marcador (21'). Eiriz Mata, l'àrbitre del recordat i dramàtic Llagostera-Nàstic del 2014, rebut amb una forta xiulada just abans de l'inici del partit, no va trigar a ser el blanc de les protestes de l'afició local. Fos com fos, el Nàstic havia aconseguit que el partit tingués una marxa que l'Albacete, desbordat, no podia seguir. Per exemple, Jean Luc va trencar entre línies amb una gran acció i va fer una precisa assistència de gol a Rayco, que va fallar davant Juan Carlos. El porter de l'Albacete va tornar a salvar el seu equip tot seguit, en un altre un contra un, ara amb Àlex López, que va rebre una gran passada a l'espai de Rocha (26'). En la següent fase del partit, l'Albacete va intentar controlar el ritme del joc, conscient que sense la pilota anava de bòlit, però no tenia continuïtat quan intentava atacar. Era molt més perillós el Nàstic, tal com va demostrar Àlex López engaltant la pilota a la frontal de l'àrea. Juan Carlos va haver de tornar a treballar per enviar la pilota a córner (38'). Abans del descans, una altra demostració de la verticalitat dels grana. Rocha va conduir un contraatac i va fer una bona assistència a Ferran Giner, que va perdre l'avantatge que tenia i que l'hauria situat sol davant del porter per culpa d'un mal control (43').

El Nàstic va tenir oportunitats en la primera meitat i li va faltar una efectivitat que aviat va demostrar l'Albacete. L'equip visitant va aconseguir mantenir a ratlla el Nàstic en l'arrencada del segon temps i, a més, va aprofitar la primera oportunitat que va tenir. Un córner forçat en la primera acció ofensiva mig perillosa va acabar a la frontal, on l'esperava Edu Ramos per connectar un xut molt precís que va batre Manu Reina (59'). Només al cap de 5 minuts el partit es va complicar encara més per al Nàstic, quan van expulsar Manolo Martínez per una agressió a César (64'). Semblava mentida com havia canviat el panorama en poc temps. El matx entrava a la recta final amb el Nàstic tocat moralment, i no gaire fresc físicament, i l'Albacete revitalitzat i còmode. Era clar que els grana ho havien d'apostar tot als impulsos de coratge com els protagonitzats, consecutivament, per Gerard Valentín amb una centrada que es va passejar per l'àrea petita i Xavi Molina rematant de cap un córner (75'). El partit tenia color blanc tot i l'entrada d'Emana, Palanca i Marcos. El penal de Giner sobre César, que feia mal als grana per l'esquerra, va semblar sentenciar el matx quan Rubén Cruz el va marcar (84'). Però faltava l'increïble desenllaç, fruit de la fe dels grana.

NÀSTIC: Reina, Gerard Valentín, Pablo Marí, Xavi Molina, Mossa (Marcos, 78'), Manolo Martínez, Rocha, Jean Luc (Palanca, 69'), Ferran Giner, Rayco (Emana, 62') i Àlex López. ALBACETE: Juan Carlos, Antoñito, Pulido, Núñez, Paredes, Mario Ortiz (Diego Benito, 88'), Edu Ramos, César, Cidoncha (Santi Jara, 71'), Portu i Jona (Rubén Cruz, 76'). GOLS: 0-1 (59') Edu Ramos. 0-2 (84') Rubén Cruz, de penal. 1-2 (87') Xavi Molina. 2-2 (94') Marcos, de penal. ÀRBITRE: Eiriz Mata. T.G.: Als locals Pablo Marí, Rocha i Emana, i als visitants Paredes, Núñez, Cidoncha, Pulido i Juan Carlos. T.V.: Directa al local Manolo Martínez (65'). PÚBLIC: 4.843 espectadors.
No mereixíem fer el 0-1. Al final la seva empenta i els errors nostres i de l'àrbitre han estat claus
Luis César
ENTRENADOR DE L'ALBACETE
Hauríem hagut de resoldre en el primer temps. Hem fallat, però. L'important és crear ocasions
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
L'equip ha demostrat, una vegada més, que és capaç de lluitar contra tot. Mereixíem guanyar, hem estat molt superiors

Onze inicial de continuïtat

Malgrat els deu fitxatges de l'estiu, Vicente Moreno va apostar pels futbolistes de la temporada passada a l'hora de confeccionar el primer equip titular del retorn a segona A. Entre els onze escollits només hi havia una incorporació d'aquest estiu, el davanter centre Àlex López, que va deixar a la banqueta Marcos Jiménez, titular habitual a segona B. Pel que fa als altres fitxatges, Emana, Sergio Tejera, Palanca, Fali i Mousa van començar el partit a la banqueta, mentre que Gal Arael, Iago Bouzón i Naranjo van quedar fora de la convocatòria, igual que Xisco Hernández, amb problemes físics. L'altre jugador que va quedar fora per lesió va ser Xisco Campos, que hauria d'estar a punt per al proper partit, al camp del Tenerife.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)