2a divisió FEF

Perea, president!

Un as a la màniga. L'extrem s'inventa un xut de falta que fa callar el Collao en l'últim sospir i completa la igualada que ell mateix havia començat

Com si fos Artur Mas enginyant una fórmula en l'últim sospir que va evitar el mal major de les eleccions al març, Alberto Perea va sorprendre l'Alcoià a tres minuts del final amb un xut de falta directa que va entrar ben bé in extremis. La gran diferència és que ningú no ha demanat ni demanarà a l'extrem manxec que faci un pas al costat. Ans al contrari; ell és el gran protagonista i el principal desig de l'afició és que es quedi a l'Olot. Tothom té clar que Perea s'ha posat l'equip a l'esquena, i l'afició, a la butxaca. El 2-2 del Collao va tenir punts idèntics amb el 2-2 de Bunyol de la setmana passada, però no es pot dir que fossin partit paral·lels. De fet, feia temps que l'Olot no treia el caràcter que ahir va exhibir al camp de l'Alcoià. Els olotins van aprendre la lliçó i, sense voler especular gens, van sortir decidits a plantar cara a un rival que a casa és especialment fort. La intensitat dels primers minuts era complicada de mantenir i els locals van guanyar terreny a mesura que el ritme del partit disminuïa. Ben aviat, els homes de Palop van pispar una bona dosi de possessió a l'Olot i van acostar-se a l'àrea de Wilfred, si bé no van necessitar gaires intents per avançar-se en el marcador. En van fer prou amb un autèntic golàs de Cortell. El nou davanter de l'Alcoià va entrar en el terreny de joc en els primers instants del partit per substituir el lesionat Borja i va necessitar poc més de deu minuts per impressionar la seva nova afició. Partint de la banda esquerra, va descartar la centrada, es va anar centrant sense que ningú hi oposés resistència i, des de fora de l'àrea, va enviar un xut imparable que va tocar la creueta abans d'entrar a la porteria. L'Olot es va saber refer de la primera patacada i va protagonitzar els seus millors minuts quan la primera meitat ja s'acabava. Dos xuts de Perea (39') i de Sana (42') des de fora de l'àrea que van fer treballar Marc Martínez van reactivar l'equip de Rodri i van ser el preludi de la seva millor ocasió: una rematada de cap de Diego, que, amb el porter venut, va sortir desviada per poc.
Hi creuen
El camí cap a la remuntada es va inclinar una mica més en començar la segona part. Wilfred va aturar una rematada de Yacine, però el refús va anar a parar als peus de Julio de Dios i, sense contemplacions, el migcampista va afusellar la porteria olotina. Tot just era el minut 47 i el Collao ja havia explotat. Ningú no es podia imaginar que aquella història que semblava tancada encara havia de veure aparèixer un personatge principal. A mitja hora del final, Mode va fer penal a Rojas i Perea el va aprofitar. No pas perquè el marqués a la primera, sinó perquè va recollir el refús del seu propi error per fer entrar la pilota a la porteria, i l'Olot, de ple en el partit. A l'Alcoià se li van fer molt llargs els 90 minuts i en el 87' va lamentar haver comès una falta a la mitja lluna de l'àrea. Era un lloc ideal i el 10 de l'Olot, en plena confiança, va demanar la pilota a Hèctor. El migcampista no s'hi va oposar i Alberto Perea no va fallar. Com de costum, va fer fàcil el que no ho era tant i va fer emmudir el Collao amb un gran xut que va picar primer al travesser i després a terra.

ALCOIÀ 2 OLOT 2

ALCOIÀ: Marc Martínez; Mode (Devesa, 66'), Mario Fuentes, Mongil, Navarro; Fran Miranda (Carles Salvador, 78'), Julio de Dios, Borja Sánchez (Àlex Cortell, 9'), Alfaro; Rubén Ramos i Yacine. OLOT: Wilfred; Blázquez, Vallho (David Bigas, 55'), Rojas, Jose; Djak, Hèctor Simon, Sana, Perea; Uri Santos (Marcel Serramitja, 80') i Dieguito (Gato, 65'). GOLS: 1-0 (23') Àlex Cortell. 2-0 (47') Julio de Dios. 2-1 (60') Perea. 2-2 (87') Perea. ÀRBITRE: Gallego Gambín. T.G.: als locals Borja Sánchez, Navarro, Fran Miranda, Àlex Cortell, Mario Fuentes, Mode, Marc Martínez i Yacine, i als visitants Jose i Uri. T.V.: cap. PÚBLIC: 1.500 espectadors a El Collao.

UNA MÉS

Tot i el bon punt, l'Olot suma un partit més (11) sense guanyar com a visitant

POC MARGE

L'empat permet mantenir un únic punt d'avantatge respecte a les places de descens

Jose cobreix la baixa de Luismi al lateral esquerre

L'entrenador de l'Olot, Antonio Rodríguez, Rodri, va optar per situar Jose Martínez al lateral esquerre per cobrir la baixa del sancionat per acumulació de targetes, Luismi Quezada. El de Taialà va deixar el seu lloc més habitual en els darrers enfrontaments a l'eix central, fent parella amb Jorge Rojas, i en el seu lloc el tècnic de Sant Feliu de Llobregat hi va situar Marc Vallho. L'altra novetat en l'onze va ser l'entrada d'Uri Santos, suplent contra el Llevant B, per compartir les posicions més avançades de l'atac amb Diego Sánchez, fet que va fer seure a la banqueta Gato –l'entrada d'Uri va fer que Alberto Perea se situés més escurat a la banda dreta–. Precisament, Perea podria haver disputat al Collao el darrer partit defensant la samarreta de l'Olot. Renovat automàticament fins al 30 de juny, el futbolista manxec té fins al proper divendres, 15 de gener, per acceptar una oferta de segona divisió A i marxar a preu molt simbòlic. En els propers dies, el representant de l'extrem dretà i el club garrotxí haurien d'anunciar novetats.