Nàstic

Nàstic

Plataforma de rellançament

Cristian Lobato espera que el fitxatge pel Nàstic li permeti oblidar quasi tres anys de calvari i fer que l'interior prometedor que un dia va ser esdevingui realitat

Superada la lesió al genoll, vol tornar a sentir-se futbolista

El fitxatge frustratpel Saragossa i pocs partits a l'Osasuna i a Grècia han marcat el seu passat recent
“Fa que totsembli fàcil”, afirma Vicente Moreno, que en destaca la versatilitat i la capacitat de trencar línies

Des que el febrer del 2013 va començar a notar molèsties al genoll esquerre fins que la setmana passada es va confirmar el seu fitxatge pel Nàstic, Cristian Lobato ha viscut un llarg calvari que li ha impedit gaudir del futbol. Després de formar-se i destacar a l'Hospitalet, amb el qual va pujar de tercera a segona B, l'interior esquerre d'Esparreguera va fitxar pel Barça l'estiu del 2011. Va participar en una gira amb el primer equip i va disputar un amistós sota les ordres de Pep Guardiola, contra el Hajduk Split. Al filial, amb Eusebio Sacristán, va rendir a un nivell molt alt durant una temporada i mitja. Aquell esquerrà prometedor començava a ser una realitat i apuntava a una carrera interessant, fins que tot es va tòrcer per culpa d'una tendinitis rotuliana. Poc abans de començar a notar els dolors, el gener del 2013, va signar un precontracte amb el Saragossa, llavors a primera, que l'havia de lligar amb el club aragonès les cinc temporades següents. Però aquella campanya va acabar jugant poc amb el Barça B per culpa de les molèsties al genoll –dos partits els últims quatre mesos– i a l'estiu no va passar la revisió mèdica que havia de confirmar el fitxatge pel Saragossa. El descens a segona A tampoc no va ajudar a fer assumible per al Saragossa el contracte de Lobato, que ha portat el club aragonès als tribunals per incompliment –els reclama que li paguin tot el sou acordat, un contenciós encara per resoldre–, i es va estar sense equip fins que el gener del 2014 el va fitxar l'Osasuna, a primera. Amb l'equip navarrès va jugar poc (12 partits, un de titular) i les molèsties al genoll persistien. Per això, després que a Pamplona no el renovessin, es va operar.

Un altre cop en un mercat d'hivern, el gener del 2015, va trobar equip, l'Asteras Tripolis grec, però no hi va tenir continuïtat i es van reproduir els problemes al genoll, de manera que en tornar a Catalunya es va operar un altre cop. Per recuperar el nivell de competició, Lobato, representat per Promoesport, accionista de referència del Nàstic, es va començar a entrenar amb l'equip grana fa uns dos mesos. Els últims dies, els serveis mèdics van determinar que la lesió estava superada i el cos tècnic va considerar que tenia nivell per millorar les prestacions de la plantilla, de manera que van decidir incorporar-lo aprofitant que hi havia fitxes lliures. “Fa que tot sembli fàcil”, afirma Vicente Moreno, que en destaca la versatilitat i la capacitat de trencar línies. Cristian Lobato es mostra agraït per l'oportunitat que li ha donat el Nàstic i té ganes de competir, oblidar del tot el genoll i tornar a gaudir, a tocar la pilota i a combinar, que és com ell entén el futbol. “Vull tornar a ser el que era, vull tornar a sentir-me futbolista”, afirma.

26
anys
té Cristian Lobato, nascut a Esparreguera (7/3/1989).
157
partits
ha disputat Cristian Lobato entre l'Hospitalet (85 a segona B i tercera), el Barça B (57 a segona A), l'Osasuna (12 a primera) i l'Asteras Tripolis grec (3).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.