Nàstic

Del vermell al grana

Nàstic. L'equip de Moreno compta amb set jugadors formats al Mallorca, rival dels tarragonins diumenge, cinc dels quals nascuts a l'illa. Que sigui per a ells un club referent fa el duel especial

Ja fa uns quants anys que el vestidor del Nàstic té un visible accent balear. Futbolistes de les Illes com ara Pere Mairata, Víctor Casadesús, Biel Medina, Tuni i Moragón han vestit les últimes temporades la samarreta grana, però mai com aquest curs hi havia hagut tants mallorquins en l'equip tarragoní. Els jugadors del Nàstic nascuts a Mallorca són cinc. A banda, n'hi ha dos més que, malgrat no ser balears, van passar també per les categories inferiors del club vermell i van arribar a debutar amb el primer equip. Xisco Campos, Tomeu Nadal, Xisco Muñoz, Marcos Jiménez de la Espada i Xisco Hernández van destacar als equips de les seves poblacions i, com la majoria de futbolistes mallorquins que despunten, van ser incorporats al planter del Mallorca, rival del Nàstic diumenge a la tarda al Nou Estadi. Per la seva banda, el club balear també va posar l'ull en el valencià Pablo Marí i en el barceloní Sergio Tejera, que van passar una part important de la seva etapa formativa al Mallorca. Ells dos i Xisco Campos són els únics dels set que van arribar a debutar amb el primer equip. Tejera és el que més hi va jugar: 31 partits en dues temporades.

Per a tots ells, el Mallorca ha estat sempre un club de referència, no només pel fet de ser el club de la seva terra, sinó per haver-lo vist jugar, quan eren petits, a primera moltes temporades, amb partits de competició europea inclosos. És el que assegura Pablo Marí, segons el qual és aquesta circumstància –a més de “tres punts importantíssims”– el que dóna valor al partit, més que el simple fet d'enfrontar-se amb un exequip. Marcos Jiménez, en canvi, no amaga que li fa especial il·lusió enfrontar-se amb el Mallorca, sobretot perquè fins ara havia jugat contra el filial, però mai contra el primer equip. El davanter de Pollença considera que una victòria contra un rival de l'entitat del balear consolidaria el bon inici de temporada del Nàstic.

LES FRASES

Jugar contra el Mallorca serà molt especial. No m'he enfrontat mai amb el primer equip i en tinc moltes ganes
XISCO CAMPOS
Nascut a Binissalem, es va formar entre l'equip del seu poble i el Mallorca, al filial del qual va militar quatre temporades. Va jugar dos partits de lliga amb el primer equip a primera divisió (2004/05).
TOMEU NADAL
El porter és de Manacor i es va formar al Mallorca. Va jugar tres temporades amb el filial, a segona B (2008-11), abans de marxar al Getafe i al Nàstic.
XISCO MUÑOZ
Manacorí també, el davanter va jugar al Mallorca fins als juvenils, el 1998, quan va fitxar pel València i va iniciar una llarga i prolífica carrera professional.
MARCOS JIMÉNEZ
Natural de Pollença, es va formar entre la Salle, el San Francisco i el Mallorca, amb el filial del qual va jugar dues temporades a tercera divisió (2005-07).
XISCO HERNÁNDEZ
Nascut a Palma, es va formar al Mallorca. Va debutar amb el filial vermell a tercera divisió el 2008 i hi va jugar tres temporades.
PABLO MARÍ
Malgrat que és valencià, va estar al planter del Mallorca dels 14 anys als 20, amb tres temporades al filial a segona B –va arribar a jugar dos partits a primera el curs 2011/12– abans de fitxar pel Nàstic fa dos anys.
SERGIO TEJERA
El mig centre barceloní va fitxar pel Mallorca el 2008, després de l'aventura al Chelsea. Va jugar dos anys al filial i dos més al primer equip, amb el qual va disputar 31 partits.
És un molt bon equip, que vol jugar la pilota. Vèncer un rival d'aquesta entitat ens donaria força
Marcos Jiménez
DAVANTER DEL NÀSTIC

El Mallorca, cinc del planter i dos tarragonins

Curiosament, el Nàstic té més jugadors amb passat al planter del Mallorca que el mateix equip balear. Si l'equip tarragoní en té set, el Mallorca compta amb cinc futbolistes formats al club, tots ells mallorquins: Biel Company, Joan Truyols, Damià Sabater, Brandon Thomas i Tià Sastre. L'altre jugador nascut a Mallorca és Fofo, tot i que es va criar a Alacant i es va formar al Vila-real. En canvi, el Mallorca té dos tarragonins, Joan Oriol i Eduard Campabadal. El primer, cambrilenc de 28 anys, va jugar al filial del Nàstic, la Pobla de Mafumet, però mai no va arribar a fer el salt al primer equip, mentre que Campabadal, de 22 anys, es va formar al Barça i prové del Còrdova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)