Girona

La fórmula més explotada

El Girona cobreix el lateral dret amb l'arribada de Pablo Maffeo, el vuitè jugador que juga com a cedit a Montilivi aquesta temporada

Tot i que el club no el presentarà fins demà, el barceloní ja treballa amb Machín

Pablo Maffeo té el perfil que buscava el Girona, i la connexió oberta que hi ha a Montilivi amb el Manchester City des de l'estiu passat ha facilitat l'arribada d'un jugador molt jove, que fins a l'estiu no farà 19 anys, i que promet. De fet, el City es va assegurar d'allargar el contracte del lateral dret per tres temporades abans de confirmar i anunciar la seva cessió al Girona fins al juny. La presentació oficial no es farà fins demà, però Maffeo va viure ja ahir la seva primera jornada com a jugador del Girona. Al matí, mentre els seus nous companys feien la primera sessió del dia a Peralada, el jugador nascut a Sant Joan Despí es va sotmetre a les proves físiques i mèdiques. I a la tarda, va participar ja en el segon entrenament del dia del Girona, que es va desenvolupar entre el gimnàs i el camp annex de Montilivi. El jugador es pot entrenar amb normalitat de manera immediata, però difícilment tindrà la paperassa a punt per estar en condicions de debutar diumenge contra la Ponferradina.

El rol al camp

Maffeo aspira a tenir minuts en una lliga competitiva després d'haver tingut l'oportunitat de ser convocat amb el primer equip del Manchester City fins a sis vegades, però sense arribar a debutar. D'entrada, però, no tindrà fàcil, ni de bon tros, fer-se un lloc a les alineacions. La seva arribada respon a la voluntat del club de tenir un lateral dret –no hi havia cap jugador específic d'aquesta demarcació– quan Machín aposta pel 4-4-2, però el tècnic sol ser fidel al 3-5-2. I, tot i que Maffeo també ha jugat de central, se sol sentir més còmode al costat dret.

L'arribada de Maffeo accentua la política de cessions, una fórmula utilitzada sovint a Montilivi però mai tan explotada com aquesta temporada. Fins ara, el rècord de cedits a la plantilla era de cinc jugadors, tant el curs 2013/14 com el 2014/15. Amb el jove jugador de Sant Joan Despí, són vuit –gairebé un terç de la plantilla– els jugadors que pertanyen a altres clubs. El nombre encara es pot alterar abans del tancament del mercat d'hivern, sobretot perquè el club ha obert la porta de sortida a un dels cedits, Marcelo Djallo, que no ha jugat ni un minut en la lliga. D'altra banda, però, el director esportiu ja ha manifestat que, després de l'arribada de Lekic i Maffeo, continuaran atents al mercat, amb la qual cosa no s'hauria de descartar del tot la possibilitat que arribés un altre jugador cedit.

Maffeo va aterrar al Manchester City l'estiu del 2013, després d'haver-se format al planter de l'Espanyol i d'haver debutat amb el filial a segona B –va coincidir amb Carlos Clerc i Germán Parreño, a qui ha retrobat ara a Montilivi– quan tenia només quinze anys. Curiosament, l'Espanyol i el Manchester City són les dues principals fonts que ha trobat el Girona a l'hora d'anar a pescar jugadors cedits. De fet, el club periquito és, amb diferència, el líder de les cessions a Montilivi des de l'ascens del Girona a segona A. N'acumula nou, en quatre temporades diferents. Aquest curs, hi ha tres jugadors amb lligam a l'Espanyol –el porter Germán, el defensa Clerc i el davanter Jairo Morillas–, però la novetat és que, amb Maffeo, ja són quatre els citizen que vesteixen la samarreta blanc-i-vermella. De tots quatre, però, el lateral dret és qui arriba amb més progressió i més passes fetes al club anglès. A Florian Lejeune, el contracte amb el City li va arribar sense haver ni de trepitjar Manchester. Amb Rubén Sobrino, que tampoc va passar per la ciutat anglesa, l'entesa amb el club citizen va ser la millor manera perquè el Girona pogués aspirar a un jugador que va haver de pagar per sortir de la Ponferradina. Chidiebere Nwakali, que no ha debutat amb el Girona, encara s'ha de reintegrar als entrenaments.

PRESENT I FUTUR

Pablo Maffeo
Sant Joan Despí (Barcelona), 12-07-1997 (18 anys) Lateral dret, central
Alçada:
1,73 m
Pes:
68 kg
FORMACIÓ
Levante Las Planas, Espanyol i Manchester City
TRAJECTÒRIA
12/13
Espanyol B (2a B)
1 p. 0 g.
13/14
Man. City U18-U21
14/15
Man. City U18-U21
15/16
Man. City U18-U21
15/16
Girona (2a A)
6
partits ha anat convocat Maffeo aquest curs amb el primer equip del Manchester City (3 de Champions League, 2 de Premier League i 1 de la copa de la lliga). Tot i així no ha arribat a debutar en partit oficial.
2
amistosos va jugar el barceloní en la pretemporada d'estiu del City, contra el Melbourne City i el Toronto.
Maffeo ha estat internacional sub-15, 16, 17 i 19 amb la selecció espanyola.

DOS CLUBS

Maffeo va renovar per tres temporades amb el City abans de tancar la cessió
És el quart cedit pel club anglès, que ‘pugna' amb l'Espanyol com a font principal

TRES MÉS

Fins ara, el rècord de cedits eren els cinc de les dues temporades anteriors

MÉS MOVIMENTS?

La sortida de Marcelo faria reduir el nombre, però podria entrar algú altre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)