Girona

Reivindicació al carril

Aday, alternativa habitual, aspira a augmentar el seu protagonisme

Solia aparèixer des de l'esquerra, però contra el Còrdova va destacar a la dreta, amb Javi Álamo sancionat

Sancionat contra el Còrdova després de veure dues targetes en pocs minuts al camp del Tenerife, Javi Álamo torna a estar a punt per jugar demà contra l'Elx. El jugador canari, una de les apostes destacades del Girona durant l'estiu, sol tenir assegurat el carril dret, una posició a la qual s'ha intentat anar adaptant. Pablo Machín, però, s'ho haurà de rumiar bé a l'hora de confeccionar els carrils, perquè l'escollit per cobrir la baixa d'Álamo, Aday Benítez, va ser una de les notes destacades del partit contra el Còrdova.

Aday solia ser una alternativa habitual de Machín, ja la temporada passada i també al començament d'aquesta. Sense l'etiqueta de titular fix, el jugador de Sentmenat solia acumular moltes presències, la majoria des de la banda esquerra. Diumenge passat, però, va completar un dels seus millors partits des de l'altre costat. “Em vaig sentir còmode. Vaig jugar força avançat, i com més amunt estic, més força tinc per generar accions ofensives”, explica el jugador vallesà. “Encara que sigui al mateix carril, no és el mateix agafar pilotes al mig del camp que a la vora del vèrtex de l'àrea.” De fet, Aday va ser protagonista en les accions ofensives, amb diverses arribades a la línia de fons. “M'agrada jugar a l'esquerra per tenir la possibilitat de progressar cap a dins, en diagonal, però a la dreta també em permet centrar millor. Tot té els seus avantatges.”

Amb el retorn de Javi Álamo, Aday podria fer-se un lloc a l'altre costat, tot i que Carlos Clerc també ha fet un pas endavant. El jugador cedit per l'Espanyol, titular en les primeres jornades, va quedar fora de la convocatòria contra l'Alavés, però després ha encadenat tres partits en l'onze inicial i ha anat millorant les seves prestacions. “Al final hem de buscar el que sigui millor per a l'equip”, apunta Aday. “Jo em trobo bé, i potser em sorprendria una mica no jugar, però també és veritat que torna Álamo i que tot no pot ser. Hi ha molta competència i, com més n'hi hagi, millor.” Aday ha jugat sis partits com a titular, dels quals quatre –sobretot a partir de l'absència de Javi Álamo, operat del menisc extern del genoll– a la banda dreta. Álamo i Clerc són els més habituals als costats, on han jugat també Coris, Pol Llonch i, fins i tot, Àlex Granell i David Serrano.

Defensant l'esquema

Els carrils, posicions fonamentals en el sistema de joc de Pablo Machín, van funcionar prou bé contra el Còrdova. Aday, com el cos tècnic, considera que la solució del Girona no passa per arraconar el 3-5-2. “Que aquest sistema es coneix molt més és evident. Fins i tot hi ha altres equips que el practiquen. Però continuo pensant que ens va bé”, explica l'exjugador de l'Hospitalet. “L'altre dia, els gols rebuts van ser per una segona jugada a pilota aturada, i en un córner. I, exceptuant un partit i mig, en la resta de la temporada ha funcionat bé. Això vol dir que no és culpa del sistema.” Aday, en qualsevol cas, reconeix que hi ha aspectes a millorar. “Quan tenim 10 o 15 minuts en què no estem bé, no ens poden fer tant de mal. S'ha de ser conscient i autocrític. Si tens una fase de partit espessa, que la té tothom, potser has de saber estar al darrere i llençar pilotes, perquè haver de remuntar dos gols és gairebé impossible.”

PROTAGONISTA

Em vaig sentir bé, tinc confiança i crec que puc aportar coses a l'equip. Si rebo pilotes a prop de l'àrea, puc treure les meves virtuts

TOTS A PUNT

M'agrada l'esquerra per poder entrar cap a dins, però l'altre dia la majoria d'ocasions van ser per centrades. Tots dos costats em van bé
Potser em sorprendria una mica no jugar, però torna Álamo i hi ha molta competència. Com més n'hi hagi, millor per a l'equip

A L'ESQUERRA

La lectura positiva: és impossible que estiguem tot l'any jugant tants minuts bé sense resultats
Aday Benítez
JUGADOR DEL GIRONA

LA XIFRA

J.1: Athletic B-Gir.
0-1
Javi Álamo i Clerc (Aday, 78')
J.2: Gir.-Numància.
2-3
Javi Álamo (Aday, 78') i Clerc
J.3: Nàstic-Gir..
1-0
Javi Álamo i Clerc (Aday, 71')
J.4: Girona-Osca.
0-0
Javi Álamo i Coris (Clerc, 65')
J.5: Oviedo-Gir.
1-2
Javi Álamo i Clerc
J.6: Gir.-Llagostera.
2-2
Javi Álamo i Clerc (Coris, 65')
J.7: Mirandés-Gir.
1-0
Aday (*) i Clerc (Pol Llonch, 86')
J.8: Gir.-Almeria.
1-1
Aday (Pol Llonch, 83') i Clerc
J.9: Leganés-Gir.
2-2
Aday (*) i Clerc
J.10: Gir.-Saragossa.
0-0
Pol Llonch i Clerc (Àlex Granell, 73')
J.11: Osasuna-Gir.
0-1
Pol Llonch i Clerc (Aday, 53')
J.12: Gir.-Lugo.
0-1
Pol Llonch (Javi Álamo, 46') i Aday
J.13: Alavés-Gir.
1-0
Pol Llonch (Álamo, 46') i Aday. Coris va acabar jugant a la dreta en substituir Alcalá
J.14: Gir.-Albacete.
3-0
Javi Álamo (Coris, 81') i Clerc
J.15:Tenerife-Gir .
1-1
Javi Álamo i Clerc
J.16: Gir.-Cordòva
1-2
Aday i Clerc (Coris, 75')
(*) No acaba el partit però hi ha un canvi de dibuix, a un 4-4-2
Machín recupera Javi Álamo, que sol ser fix a la dreta quan està en condicions
Clerc, descartat per decisió tècnica fa un mes, ha anat millorant les prestacions
6
partits de titular
ha jugat Aday. Als carrils, també hi han jugat d'inici Álamo, Clerc, Coris i Pol Llonch.

“Ara el més important és guanyar”

Després de tornar a ensopegar a Montilivi, la pressió augmenta per al Girona amb vista al partit de demà, a l'estadi, contra l'Elx. “Juguem força bé i a casa fem partits complets, però no podem viure de com se juga. Manen els resultats i el més important és guanyar, hagis jugat bé o no tant”, reflexiona Aday. El migcampista de Sentmenat considera que no s'han de posar una pressió exagerada, però tampoc la defuig: “Fa falta puntuar. Això està molt clar i és una necessitat. No és alarmant, perquè no estem en zona de descens, però és veritat que si no obtenim els tres punts podria passar qualsevol cosa.” Aday creu que, tal com va passar amb l'Albacete, tot serà més fàcil si troben la manera d'obrir la llauna. “Tal com juguem, la victòria ha d'arribar, i més d'hora que tard. La lectura positiva és que és impossible que estiguem tot l'any jugant tant bé sense obtenir bons resultats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)