2a divisió A

El líder i el pitxitxi de 2a A

L'Osasuna i Torres, ‘on fire'

El conjunt d'Enrique Martín encapçala la classificació en solitari i ja treu tres punts al tercer classificat i sis al setè

Roberto Torres va marcar un ‘hat trick' contra el Lugo (4-0) i ja ha fet cinc gols aquest curs, com Yuri (Ponfe)

“Som una plantillajove i amb molta ambició, i tot això està donant els seus fruits. A més, som intensos i tenim les idees clares”
“Marcar tres golsen un partit no és gens habitual i em fa molt content. No ho feia des del meu primer any de juvenil, amb 16 anys”
“Sé que estic fent les coses bé,però no vull que es quedi aquí. Tinc moltes ganes de tornar a jugar a primera amb l'Osasuna”

Després d'un descens traumàtic a segona A el curs 2013/14 i d'una permanència agònica a la categoria de plata la temporada passada, el futur de l'Osasuna no semblava gens esperançador. A l'estiu, a més, la LFP va imposar unes fortes limitacions salarials al club navarrès, que es va veure obligat a confeccionar una plantilla molt jove i a fer pocs fitxatges. L'aposta, però, està funcionant a la perfecció, i és que l'Osasuna és el líder en solitari de 2a A després de les primeres set jornades de lliga, a més de ser l'equip que encaixa menys gols de la competició (3). Amb un balanç de cinc victòries, un empat i una derrota, el conjunt que dirigeix Enrique Martín acumula setze punts i ja en treu tres al tercer classificat –el primer equip que no puja directament– i sis al setè –el primer que queda fora del play-off d'ascens.

El bon inici de l'Osasuna (també continua viu en la copa) va quedar consolidat diumenge passat amb una aclaparadora victòria contra el Lugo (4-0). Un duel que va tenir un clar protagonista, Roberto Torres, autor d'un hat trick, una fita que feia més de vuit anys que no es veia en el club navarrès (Roberto Soldado ho va aconseguir la temporada 2006/07). Amb els tres de diumenge Torres ja acumula cinc gols en la lliga i va atrapar Yuri (Ponferradina) com a màxims golejadors de segona A, una estadística que fa molt feliç el jugador nascut a Pamplona, que tot i així destaca el potencial col·lectiu de l'Osasuna.

“Marcar tres gols en un partit no és gens habitual i em fa molt content, mai abans ho havia aconseguit en el futbol professional, no ho feia des del meu primer any de juvenil, amb 16 anys. Però el més important és que vam guanyar i que hem començat molt bé”, explicava ahir a aquest diari Roberto Torres, que desgrana les claus de l'èxit del seu equip: “A l'estiu teníem poc marge per fitxar i els encarregats de fer la plantilla la van encertar de ple. Som un equip jove i amb molta ambició, i tot això està donant els seus fruits. A més, som intensos, encaixem pocs gols i tenim les idees clares, però sobretot confiem els uns amb els altres i això fa que tot funcioni.”

Tot i el bon inici de l'Osasuna, el mitjapunta, que es va incorporar al club navarrès amb 15 anys i des de llavors no se n'ha mogut, toca de peus a terra i de moment no pensa en res més que no sigui assegurar la permanència, encara que tampoc amaga el desig de tornar a la primera divisió amb el club de la seva vida (a l'elit hi acumula 40 partits repartits en tres temporades). “Sé que estic fent les coses bé, però no vull que es quedi aquí. Tinc moltes ganes de tornar a jugar a primera amb l'Osasuna”, conclou Torres.

8
anys
feia que un jugador de l'Osasuna no marcava tres gols en un partit, des de Soldado el 2007.
3
gols
ha encaixat l'Osasuna, el que menys de 2a A.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)