Nàstic

Temps de posicionar-se

Cara a cara al Nou Estadi. El Nàstic i el Girona s'enfronten en el primer duel català de la temporada amb l'objectiu d'acumular punts aviat per créixer allunyats de la zona baixa

El Nàstic i el Girona tenen un llarg historial d'enfrontaments, que s'inicia als anys quaranta i que té continuïtat en totes les dècades següents, bàsicament a segona B i tercera. En els últims anys, els dos equips, consolidats entre els millors del país, han coincidit a segona A, un fet trencat pel descens del Nàstic a segona B el 2012 i ara recuperat gràcies al retorn dels grana a segona A, categoria en la qual el Girona està més que consolidat. Els duels entre tarragonins i gironins tornaran a ser un clàssic. Sense anar més lluny, dimecres es tornen a enfrontar, també a Tarragona, en la copa.

Els dos equips tenen l'objectiu en l'inici de la temporada d'acumular punts aviat per no patir i poder créixer a la zona tranquil·la, lluny del perill. Si l'objectiu primer del Nàstic és la permanència, el Girona, per molt que la temporada passada es quedés a les portes de l'ascens, tampoc vol fer volar més coloms del compte, conscient de la irregularitat que protagonitza des que es va establir a segona A. El Nàstic ha començat la temporada amb bones sensacions. Confiant en el bloc de l'ascens, i fent entrar els fitxatges amb comptagotes, Vicente Moreno ha aconseguit mantenir el caràcter guanyador i l'embranzida de la temporada passada, la qual cosa li ha permès salvar un punt èpic contra l'Albacete i capgirar un resultat advers a Tenerife. Afegir-hi una primera victòria al Nou Estadi ompliria encara més el dipòsit de la moral dels tarragonins. Moreno disposa de tota la plantilla, però farà pocs retocs a un equip que li funciona. De nou, el dubte és la parella de David Rocha al doble pivot: Tejera va ser titular a Tenerife, però Fali el va substituir amb encert en el descans. Manolo Martínez, titular en el debut, pot continuar pagant, un cop complert el partit de sanció, l'evitable expulsió d'aquell dia. D'altra banda, tot i haver acumulat problemes físics aquesta setmana, el porter Manolo Reina estarà sota els pals de la portera si no hi ha cap contratemps.

El tècnic del Girona, per la seva banda, podria repetir l'alineació dels dos primers partits de lliga. No sembla, d'entrada, que Machín hagi de sacrificar un central per donar entrada a Alcalá. I tampoc seria lògic que Eloi o Borja García, les altres novetats en la convocatòria, juguessin des de l'inici. A dalt, Felipe i Mata gaudiran del tercer partit seguit (Jairo va ser dubte i no va entrar en la convocatòria fins a darrera hora). “L'atac limitat? Ens agradaria disposar de tots els jugadors [Rubén Sobrino està lesionat], però Felipe i Mata ens donen tranquil·litat, i l'equilibri a la plantilla ens dóna alternatives”, va dir Machín.

Les ratxes

El Girona no ha guanyat en la lliga de segona A al Nou Estadi (dos empats i dues derrotes), però la sèrie a camp contrari que va començar el curs passat és increïble: sis victòries seguides, contra el Recreativo (0-3), el Barça B (2-4), l'Alavés (0-3), el Mallorca (0-1), el Saragossa en el play-off (0-3) i aquest curs a San Mamés (0-1). És clar que el Nàstic també està molt fort a casa. Des del curs 2011/12 ha jugat 64 partits al Nou Estadi i únicament ha encaixat cinc derrotes.

LA DADA

El Girona encadena 6 triomfs seguits a fora i el Nàstic ha encaixat 5 derrotes en 64 partits a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)