2a divisió A

Igualtat mai vista

En un mocador. Des que la 2a A té 22 equips (curs 1997/98), mai hi havia hagut tan poca diferència entre el líder i el cuer després de vuit partits (9 punts)

Superada la vuitena jornada de lliga, el Bilbao Athletic és el cuer amb més bon ritme (7 punts) en els dinou cursos que fa que la segona A té 22 equips. Tot i que no s'ha recorregut ni una cinquena part del trajecte, els números indiquen que la permanència serà de les cares, d'aquelles que amb 50 punts possiblement no n'hi hagi prou, sobretot si els dels últims vagons no s'encanten. En la zona noble, l'efecte és a l'inversa, i tot fa pensar que amb els 82 punts que van deixar el Girona sense la primera divisió la temporada passada n'hi haurà de sobres per celebrar l'ascens. De moment, l'Osasuna és el líder amb una puntuació (16 punts de 24 possibles) que és la més baixa de les últimes dinou temporades, la mateixa que el Cartagena 2009/10, el Llevant 2003/04 i 2002/03, l'Oviedo 2001/02 i l'Ourense 1997/98.

Diferències mínimes

Lògicament, la diferència de punts entre el líder i el cuer és la més petita mai vista a segona A: 9 punts. A l'altre extrem hi ha els 20 punts que separaven, després de vuit partits, l'Elx del Guadalajara el curs 2012/13. Els il·licitans van protagonitzar la millor arrencada vista a divisió de plata (22 punts de 24 possibles) i els de l'Alcàrria (2 de 24), la pitjor juntament amb el Tenerife 2010/11, l'Albacete 2007/08 i l'Sporting 1998/99.

També està més comprimit que mai el tronc de la classificació. La diferència entre el primer equip que avui perdria la categoria (Mallorca) i l'últim equip que disputaria la fase d'ascens (Oviedo) és de només quatre punts. El curs passat, era el doble (el Recreativo tenia 15 punts i el Mirandés, 7).

El salt més gran de punts en la taula actual són els dos que separen el segon (Còrdova) del tercer (Numància). Si hagués guanyat diumenge, el Girona s'hauria situat a un punt del play-off i el Llagostera, a dos punts del sisè i dos per sobre del descens.

MÍNIMS I MÀXIMS

L'Osasuna és el líder amb menys punts (16) dels 19 últims cursos i el Bilbao Athl. el cuer amb més punts (7)

UN ALTRE RÈCORD

Superada la vuitena jornada, només quatre punts separen el descens directe de la fase d'ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)