Girona

Any de contrastos a Montilivi

El Girona tanca l'any amb més victòries (set) que derrotes (cinc) a Montilivi, però amb uns números brillants fins al maig i nefastos a partir del mes més negre de tots: el juny

Des del fatídic partit en què es va frustrar l'ascens a primera, el balanç dels de Machín a casa és d'un sol triomf, cinc empats i cinc derrotes

El Lugo no només va frustrar l'ascens del Girona a primera, sinó que també va sembrar un malefici a Montilivi que el conjunt de Machín no ha aconseguit treure's de sobre. Des d'aquell negre mes de juny a l'estadi (l'1-1 dels gallecs en el temps afegit i l'1-4 del Saragossa que va barrar el pas dels gironins en l'eliminatòria decisiva d'ascens), el Girona no aixeca cap. El balanç global del 2015 és enganyós (7 victòries, 10 empats i 5 derrotes), perquè hi ha cinc mesos molt productius (6 victòries,5 empats i 0 derrotes de gener a maig) i sis de fatídics (1 victòria, 5 empats i 5 derrotes a partir del juny i fins al desembre).

Encalladíssims

El Girona esperava els dos partits seguits a l'estadi per curar els seus mals i el resultat ha estat que la ferida s'ha infectat i la situació s'ha agreujat. Des que l'equip blanc-i-vermell està a segona A, era la desena vegada que afrontava dos partits a casa en vuit dies i mai havia fet el ple de punts (6). Lluny de ser la vençuda, la desena va ser la pitjor de totes, perquè mai el Girona s'havia quedat totalment en blanc, amb un 0-6 després de les derrotes contra el Còrdova (1-2) i l'Elx (0-1).

Els números com a local del Girona ja són els pitjors de la categoria. L'Osca només n'ha sumat 6 a l'Alcoraz, però hi ha jugat un partit menys. Els 7 del Girona a casa (una victòria, quatre empats i quatre derrotes) no tenen comparació possible des que l'equip blanc-i-vermell juga a plata. Són vint punts a les escombraries.

Encara han de desfilar per l'estadi dotze equips. El Girona tindrà tres partits a casa el mes de gener (Valladolid, Ponferradina i Athletic B, aquests dos últims seguits) i després hi desfilaran el Nàstic i l'Oviedo (febrer), el Mirandés i el Leganés (març), l'Osasuna i l'Alaves (abril) i el Tenerife, el Mallorca i l'Alcorcón (maig). Incrementar notablement la productivitat a casa serà imperatiu per evitar el descens a segona B.

Fora del descens

El Girona ha tancat la dissetena jornada amb 18 punts que el situen fora de la zona de descens només pels pèls. De fet, se n'escapa perquè té millor diferència de gols que el Mallorca (-1 contra -4), que és precisament el proper rival. Si el Girona cau dissabte a l'Iberostar estadi no només està garantit que acabarà el 2015 en els llocs de descens, sinó que la pitjor combinació possible el podria deixar antepenúltim (el podria avançar el Llagostera) i a tres punts de la zona de salvació (si l'Osca i l'Albacete guanyen).

I la infermeria, plena

La mateixa setmana del partit contra l'Elx, Machín tenia a disposició els 25 jugadors de la primera plantilla. Ni lesionats ni sancionats. I en només dos dies, han anat caient com mosques. El primer, Richy, que divendres es va sotmetre a una artroscòpia i el Girona el perdrà per espai d'un mes i mig. Amb tres centrals consolidats a l'onze (Alcalá, Lejeune i Kiko Olivas), fins i tot hauria pogut ser pitjor perquè Alcalá va encendre les alarmes quan va haver de ser retirat amb llitera (el murcià es va recuperar), mentre que Lejeune també va vorejar força estona la segona groga que li hauria fet perdre el partit següent (tot i això, el francès acumula 9 grogues i és a una amonestació de la segona sanció per acumulació de targetes).

Durant el partit es van lesionar Aday, Sobrino, Pere Pons i Javi Álamo (els tres primers van haver de ser substituïts). El menys greu és Sobrino, que només té un cop i podrà jugar a Mallorca. Aday, Pons i Álamo se sotmetran avui a una ressonància magnètica per saber l'abast de les lesions. És possible que tots tres –sobretot els dos primers– siguin baixa.

EL CURS ACTUAL

Amb una victòria, quatre empats i quatre derrotes, ha sumat 7 punts i n'ha cedit 20

TOTS ELS MALS

Richy estarà un mes i mig KO i avui es faran proves a Aday, Álamo i Pere Pons

EN EL DIVUITÈ LLOC

Els de Machín són fora del descens, però empatats amb el Mallorca, el proper rival

DOS SEGUITS A CASA

Mai ha sumat els 6 punts, però fins ara tampoc mai el Girona s'havia quedat en blanc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)