Girona

La competència no espanta

Amb Lekic i Maffeo, el nombre de recursos a la davantera i la defensa del Girona s'accentua

Kiko Olivas, l'únic jugador de camp que ha participat en tots els partits, beneeix la competitivitat a la plantilla

Els dos reforços d'hivern que ha tancat el Girona, atent encara als moviments que hi pugui haver durant la segona quinzena de gener, han apuntalat zones del camp ja prou poblades. Dejan Lekic ha d'aportar un perfil diferent a una davantera amb cinc peces més: Jaime Mata, Jairo Morillas, Rubén Sobrino (lesionat i sense data concreta de retorn), Borja García i Felipe Sanchón. Pablo Maffeo és el lateral dret específic que buscava l'àrea esportiva, però dins del patró de joc amb què es va dissenyar d'entrada la plantilla –el 3-5-2 característic de Pablo Machín– pot actuar tant a l'eix central com al carril, dos llocs amb molts candidats. Sense sortides al darrere –podria marxar Marcelo Djallo– ni al davant, s'accentuen tant la competència com la feina de gestió de grup per al cos tècnic.

“Des del principi, ja hi havia una competència molt forta, sobretot al darrere, que és el que m'afecta. I amb Pablo Maffeo, encara més. Però això és bo perquè farà sortir el millor nivell de cada jugador.” La reflexió és de Kiko Olivas, que només veu beneficis en l'arribada de més jugadors que facin augmentar la competitivitat en el dia a dia. A l'andalús, de fet, l'ha afectat ben poc la presència a la plantilla de diversos jugadors que poden jugar al seu lloc, fins al punt que és l'únic jugador de la plantilla, juntament amb el porter Isaac Becerra, que ha jugat de titular tots els partits. I, si no hi ha res d'imprevist, diumenge completarà la primera volta havent participat en totes les jornades d'inici. “Estic content pels minuts que he jugat, però sé que això pot canviar d'un dia per l'altre i s'ha de donar el màxim. Els companys estan pressionant de valent i amb el nivell dels entrenaments es pot veure que qualsevol pot jugar.”

Kiko Olivas va firmar l'estiu passat un contracte per dues temporades i es va integrar, amb la pretemporada avançada, a una plantilla que tenia Richy i Lejeune com a pilars al darrere i que esperava Pedro Alcalá, una de les grans apostes. Sense fer gaire soroll, l'exjugador del Sabadell es va adaptar al 3-5-2 –“em va costar una mica al principi”, reconeix– i es va fer un lloc fix a l'onze. De fet, és l'únic central que no ha començat cap partit de lliga a la banqueta. I només s'ha perdut els 15 últims minuts del Girona-Còrdova, en què Machín es va arriscar per mirar de buscar l'empat. Només hi ha sis jugadors de camp en tota la lliga que superin els 1.785 minuts de Kiko Olivas.

El comodí

Olivas veu lògica l'arribada d'un lateral dret: “Tenir un jugador específic d'aquella posició ens ajudarà quan canviem de sistema.” Quan Machín ha passat del 3-5-2 al 4-4-2 a mig partit, la solució habitual ha estat situar Olivas al costat dret. “No és que m'hi senti incòmode, perquè ja hi havia jugat alguna vegada i en els partits en què ho he fet no hi he trobat grans diferències, però és evident que no sóc lateral. De tota manera, crec que m'hi he adaptat i, si s'ha de fer, cap problema.” Olivas confia arribar a mitja lliga amb una victòria contra la Ponferradina. “No haurà estat una bona primera volta, i els números ho demostren, però queda tota la segona per canviar-ho. Ens falta guanyar dos partits seguits i agafar una bona ratxa. Hi ha nivell per estar molt més amunt i esperem anar-ho demostrant”, assegura.

KIKO OLIVAS

Tot i que va arribar sense fer soroll, és l'únic central que no ha estat mai suplent

SUBSTITUÏT UN COP

És el setè jugador de camp amb més minuts jugats (1.785 dels 1.800) de tota la lliga
Cabrera
(Saragossa)
1.800
Gaztañaga
(Numància)
1.800
Orfila
(Numància)
1.800
Peña
(Oviedo)
1.800
Vesga
(Bilbao Athletic)
1.800
Morillas
(Osca)
1.799
David Rodríguez
(Alcorcón)
1.797
KIKO OLIVAS (GIRONA)
1.785
Unai López
(Bilbao Athletic)
1.775
Vitolo
(Tenerife)
1.759

PROTAGONISTA

Ens falta agafar una bona ratxa. L'equip té nivell per estar molt més amunt i esperem demostrar-ho
Kiko Olivas
DEFENSA DEL GIRONA
Em va costar assimilar conceptes en arribar, però m'he anat sentint còmode i físicament aguanto bé els partits. Estic satisfet
Fins ara, quan hem canviat el sistema hem recorregut a algun comodí al lateral. Pablo Maffeo ens ajudarà perquè és més específic
Des de l'estiu que ja hi havia una competència forta, i ara encara més. Això és bo perquè farà sortir el millor nivell de cada jugador

Clerc avala les qualitats de Maffeo

Integrat des de dimecres a la tarda a l'activitat del Girona, Pablo Maffeo va mostrar un bon to en l'entrenament d'ahir al matí i serà presentat aquest migdia a la sala de premsa. El jugador cedit pel Manchester City va coincidir a l'Espanyol amb Germán Parreño i Carlos Clerc, que en té bons records. “Vam coincidir sobretot en entrenaments [Maffeo també va arribar a jugar un partit del curs 2012/13 amb el filial] i és un noi molt intens, amb molta qualitat i personalitat per jugar. Crec que d'aquí a pocs dies haurà encaixat a l'equip, perquè té ambició i sé que ens aportarà coses.” Clerc, que creu que Maffeo es pot adaptar tant al 4-4-2 com al 3-5-2, reconeix que els dos partits en vuit dies a Montilivi tenen molt de valor, però no vol pensar en el segon contra el Bilbao Athletic: “Ens hem de centrar en la Ponferradina, en què ja vam tenir la mala experiència anterior dels dos partits seguits a casa. Esperem seguir la línia de l'últim partit a casa i anar agafant més confiança.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)