Girona

Maffeo reforçarà la defensa

Joventut. El Girona està ultimant la cessió fins a final de temporada del jove jugador del Manchester City. Maffeo, de només 18 anys, tant pot actual al carril dret com a l'eix central

El Girona està a punt de lligar el segon reforç hivernal, després del davanter serbi Dejan Lekic. Es tracta de Pablo Maffeo, un joveníssim defensa barceloní de només divuit anys (encara està en edat juvenil) que arribaria cedit pel Manchester City fins a final de temporada. Maffeo, que tant pot jugar de lateral dret com a l'eix de la defensa, serà el quart jugador que cedeix el club citizen al Girona, després de Florian Lejeune, Rubén Sobrino i Chidiebere Nwakali, cosa que confirma les bones relacions existents entre els dos clubs arran del canvi de propietat a Montilivi. La figura de Pere Guardiola (és l'agent del jugador) en la intermediació ha tornat a ser clau.

Una promesa

Pablo Maffeo ha cremat etapes a un nivell vertiginós. Format en el futbol base de l'Espanyol (dels cinc als sis anys va jugar al Levante les Planes), el futbolista va arribar a debutar amb només quinze anys al filial periquito el curs 2012/13, a segona B, i poc després va firmar un contracte de tres anys amb el Manchester City anglès. A Anglaterra Maffeo no va trigar a compaginar l'equip juvenil (amb la Youth League, la Champions de la categoria, com a gran atractiu) amb el filial sub-21. Va ser precisament a l'equip B del City, entrenat per Patrick Vieira, quan Maffeo va començar a actuar a la posició de central, encara que el defensa barceloní sempre ha manifestat que se sent més còmode jugant com a lateral (només fa 1,73 m d'alçada).

Les bones actuacions de Maffeo van provocar que Manuel Pellegrini el convoqués per a la gira de pretemporada que va fer el primer equip del Manchester City a l'estiu, i el jugador va participar en dos amistosos, contra el Melbourne i el Toronto. A més, aquesta temporada Maffeo ha anat convocat en sis partits amb el primer equip (tres de Champions, dos de la Premier League i un de la copa de la lliga), encara que no ha debutat en partit oficial. Tot i així, el City veu en Maffeo un jugador de futur i considera que una cessió li pot anar bé per acumular minuts en una categoria tan exigent com és la segona divisió A.

Més opcions al lateral

Pablo Maffeo, internacional sub-15, 16, 17 i 19 amb la selecció espanyola, arribarà a Montilivi per cobrir un buit que hi havia a la plantilla, molt farcida de carrilers drets (Álamo, Coris i Aday), però sense cap lateral nat (aquests tres jugadors són extrems reconvertits). Amb Maffeo, Machín tindrà una clara alternativa quan decideixi jugar amb una defensa de quatre (les vegades que ho ha fet aquesta temporada, ha acabat adaptant el central Kiko Olivas a la dreta). Quan es concreti el reforç, el Girona haurà lligat els dos grans objectius quan gairebé falten tres setmanes perquè es tanqui el mercat d'hivern.

LA FAMÍLIA CREIX

Maffeo seria el quart jugador cedit pel City, després de Lejeune, Sobrino i Nwakali

MOLT PRECOÇ

15
anys
tenia Pablo Maffeo quan va debutar amb l'Espanyol B (segona B) el curs 2012/13

Protagonista de l'anunci de Cola Cao amb Pozo (Almeria)

A més de començar a treure el cap en el futbol professional, Pablo Maffeo també ha tastat el món de la televisió. I és que el jugador nascut a Sant Joan Despí va ser escollit per protagonitzar l'últim anunci publicitari de Cola Cao juntament amb José Ángel Pozo, amb qui va compartir vestidor als equips de base del Manchester City abans que el davanter fitxés per l'Almeria en l'últim dia d'aquest mercat d'estiu a canvi de mig milió d'euros. De moment, Pozo està tenint una participació força irregular amb el conjunt andalús, amb un sol gol (el dia del seu debut) en onze partits. Maffeo i Pozo es podrien retrobar ara com a rivals a segona A, tots dos vestint samarretes blanc-i-vermelles.

La porta de sortida de Marcelo, oberta

El Girona i els representants de Marcelo negocien obertament la sortida del defensa, que va arribar a l'estiu a Montilivi cedit per la Juventus, però que és un dels quatre jugadors que no ha tingut ni un sol minut en la lliga (juntament amb Nwakali i els porters Germán i Oliveros). La cessió de Maffeo, que també pot jugar de central, posa encara més pals a les rodes a Marcelo, que ja era l'últim de la fila de l'àmplia nòmina de centrals que formen Kiko Olivas, Pedro Alcalá, Florian Lejeune, Richy Álvarez i Carles Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)