Nàstic

El primer revés

Nàstic. Un gol de Sergio León en el tram final de la primera meitat (42') va condemnar els grana, que es van veure dominats gairebé sempre per un Elx amb les idees més clares en atac

La primera derrota del Nàstic havia d'arribar tard o d'hora, i ho va fer ahir, en la quarta jornada i al camp d'un dels equips que prové de primera, l'Elx. Els locals van dominar el partit en línies generals i van tenir les idees més clares en atac. L'exjugador del Reus i el Llagostera Sergio León va ser el botxí dels tarragonins amb un gran gol de cap en el minut 43.

L'Elx va demostrar des dels primers minuts que est troba còmode amb la pilota, fent-la circular amb paciència i buscant les bandes com a passadís per portar perill. Sergio León, amb una rematada desviada, va tenir la primera ocasió del partit, resposta de seguida per un xut a la mitja volta de Marcos i una acció personal de Jean Luc. Però era l'Elx el que portava la iniciativa i es mostrava més perillós, com ara una transició ràpida completada amb un xut d'Héctor, desviat. El Nàstic no renunciava a imposar la seva personalitat, però tenia poca continuïtat amb la pilota als peus. Rocha, amb un xut llunyà després d'una passada de Jean Luc, va buscar sorprendre el porter Jiménez.

L'Elx es mostrava especialment perillós quan atacava per les bandes, sobretot per l'esquerra amb Álex Martínez i Àlex Moreno. Pablo Marí va interceptar una centrada del primer i, poc després, Mandi i Sergio León van buscar batre Manolo Reina, a qui es veia empipat amb la manca de contundència de la seva defensa, que permetia massa ocasions del rival. El mateix Mandi va xutar des de molt lluny quan va veure avançat el porter dels tarragonins, però el seu llançament va sortir per sobre del travesser. Finalment, el gol que l'Elx havia buscat durant tota la primera meitat va arribar a tres minuts del final: centrada d'Àlex Moreno des de l'esquerra i excel·lent rematada de cap de Sergio León, lluny de l'abast de Reina.

L'Elx havia manat en la primera meitat, amb un Nàstic que anava de bòlit, i va continuar fent-ho en l'inici de la segona, de manera que Vicente Moreno havia de moure fitxa. Ho va fer amb l'entrada de Sergio Tejera, una opció més creativa i de possessió que Fali per al mig centre, i Rayco. I, poc després, el tècnic grana va buscar la continuïtat de la inspiració de Palanca, autor de dos gols en la copa contra el Girona, que va substituir Emana. Els canvis li van donar un aire nou al Nàstic, que va protagonitzar tres arribades seguides, una de les quals, amb Marcos de protagonista, especialment perillosa. L'Elx, però, no estava disposat a deixar-se dominar i no renunciava a seguir portant el ritme del joc malgrat l'avantatge en el marcador. I portant perill, com una acció en què Cifu va estar a prop del gol, evitat per Manolo Reina, que va enviar la pilota al travesser. Faltava només un quart d'hora per al final, de manera que el Nàstic havia de reaccionar de manera ràpida per no tornar de buit d'Elx. Però era l'Elx el que estava més a prop de l'àrea rival. En un córner, Armando va rematar de cap i va fer treballar el porter Reina. A l'altra àrea, el visitant Palanca va fer un xut creuat que va topar amb la intervenció de Jiménez. La resposta va ser un contraatac dels locals en què Álvaro no va poder rematar bé gràcies a l'obstaculització de Xavi Molina. Malgrat intentar-ho, el Nàstic no va poder portar perill en els últims minuts, sobretot perquè l'Elx va saber contemporitzar el joc i, fins i tot, mantenir-se amenaçador en atac.

22 equips
sense propera

ELX 1

ELX: Jiménez, Cifu, Hugo Álvarez, Armando, Álex Martínez, Mandi (Ilie Sánchez, 62'), Lolo, Héctor (Nono, 65'), Àlex Moreno, Espinosa i Sergio León (Álvaro, 79'). NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Pablo Marí, Fali (Tejera, 53'), Rocha, Jean Luc, Emana (Palanca, 62'), Ferran Giner (Rayco, 53') i Marcos. GOLS: 1-0 (42') Sergio León. ÀRBITRE: Alberola Rojas. T.G.: Al local Nono i al visitant Tejera. PÚBLIC: 9.492 espectadores a l'estadi Martínez Valero d'Elx.

NÀSTIC 0

Crec molt en els meus jugadors i per això sé que som molt millors del que hem demostrat. Tenim molt més
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No m'ha agradat res del meu equip, Estic decebut. Era un partit per disputar la possessió de la pilota al rival, però no ho hem pogut fer
Hem tingut ben controlats els seus contraatacs i hem aconseguit que portessin poc perill. Hem estat bé
Rubén Baraja
ENTRENADOR DE L'ELX

Cap victòria en disset visites al Martínez Valero

El Martínez Valero és un dels estadis maleïts per al Nàstic. Els partits entre l'Elx i l'equip tarragoní han estat habituals, especialment a partir dels anys noranta del segle passat, i els grana han visitat el terreny de joc de l'equip del Baix Vinalopó fins a disset vegades –deu a segona A–, i no hi han guanyat mai. La d'ahir va ser la tretzena derrota de l'equip tarragoní al terreny de joc de l'Elx. Les tres últimes visites del Nàstic al Martínez Valero han acabat en 1-0 per als locals, i per buscar l'última vegada que els tarragonins van puntuar-hi cal retrocedir fins al 2-2 de la temporada 2009/10.

El d'ahir va ser un partit especial per a Miquel Palanca. L'extrem tarragoní va enfrontar-se a l'equip amb el qual va jugar entre el 2010 i el 2013. El públic del Martínez Valero en té un bon record, tal com van demostrar els aplaudiments que va rebre quan va entrar en la segona part.