2a divisió FEF

Olot

2a divisió B

Djak, un ‘elefant' a la Garrotxa

El migcampista ha irromput amb força en els onzes de Rodri per les seves excel·lents qualitats i característiques

Djak Traoré va arribar l'estiu passat a la demarcació per fer una prova amb el Girona. El club blanc-i-vermell li va oferir un contracte de tres anys i el va cedir a l'Olot, que li està traient un rendiment insospitat en la seva arribada. Djak Traoré creix amb el conjunt olotí i el futbolista sap que, en aquest món, les oportunitats, siguin quines siguin, no es poden desaprofitar: “Estic molt content a Olot. El club treballa molt bé, són seriosos, atents i aprenc molt de l'entrenador. En Rodri m'ensenya moltes coses, ens portem bé”, assenyala el migcampista de l'equip garrotxí. Imperial al mig del camp, amb un físic envejable, tècnicament exquisit i amb el cap molt ben moblat, el de la Costa d'Ivori s'ha adaptat molt bé a l'estil Olot que aplica Rodri: “És un gran entrenador i la seva manera d'entendre el futbol m'agrada. Em deixa lliure per fer el meu joc, em dóna responsabilitat, sense oblidar el rigor tàctic. Sé que puc fer un bon any, la gent em diu que estic fent un bon joc i això em dóna confiança”, diu.

La via per fer-se futbolista

Djak Traoré es va iniciar en el futbol a través de l'acadèmia que l'Espanyol va obrir a Grand Lahou, a pocs quilòmetres d'Abidján (Costa d'Iovori). El futbolista de l'Olot va cridar l'atenció dels responsables en un draft i, amb la majoria d'edat complerta, Traoré va poder viatjar a Barcelona per defensar la samarreta de l'equip juvenil de l'Espanyol: “Vaig superar una prova amb 27 jugadors més. Per mi va ser molt gran, ja que no és fàcil ser futbolista, i més a l'Àfrica. Anar a Barcelona va ser una oportunitat i també un repte. No entenia l'idioma, però l'entrenador del juvenil de l'Espanyol, David Gallego, em va ajudar moltíssim”, diu Djak, que després d'arribar fins al filial del club periquito va fer les maletes per fitxar pel Real deMadrid el febrer passat: “L'experiència a Madrid també em va fer progressar, però ja la tinc oblidada. Tenia l'objectiu d'arribar fins al Castilla, però no va poder ser. De tot se'n aprèn”, comenta el jugador ivorià.

Amb contracte amb el Girona, que va estar molt hàbil a l'hora de lligar el prometedor migcampista, Djak intenta explotar a Olot les seves qualitats per convèncer, en un futur no gaire llunyà, els tècnics del club gironí: “Mantinc contacte amb Quique Cárcel, però per mi el Girona és el curs que ve. Ara em centro en l'Olot i amb esforç i treball progressaré i evolucionaré per intentar fer-me un lloc al Girona”, assenyala Traoré, ambiciós de mena amb el seu Olot: “No vam començar bé, però ara l'equip està més rodat. Som una pinya, confiem en nosaltres mateixos i segur que ens aproparem al play-off, no en tinc dubte”, sentencia una de les sensacions dels de la Garrotxa en aquesta primera meitat del curs 2015/16.

Picant pedra
Djak va sortir del seu país amb 18 anys i, en només dos anys ha jugat a l'equip juvenil de l'Espanyol, al filial del conjunt blanc-i-blau, al Madrid C i, actualment a l'Olot, equip que el té en qualitat de cedit pel Girona, amb qui va firmar per tres cursos.
7
partits
va jugar a segona B amb l'Espanyol abans de marxar al Madrid C.
821
minuts
suma Djak Traoré amb l'Olot. El mig ha estat titular en 10 dels 13 partits que ha disputat fins ara.
1
gol
ha fet l'ivorià en des que ha començat el curs. Precisament, el dia després que morís la seva germana, a qui li va poder dedicar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)