Nàstic

El llacet al 2015

Nàstic. El conjunt grana aconsegueix, a còpia d'eficiència, una victòria de prestigi contra el Saragossa, i tancarà l'any del retorn a segona A en posicions de ‘play-off' d'ascens

El Nàstic ha regalat a la seva parròquia un any rodó. Primer, l'ascens i el retorn a la LFP; després, un inici de lliga per emmarcar i, per tancar el 2015, l'equip hi va posar ahir el llacet amb una victòria d'aquelles que fan trempar. Els de Vicente Moreno van guanyar amb solvència un pes pesant, el Saragossa, i acabaran l'any en zona de play-off. Si bé els torrons ja són dolços de per si, a Tarragona aquest Nadal seran embafadors. En una categoria com la segona divisió, en què els noms i les etiquetes signifiquen bastant poc, perquè la igualtat és màxima, mana el respecte. I això és el que es va poder constatar en els primers compassos del partit. El Nàstic, amb timidesa, va acaparar la pilota, però es va trobar amb un Saragossa seriós i ben ordenat, que no concedia espais. La primera arribada, de fet, va haver de ser en una acció d'estratègia (9'). Palanca va servir una falta uns metres més enllà del vèrtex de l'àrea, però Marcos va rematar massa forçat. De mica en mica, el conjunt visitant va anar entrant en el partit i va dominar, però només Pedro, amb un xut ras que Reina va treure bé (21'), hi va posar una miqueta de salsa. La balança, amb tot, no es desequilibraria fins al minut 38, en el millor moment dels aragonesos. Marcos va posar la pilota a Rocha, que va driblar el porter i va veure com Bono el feia caure cometent penal. L'àrbitre, però, no el va haver de xiular, ja que Jean Luc va caçar la pilota i va obrir la llauna. Semblava que aquest seria l'únic gol del primer temps, però Manolo Reina hi va posar emoció: va propinar un cop a Cabrera, el col·legiat va interpretar que havia estat penal i el Saragossa va tenir l'empat a les seves mans. Per fortuna, Ortuño va xutar com ho faria un prebenjamí i el porter grana va blocar la pilota.
El millor guió possible
Si la primera part havia acabat bé, l'inici del segon temps no hauria pogut ser millor per al Nàstic. Els visitants van avançar línies i van pressionar de valent. Sense profunditat, això sí. L'encert, de nou, va ser per al conjunt grana. Fali va caçar un refús després d'un bon xut de Rocha –sol com un mussol en una acció d'estratègia– i va afusellar Bono. El 2-0 va deixar molt tocat el Saragossa, que amb les urgències del resultat va jugar sense cap. El partit trencat era territori abonat per a la victòria del Nàstic, que en accions de contraatac buscava la sentència. L'equip visitant, però, té qualitat i tampoc no va abaixar els braços. Així, després d'avisar amb rematades de Jorge, Erik Moran i Ortuño, va escurçar la diferència, amb un cop de cap incontestable d'Isaac (85'). Faltava poquet, però la victòria semblava que podria perillar. Res més lluny de la realitat. Ahir era el vespre del Nàstic, que no va trigar gens a esvair els dubtes i sentenciar. Dos minuts després del gol dels visitants, Naranjo va fer una paret amb Jean Luc i, tot i que semblava que no arribava a la pilota, va posar-hi la punta del peu i va desfermar l'eufòria amb el tercer gol. A partir de llavors, moment d'assaborir el triomf i cantar l'Amparito Roca. Avui, amb més calma, serà un bon dia per fer retrospectiva i alegrar-se per l'any viscut.

NÀSTIC 3 SARAGOSSA 1

NÀSTIC: Manolo Reina; Calavera, Xavi Molina, Pablo Marí (Xisco Campos, 67'), Mossa; Fali, Rocha; Jean Luc, Emana (Naranjo, 16'), Palanca (Cristian Lobato, 85'); i Marcos. SARAGOSSA: Bono; Marc Bertran, Vallejo, Cabrera, Isaac; Erik Morán; Jorge Díaz (Kilian, 65'), Dorca, Abraham, Pedro (Tarsi, 79'); i Ortuño. GOLS: 1-0 (38') Jean Luc. 2-0 (54') Fali. 2-1 (85') Isaac. 3-1 (87') Naranjo. ÀRBITRE: Alberola Rojas (col·legi manxec). T.G.: als locals Pablo Marí, Manolo Reina, Fali; i als vistiants Isaac, Ortuño, Abraham. T.V.: cap. PÚBLIC: 8.103 espectadors.

ELS VESTIDORS

Hem fet una gran feina, hem sabut aguantar els bons moments del rival i hem tingut definició
Nano Rivas
segon entrenador del nàstic
Hem fet mèrits per a més, però hem pagat molt cares les errades: al final hem regalat el partit
Ranko Popovic
ENTRENADOR DEL SARAGOSSA

Emana i Marí abandonen el camp lesionats

Dels tres canvis que Vicente Moreno tenia a la seva disposició, ahir dos van ser forçats. En el minut 13, Emana es va fer mal a la cuixa després de fer una passada i va haver de ser substituït, mentre que Pablo Marí també va abandonar el camp amb molèsties en el 67. “L'equip ha sabut reaccionar i s'ha refet molt bé d'aquests inconvenients”, va afirmar satisfet el segon tècnic de l'equip, Nano Rivas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)