Girona

L'eterna espera de Rubén Sobrino

El davanter del Girona haurà d'estar 4 setmanes més fent repòs per mirar de superar les molèsties que té al peroné des que va arribar a Montilivi

Fitxat a l'estiu amb l'objectiu que fos un dels actius principals de l'equip, l'exjugador de la Ponferradina només ha jugat quatre partits

El Girona ha hagut de competir durant 15 de les primeres 19 jornades sense un dels fitxatges més destacats de l'estiu, Rubén Sobrino, i s'haurà d'acostumar a continuar treballant sense el davanter unes quantes setmanes més. Tip de veure que les molèsties al peroné que el persegueixen des de l'estiu no remetien, el club va decidir trucar la porta del doctor Ramon Cugat. I el diagnòstic, mig any després d'haver-se lesionat, és de recomanació de “repòs de treball de camp durant un període aproximat de 4 setmanes, amb un tractament personalitzat i exhaustiu”, segons el comunicat mèdic. D'un TAC en tres dimensions, els doctors n'extreuen que el dolor “deriva d'una falta de duresa en el call ossi del terç mitjà del peroné” de la cama esquerra.

El diagnòstic precís arriba amb molts mesos de demora, i després que el jugador hagués arribat a competir i tot. Va jugar tres partits de lliga –una assistència i un gol– i en el quart va haver de demanar el canvi abans del descans. “No podíem tancar els ulls i continuar amb aquesta situació, d'un jugador que s'entrena a mig gas i que no pot competir al 100%. Hem de prendre decisions, i com que no feia net i va tornar de vacances encara amb molèsties, vam decidir parlar amb el doctor Cugat”, va explicar el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, resignat: “És evident que tots el volíem veure com més temps millor. I si el fitxem és perquè creiem que té un potencial important. Ningú volia que passés això.” El director esportiu va apuntar que en el moment de fitxar-lo la idea era tenir-lo a punt al cap de tres setmanes. “La lesió s'ha anat complicant. No és una lesió fàcil, com ha dit el doctor Cugat. També és un jugador que venia amb perspectives de fer coses importants i ha tingut pressió. I les seves ganes d'ajudar també hi han influït.” Cárcel espera que amb aquesta aturada com a mínim Sobrino pugui ajudar l'equip aquests mesos (“siguin tres, quatre o els que siguin”) de competició. El Girona està atent al mercat, com sempre ha defensat Cárcel, però no pensa en un relleu de Sobrino.

“Lamentablement, no és cap novetat no poder comptar amb Sobrino”, va dir Pablo Machín, que va reconèixer i assumir, posant-se al davant, el problema del club amb la lesió del davanter. “Sóc el màxim responsable en l'àmbit esportiu i assumeixo tot el que passa. Sobrino venia amb moltes ganes, amb només un cop, però la realitat és que només ha pogut jugar tres partits i mig.” L'entrenador va voler mirar endavant: “Intentarem que, en comptes de quatre setmanes, puguin ser menys.” En qualsevol cas, el diagnòstic parla de quatre setmanes de repòs, sense treball de camp, després de les quals el jugador necessitarà un període per agafar ritme abans de poder competir.

Paral·lelisme amb Juncà

L'absència de Rubén Sobrino, que s'allarga i s'allargarà molt més del que estava previst inicialment, recorda la que va viure la temporada passada David Juncà, mig any aturat per unes molèsties a la cuixa que, d'entrada, havien de quedar resoltes de manera imminent, i que es van complicar per culpa d'un mal diagnòstic. “És semblant en el sentit que no acaben de fer net. Sincerament, crec que és un cas complicat, i no vull pensar en cap cosa estranya”, va explicar Quique Cárcel. Machín va citar fins i tot exemples anteriors: “En casos així, sempre hi dones voltes. Va passar amb Juncà, i ens havia passat fa dos anys amb Felipe. I això passa a tots els equips. Quan era al Numància, ens va tocar amb Julio Álvarez. A ningú li agrada, però la realitat és que, de 25 jugadors, a alguns sempre els costa més recuperar-se”, i hi va afegir: “Avui dia l'exigència del futbol professional és altíssima. Tots hem d'assumir riscos. Jugadors, tècnics i doctors. I a vegades es fa algun pas en fals. Se sol dir que la medicina tampoc és una ciència exacta, i s'ha d'assumir.”

Els problemes que té Nwakali

No representen cap maldecap per a Machín perquè fins ara només l'ha inclòs en una convocatòria, però el cas és que Chidiebere Nwakali encara no ha tornat de Nigèria, on va marxar aprofitant l'aturada de Nadal. El migcampista ha de resoldre problemes de burocràcia per poder tornar a Girona i reincorporar-se a l'activitat de l'equip.

REACCIONS

Assumeixo que hi ha hagut un problema, però només podem mirar endavant i esperar recuperar-lo com més aviat millor
És una lesió complicada i tot hi ha influït; també la pressió i les seves ganes d'ajudar
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
No podíem esperar que rebés un altre cop i hagués de parar. Hem buscat una altra opinió per mirar de tenir-lo bé tres o quatre mesos
Tots assumim riscos. Jugadors, tècnics i doctors. I a vegades es fa algun pas en fals
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)