Nàstic

Un examen de nivell

Nàstic. El Valladolid, un dels favorits en la lluita per l'ascens, i el José Zorrilla, d'on encara no han volat punts i que no sol provar als grana, avaluen la fiabilitat de l'equip de Vicente Moreno

El Nàstic ha començat bé la lliga. Bons resultats, i bones sensacions, han situat l'equip grana a la zona alta i han portat optimisme al club i a l'afició. El dubte és saber si l'equip és prou fiable per mantenir el ritme o si el bon inici és fruit, sobretot, de la inèrcia positiva de la temporada passada. Avui, el Nàstic té una bona oportunitat per demostrar que és un equip fiable i que els deu punts aconseguits en cinc partits no són fruit de la casualitat, sinó de la solidesa defensiva i la claredat d'idees en atac d'un bloc treballat. L'equip de Vicente Moreno visita el Valladolid, un dels favorits a pujar a primera, tal com ho era la temporada passada, en què va disputar la fase d'ascens. De moment, el conjunt de Gaizka Garitano està mostrant la seva fortalesa al José Zorrilla, d'on encara no ha volat cap punt –hi ha derrotat l'Athletic B i l'Alcorcón–, mentre que a fora deixa veure més febleses. A Valladolid estan molestos amb les arbitratges, ja que ja han vist quatre targetes vermelles –avui tenen les baixes sensibles dels sancionats Samuel Llorca i Juan Villar–, però Garitano ja ha avisat que, per derrotar el Nàstic, hauran d'oblidar-se'n i centrar-se a jugar bé a futbol, conscients de la dificultat d'un rival del qual el tècnic basc destaca la compenetració i la confiança. El seu col·lega al Nàstic, Vicente Moreno, avisa del potencial dels castellans i de l'experiència i qualitat de molts dels seus futbolistes. El tècnic valencià té cinc baixes per lesió –a més d'Àlex López, Xisco Muñoz i Valentín, Palanca i Manolo Martínez no van viatjar ahir per unes molèsties– que no impediran donar continuïtat a l'equip.

El Nàstic té gent amb moltes ganes i pocs dubtes, ja que fa temps que estan junts. Per això són a dalt
Gaizka Garitano
entrenador del valladolid
Seria important fer un bon inici de partit, que és el que ens agrada. Però el rival és de gran nivell
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

10 gols rebuts en les dues últimes visites al Zorrilla

A Valladolid encara estan agraïts amb el Nàstic per les facilitats que els va donar la temporada 2011/12, l'última de l'equip tarragoní a segona A abans de baixar a segona B. Aquell curs, els dos equips es van veure les cares tres vegades –dues en la lliga i una en la copa–, i entre els tres partits el Nàstic va encaixar tretze gols i no en va fer cap. El Valladolid va visitar el Nou Estadi en la primera jornada de lliga, i va derrotar clarament el Nàstic: 0-3. Poc després, el Nàstic es va desplaçar a Valladolid en la segona eliminatòria de la copa, i va tornar eliminat i escaldat: 6-0. En la segona volta de la lliga, el Valladolid va tornar a passar per sobre del Nàstic: 4-0. En tretze visites al José Zorrilla, el Nàstic només hi ha guanyat un cop: 0-2 la temporada 2005/06.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)