1a femenina

El Barça, campió hegemònic

Copa Catalunya femenina. Les de Xavi Llorens van patir però van imposar-se a l'Espanyol i ja són l'equip amb més títols: sis

La igualtat que hi havia en el palmarès de la copa Catalunya femenina –cinc títols per equip– va trencar-se en la final disputada ahir a Vilassar de Mar, en què el Barça va imposar-se amb patiment, aconseguint així la seva sisena copa. Les de Xavi Llorens, això sí, van haver de suar de valent davant del rigor tàctic i la bona tasca de contenció de l'Espanyol, que va saber aturar l'embranzida blaugrana en la primera part.

El conjunt blanc-i-blau, en tot cas, va acabar cedint a l'empenta d'un Barça que va tenir més la pilota. Així, en el minut 56', Ruth García va obrir la llauna amb una bona rematada de cap, després del servei d'un córner. La sentència blaugrana arribaria a nou minuts del final, amb una canonada de Gemma Gili que va traspassar la línia de gol després de topar amb el travesser de la porteria.

BARÇA: Sandra Paños (Laura Ràfols, 45'), Marta Torrejón, Ane Bergara, Ruth García, Melanie Serrano, Marta Unzué, Patri Guijarro, Alèxia Putellas, Bàrbara Latorre (Gemma Gili, 57'), Irene (Sandra Hernández, 57') i Olga García. ESPANYOL: Irina (Andrea, 45'), Elba, Inés (Xiki, 63'), Estíbi, Pereira, Glòria (Mollet, 45'), Zaira, Lombi, Paloma (Aroa, 60'), Aina (Troyano, 57') i Laura Benito (Cotado, 60'). GOLS: 1-0 (56') Ruth García. 2-0 (81') Gemma Gili. ÀRBITRE: Acevedo Dudley. T.G.: A Ane Bergara, del Barça; i a Inés i Lombi, de l'Espanyol. T.V.: Cap.