2a divisió A

El camí a reprendre

Nàstic. Els grana es prenen la visita del cuer com l'oportunitat de refer-se després de tres duels sense vèncer i l'eliminació a la copa, i de recuperar el terreny perdut respecte a la zona alta

El Nàstic va començar molt bé la lliga. Tres victòries en les cinc primeres jornades van situar els grana entre els primers i les bones sensacions van portar l'optimisme a l'afició. Però, malgrat que la imatge de l'equip, en línies generals, s'ha mantingut, les últimes setmanes no han donat bons resultats, en un bany de realitat per a un equip acostumat a les alegries i que pren consciència de la crueltat d'una categoria en què les errades es paguen i els rivals no solen perdonar. El Nàstic encadena tres partits de lliga sense guanyar i va ser eliminat dimecres de la copa a Almeria, de manera que es pren la visita del cuer, l'Athletic B, al Nou Estadi com l'oportunitat de reprendre el camí marcat en les primeres jornades i reivindicar-se com una de les revelacions de l'inici de lliga. De totes maneres, el filial bilbaí no serà un rival fàcil, ja que és un dels equips menys golejats, amb set gols rebuts, un menys que el Nàstic, que també presenta bons números defensius. És la falta de gol –només cinc en total, cap en els tres últims partits– el que explica la mala situació dels bascos en la classificació.

Malgrat que els resultats últimament no han acompanyat, els últims partits també tenen lectures positives per a Vicente Moreno. La principal és la reivindicació d'alguns futbolistes que fins ara no tenien gaire protagonisme, com ara Naranjo i Xisco Muñoz, i la confirmació de la recuperació d'Àlex López. És possible que Naranjo i Àlex López formin part avui de l'onze inicial, en què hi haurà pocs canvis més respecte a les últimes alineacions, especialment en defensa i en el doble pivot. Moreno té dues baixes: Gerard Valentín, que probablement ja estarà a punt per jugar la setmana que ve, i Miquel Palanca, que arrossega unes molèsties.

Vicente Moreno no considera que el seu equip arribi al partit en un mal moment. Admet, això sí, que estarien millor si no haguessin tingut el compromís de copa contra l'Almeria, però recorda que el bon partit a Ponferrada –reitera que van merèixer més que un empat– els reforça. El tècnic del Nàstic no es refia gens de l'Athletic B, ja que el considera un equip que, a part dels problemes en la definició, ho fa tot bé. “El tapa la classificació”, conclou.

L'AVANTMATX

Arribem bé al partit, sobretot després del bon joc de Ponferrada. Si no haguéssim tingut el partit de copa hi arribaríem millor
L'Athletic B té problemes en la definició, però tota la resta ho fa molt bé. No serà gens fàcil
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Trenta anys després dels únics duels

Aquesta és tot just la segona temporada en què el Nàstic i el filial de l'Athletic coincideixen en la mateixa lliga. La primera va ser la temporada 1982/83, en el grup primer de segona B. El llavors Bilbao Athletic va visitar el Nou Estadi en la primera volta, i hi va perdre (1-0). En la segona, el Nàstic va caure al País Basc de manera més clara (3-0). El filial de l'Athletic va quedar campió i va pujar a segona A, categoria en la qual va estar dotze anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)