Girona

El repartiment dels drets, encara obert

Assemblea. El paquet de segona A continua sense haver-se venut, i el Girona i el Llagostera no tenen la xifra exacta dels ingressos

El Girona, representat pel president, Delfí Geli, i el director general, Ignasi Mas-Bagà, i el Llagostera, amb la presidenta, Isabel Tarragó, van assistir ahir a l'assemblea de la Lliga de Futbol Professional, que es va fer a Saragossa. El punt fonamental de l'ordre del dia eren els drets audiovisuals, però els clubs de segona divisió A en van sortir encara sense tenir la xifra exacta que percebran un cop fixat definitivament el repartiment. L'augment dels ingressos en aquest concepte serà molt significatiu, però el repartiment continua obert perquè el paquet de la categoria encara no s'ha venut. Pendents de les xifres definitives, sí que s'han fet algunes aproximacions, com una simulació del fòrum de gestió esportiva IESE que apuntava que el Girona passarà a rebre 6,7 milions d'euros (en rebia uns 2,5 milions) i el Llagostera s'enfilaria dels 2 milions als 4,4 milions.

Un 70% lineal

Sí que està definit, ja des de l'assemblea del 24 de setembre, que un 70% dels recursos serà fix per a cada club. Els clubs van rebre ahir informació més detallada sobre el 30% restant. La meitat s'obté a partir de la classificació històrica, i l'altre 15% va en funció de diversos criteris, entre els quals els abonaments, les taquilles, les audiències televisives i fins i tot aspectes com les condicions de la gespa, la il·luminació i l'afició que es veu a tir de càmera.

En l'assemblea, també es va ratificar el conveni col·lectiu signat amb l'AFE, el sindicat de futbolistes. Un dels efectes del nou conveni és l'augment dels sous dels futbolistes. A segona A, el salari mínim passarà dels 67.000 euros anuals als 77.500 euros. El conveni amb l'AFE també ratifica el dret dels jugadors a rescindir el contracte si el seu club és víctima d'un descens administratiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)