Nàstic

L'any anhelat

Nàstic. Després d'unes temporades de patiment i frustració, el club tarragoní ha viscut per fi un 2015 pletòric, amb l'esperat retorn a segona A i el bon rendiment en la categoria de plata

Feia temps que el Nàstic volia viure un any com el que ara es tanca, amb l'equip a la zona alta de segona A i la situació econòmica estabilitzada. Des de l'ascens a primera del juny del 2006, l'entitat tarragonina havia viscut una etapa de regressió esportiva i de crisi econòmica i institucional que el va portar a segona B i a tenir un gran forat econòmic.

Després de dos anys complicats a segona B, plens de pressió, amb canvis a la banqueta i sense assolir l'objectiu de l'ascens, el Nàstic afrontava la tercera temporada en la categoria de bronze mantenint el tècnic i el bloc als quals només la polèmica eliminatòria contra el Llagostera havia frustrat l'ascens. Va acabar la primera part del campionat en la zona alta i va començar la segona amb més força. Va guanyar quatre partits seguits entre el desembre i el gener que li van permetre conquerir el lideratge, que ja no va deixar fins al final. Va mantenir una línia de solidesa i regularitat, especialment al Nou Estadi, on va derrotar rivals directes com el Reus, el Lleida i l'Huracán, contra el qual va aconseguir el títol de campió tres jornades abans del final. Era només el primer pas cap al gran objectiu, l'ascens a segona divisió A. L'Osca va ser el rival dels grana en l'eliminatòria directa, amb la tornada a Tarragona. Després d'empatar sense gols a El Alcoraz, l'efectivitat en la segona meitat al Nou Estadi, amb gols de tres dels puntals, Lago Junior, Rocha i Marcos, va permetre al Nàstic derrotar els aragonesos (3-1) i tornar a segona A per la porta gran, davant l'eufòria dels 13.791 espectadors que omplien l'estadi i de tots els aficionats que a la tarda van omplir la plaça de la Font per viure la celebració de la fita.

Per a la nova temporada, el Nàstic va confiar en el tècnic i el bloc de l'ascens, amb algunes incorporacions contrastades a segona A, com ara Emana, Palanca, Bouzón i Tejera, i l'aposta li va sortir bé de seguida. Una bona arrencada de lliga el va situar a la zona alta de la taula. No era només la inèrcia positiva de l'ascens, ja que amb el pas de les jornades el Nàstic s'ha mantingut ben situat i ha tancat l'any, gràcies a la victòria de l'últim partit del 2015 contra el Saragossa (3-1), en la cinquena posició, en zona de fase d'ascens a primera, a només quatre punts del líder, l'Alavés.

DATA PER RECORDAR

El 31 de maig, dia de l'ascens, es va deixar anar l'eufòria després d'anys difícils

REDUINT EL DEUTE

A més del bon moment esportiu, la situació econòmica està estabilitzada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)