Nàstic

El mèrit del modest

Nàstic. El club tarragoní destaca el valor de la bona arrencada de lliga, tenint en compte que és a la cua pel que fa al cost de la plantilla

El Nàstic, que ha començat la temporada en forma i comparteix la segona posició amb l'Elx, es troba entre els equips de segona A amb un límit salarial més baix. En funció dels ingressos que poden obtenir els clubs, la LFP fixa una quantitat que no poden superar pel que fa al cost salarial de la plantilla, i la del Nàstic és de 3,1 milions d'euros, inferior a la del Girona (3,6) i la del Llagostera (3,8) i només per sobre de les de l'Elx i el filial de l'Athletic.

De totes maneres, cal tenir en compte que, en el cas del Nàstic, la LFP s'ha hagut de guiar pels ingressos obtinguts la temporada passada a segona B, de manera que és molt probable que en la revisió de les xifres que a finals d'any farà la LFP el límit del club tarragoní s'incrementi en paral·lel a la consolidació dels nous ingressos. Pot sorprendre el cas de l'Oviedo, provinent també de segona B, però el club asturià té una gran massa social (16.000 socis a segona B, uns 10.000 més dels que té ara el Nàstic) i acords de patrocini sucosos, de manera que és a la zona alta pel que fa al límit salarial que li permet la LFP. Malgrat la xifra imposada, el Nàstic assegura que el cost de la plantilla està bastant per sota del límit.

El Nàstic ha aprofitat la difusió d'aquestes xifres per recordar el mèrit que suposa que l'equip grana estigui, de moment, a la zona alta de la classificació, amb bons resultats i bones sensacions. El tècnic, Vicente Moreno, considera que no es valora prou la feina del seu equip, tot i que entén que el nivell d'exigència que se li marca, tant des de dins del vestidor com des de l'entorn, té el seu costat positiu ja que fa que no es relaxin. Moreno és partidari de viure el present mantenint elevat el llistó de la intensitat, per tal que l'equip estigui preparat per si vénen temps més complicats. De moment, el Nàstic continua marcant-se com a objectiu encarrilar la permanència com més aviat millor. Un cop segellada, prefereix no tancar la porta a cap fita.

Menys desequilibris

Amb més diners per a tots gràcies a la venda centralitzada dels drets audiovisuals, el nou repartiment evita els desequilibris que hi havia la temporada passada a segona A entre el límit més alt (els 13,6 milions d'euros del Betis) i el més baix (1,9 del Llagostera). L'Almeria, un dels que han vist abaixar-se el límit, encapçala la llista amb una important diferència respecte als següents, el Saragossa i el Valladolid. Per sota, el cuer és el Bilbao Athletic i el penúltim, l'Elx, perjudicat pel descens per motius econòmics des de primera.

LES FRASES

Pel valor de la plantilla estem a baix; per tant, si ens movem a la zona alta vol dir que superem les expectatives

EL TERCER PER SOTA

Pot semblar més fàcil del que és i sovint no es valora prou. Mantenir el nivell no és fàcil
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
El Nàstic té el límit baix en part perquè la LFP ha tingut en compte ingressos de 2a B

AMB MARGE

Hi ha més diners per a tots gràcies a la venda centralitzada dels dret televisius
El club tarragoní assegura que el cost de l'equip està molt per sota del límit imposat

El Valladolid, rival de demà, a l'altre extrem

Diuen els tòpics del futbol que els diners no surten a jugar a la gespa i que, sobretot a segona A, hi ha una gran igualtat i qualsevol equip pot derrotar qualsevol. Però no és menys cert que amb més marge econòmic és més fàcil fer projectes guanyadors, de manera que, amb els números a la mà, al Valladolid, rival demà a la tarda del Nàstic al Nuevo Zorrilla, se l'ha de comptar entre els favorits a l'ascens a primera, ja que té el tercer límit salarial més elevat. Sigui com sigui, el que mana de veritat és la classificació, i de moment el Nàstic és segon i el Valladolid, onzè, tot i que amb només tres punts menys. Vicente Moreno recorda que l'equip castellà ja es va moure tota la temporada passada a la zona alta de la taula i que té uns quants futbolistes amb molta experiència a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)