2a divisió A

ARNAU SALA

ENTRENADOR DEL PERALADA

“L'ansietat no ens ha d'impedir jugar bé”

“Ens hem de calmar. El principal problema en els propers partits serà l'angoixa, que ja es comença a veure ”

“Hem d'obtenir un parell de bons resultats jugant de la manera que sigui”

Hi ha gent que es passa l'ètica pels pebrots. Això és una selva i n'hi ha que miren només per ells

El Peralada va perdre el darrer partit de lliga i va caure a l'última posició de la taula, a tres punts de la salvació. Amb la il·lusió intacta, tot i els entrebancs, Arnau Sala es mostra optimista i esperançat de cara a la segona meitat del campionat, clau per aconseguir l'objectiu, que no és altre que mantenir-se en la categoria. Formant duet amb Xavi Punsí, al tècnic de Sant Fruitós del Bages només el preocupen l'angoixa i l'ansietat que puguin tenir els seus jugadors.

Acaba l'any amb el seu equip cuer. Tot i això, esperançats?
La sensació és estranya. Vam començar jugant molt bé a futbol, però els resultats no acompanyaven i acabem l'any sense jugar tan bé i, desgraciadament, perdent. És una llàstima, però veig que l'angoixa es comença a manifestar i serà el principal problema que tindrem en els propers partits. No estem lluny de la permanència, però sí a una distància superior de fa setmanes. Ens hem d'intentar calmar i que l'ansietat no ens impedeixi jugar bé, ja que només jugant bé estarem a prop de guanyar els enfrontaments.
Sent que el futbol no ha correspost als mèrits dels seus?
Per sort, hi ha les estadístiques que ho poden dir. Hi ha vuit equips que han perdut més partits que nosaltres, un altre grup d'equips que fa menys gols i un altre que n'ha encaixats més en contra. Això normalment marca la classificació i no tenim números per anar cuers. Sí que els empats ens estan penalitzant molt, i és que, només que dels nou empats, un parell fossin victòries, el salt seria gran. En algunes coses, els números ens diuen que estem fent bé les coses; en d'altres, que ens falta una mica per guanyar.
Les lesions i les sancions formen part del joc. Perdre un jugador com Aleix Feixas és un obstacle massa gros?
Sí. No estem en disposició de firmar jugadors d'aquest nivell o que estiguem segurs que el podrem utilitzar regularment. És impensable anar a fitxar un jugadors de la mateixa categoria i grup que el nostre. De fet, fins fa quinze dies, em pensava que era impossible, ja no legalment, sinó èticament. Hi ha gent que l'ètica però, se la passa pels pebrots. És el món en què vivim, això és una selva i hi ha alguns que només miren per ells mateixos. Canviar una peça com l'Aleix ens costarà molt. Econòmicament no podrem, però esperarem la bona voluntat d'algú, buscar una cessió, etc. Ho intentarem tot fins que no hi hagi cap opció més.
No per treure'n més sang però, de tot això, el paper del Palamós queda qüestionat?
No pas del Palamós. Respecto el club i la institució, de fet li tinc estima, ja que hi han passat molts amics meus i n'hi ha que encara hi són. El fet que una persona actuï de determinada manera no desprestigia una entitat com el Palamós. Hi haurà gent que pensarà que l'impresentable sóc jo, però jo ho penso d'altra gent. Cadascú amb la seva consciència.
Rastrejant, doncs, el mercat i esprement totes les opcions possibles. En aquest punt de la temporada tot és molt més complicat, suposo.
Igual. No només perquè ens costi fer venir jugadors, sinó perquè n'hi ha que marxen. L'economia és un problema i la geografia també. Hi ha un desplaçament, menys mercat i tot es fa més complicat que en llocs com Granollers o el Masnou. Intentarem ser imaginatius i buscar fórmules amb cessions. L'Olot ens està ajudant molt i mirarem si poden fer un altre esforç o, fins i tot, el Girona si creuen oportú donar minuts a algun jugador seu a tercera.
Salvar la categoria és la prioritat del projecte que van iniciar durant l'estiu passat vostè i Xavi Punsí?
A curt termini és evident. Però hi ha un altre vessant de la nostra feina, com el futbol de base, que és a anys vista. Passa el de sempre, però. Fa pocs dies que vam rebre un correu electrònic del Girona que ens demanava si alguns jugadors nostres podien entrenar-se amb ells. És molt complicat tot, i és que fa cinc mesos els feien fora dels seus equips i ara els truquen. Nosaltres estem encantats, pels nois i pel club, ja que vol dir que alguna cosa fem bé. Pel que fa al primer equip ha d'intentar com sigui salvar la categoria. Segurament no és tan dramàtic per al Peralada perdre la categoria que per a altres clubs, però no hi renunciem, ja que creiem que tenim pes i ganes per fer-ho.
L'està sorprenent la categoria? Hi ha equips que havien d'estar a dalt i no hi són. Dos dels nouvinguts, a la part alta...
Del Júpiter no em sorprèn res. És un equipàs amb uns jugadors espectaculars per a la categoria. El Granollers va començar amb dinàmica positiva, i això ajuda molt un acabat de pujar de categoria, però el que sí m'està sorprenent és el bon nivell que hi ha aquesta temporada. No m'estranya que a equips com ara el Figueres, l'Europa i el Terrassa els estigui costant estar a la part alta de la taula. Hi ha nivell, i més que n'hi haurà. Aquest any és tot molt dur, serà complicat, però la igualtat, de moment, ens està anant bé per seguir vius i estar a prop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)