Eurocopa

Suïssa despulla i expulsa Itàlia

Eliminada. Com Espanya el 2016 i Portugal el 2021, la vigent campiona diu adeu a vuitens

Suïssa 2 Itàlia 0

SUÏSSA:Sommer, Schär, Akanji, Rodríguez, Aebischer (Steffen, 91’), Freuler, Xhaka, Rieder (Stergiou, 71’), Vargas (Zuber, 71’), Embolo (Duah, 77’), Ndoye (Sierro, 77’).ITÀLIA:Donnarumma, Mancini, Bastoni, Darmian (Cambiaso, 75’), Di Lorenzo, Cristante (Pellegrini, 75’), Fagioli (Frattesi, 86’), Barella (Retegui, 64’), El Shaarawy (Zaccagni, 46’), Scamacca, Chiesa.GOLS:1-0 (36’) Freuler. 2-0 (46’) Vargas.ÀRBITRE:Szymon Marciniak (Polònia).T.G.:Mancini, Barella, El Shaarawy.

Arrivederci, Itàlia. La defensora del títol, cap a casa. Itàlia venia de tocar la glòria a Wembley l’11 de juliol del 2021, però tres anys després marxa d’Alemanya havent deixat una trista imatge en aquesta Eurocopa. Plora Itàlia i camina amb pas ferm Suïssa cap als quarts. L’azzurra ha seguit la maledicció que ja havia afectat també els dos campions anteriors: Portugal va ser eliminada a vuitens el 2021 i Espanya va caure en la mateixa ronda el 2016 després dels seus respectius èxits el 2016 i el 2012.

Itàlia marxa d’aquesta Eurocopa havent guanyat un sol partit, contra Albània. La selecció de Luciano Spalletti no ha jugat a res. Suïssa és un equip sense grans individualitats, però sí un bloc extremadament treballat per Murat Yakin. Ho va demostrar contra Alemanya en la fase de grups i contra Itàlia.

Donnarumma va mantenir amb vida Itàlia fins al gol de Freuler (36’). Vargas va posar una pilota a l’àrea, Mancinci i Bastoni, centrats en la marca a Embolo, van deixar una escletxa per on va penetrar des de segona línia Freuler i el jugador del Bolonya va marcar amb un xut al primer pal. Només de sortir dels vestidors Vargas va anestesiar Itàlia definitivament. Golàs. Pilota al pal llarg, lluny de Donnarumma. La rosca perfecta. Itàlia no va tenir capacitat de reacció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)