2a divisió A

El Llagostera coneixerà avui el rival en la copa

Sorteig. La millor opció per als de la Costa Brava seria quedar exempts de jugar la tercera eliminatòria. Els possibles rivals són equips de 2a divisió A

El Llagostera va aconseguir eliminar l'Albacete per 2-1 en la segona eliminatòria de la copa. La victòria va arribar gràcies a un gol de Benja en la pròrroga i va permetre als de la Costa Brava accedir a l'última eliminatòria, que es jugarà a partit únic i sense la presència d'equips de primera divisió. Els llagosterencs coneixeran el rival en aquest competició aquest migdia, en un sorteig que es farà a Madrid.

Un premi ben gros

En aquesta tercera eliminatòria, els equips de la segona divisió A s'enfrontaran entre ells, i tots tenen clar quina seria la millor opció que els podria tocar. Amb la lliga ja engegada, i amb onze clubs de la divisió de plata encara vius, la possibilitat de quedar-ne exempts és la més desitjada. Aquest fet permetria a l'equip afortunat no haver de jugar entre setmana –el partit de la tercera eliminatòria està previst per al 14 d'octubre– i quedar en espera del proper sorteig, en què els representants de 2a divisió A seran emparellats amb els clubs de la primera divisió que no juguen competició europea.

A casa no desgasta tant

El Llagostera va tenir la sort de poder jugar la primera eliminatòria de la copa davant del seu públic, un fet que en la planificació de la setmana –la lliga no s'atura els caps de setmana– sempre és positiu. Així doncs, en cas de no tenir la sort de quedar exempt, la segona millor opció seria jugar a l'estadi Palamós-Costa Brava.

Els possibles rivals que li poden tocar al conjunt que dirigeix Oriol Alsina són: l'Osca, el Nàstic, el Leganés, el Lugo, el Mirandés, l'Oviedo, la Ponferradina, l'Almeria i l'Alavés. El que no es podrà repetir és el doble enfrontament consecutiu en la copa i en la lliga contra un mateix equip, tal com va passar contra l'Albacete, ja que els rivals en la competició de la regularitat –el Mallorca el dia 11 d'octubre, i el Valladolid el dia 18– ja van ser eliminats.

El que ja no es veuria amb tants bons ulls és haver de jugar l'eliminatòria a partit únic lluny de l'estadi palamosí. El Llagostera té previst diputar la jornada prèvia a la copa a Mallorca, i si entre setmana hagués de visitar algun escenari llunyà com pot ser Lugo, Oviedo i Ponferrada, provocaria que l'equip gairebé no tingués temps per preparar el següent partit de lliga contra el Valladolid.

El desplaçament més còmode que els pot tocar és contra el Nàstic de Tarragona, l'altre equip català que continua viu en la competició. De fet, els tarragonins són els responsables que el Girona ja no estigui en el sorteig que es farà a Madrid, ja que els de Vicente Moreno van superar els gironins en la tanda de penals.

El premi gros de jugar contra un dels grans equips de la primera divisió no s'aconseguiria fins a l'eliminatòria dels quarts de final. Així doncs, al Nàstic i el Llagostera encara els quedarien com a mínim tres partits per poder veure clubs que competeixen en competicions europees, ja que la tercera eliminatòria serà a partit únic i els setzens ja es disputaran amb anada i tornada.

L'Osasuna, eliminat

El club navarrès va rebre aquesta setmana la notificació que s'acceptava el recurs que havia presentat el Mirandés per alineació indeguda d'Unai García en el duel de copa que l'Osasuna va guanyar per 1-2. L'equip rojillo va explicar que accepten l'error i que queden eliminats d'aquesta competició per un errada als despatxos. El Mirandés, doncs, continua viu en la copa.

El Lleida i el Reus, a un últim pas del premi gros

Més enllà dels representants de 2a divisió A, la tercera eliminatòria sí que tindrà molta rellevància per als dos equips que encara es mantenen en competició procedents de la 2a divisió B. El Lleida i el Reus sabran avui quin és l'últim obstacle per poder jugar contra un dels equips de primer nivell en l'eliminatòria de setzens de final. El Lleida ha arribat a aquest punt després de derrotar l'Hèrcules i el Guijuelo, mentre que el Reus s'hi presenta després d'eliminar l'Ascó i l'Arandina. En el sorteig d'avui, lleidatans i reusencs saben que els tocarà jugar contra un dels equips de 2a divisió B i tercera que continuen en la competició. Els possibles rivals són el Cadis, l'Ebre, l'Huracán, el Laredo, el Barakaldo, l'UCAM Múrcia, el Linense, el Logroñés, el Ferrol i el Villanovense. En el cas del lleidatans, és la tercera vegada en tres anys que arriben a aquesta eliminatòria. També hi ha la possibilitat que el Lleida i el Reus s'hagin d'enfrontar, una situació que no sol agradar gaire als equips catalans. Si passen als setzens de final, els dos equips de Catalunya tenen assegurat jugar contra un primera que juga a Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)