Territorial

Buscant la tranquil·litat

1a catalana. Els representants gironins tanquen la primera volta amb l'objectiu d'aconseguir la permanència com més aviat millor. La Jonquera, setè classificat, és el més ben situat

La primera catalana ha arribat a la meitat de la competició, i entre els representants gironins es poden començar a extreure conclusions. La més general i clara és que l'objectiu en aquesta segona volta d'una gran part dels equips de la demarcació serà intentar aconseguir la permanència sense haver de patir fins al final. A diferència d'altres cursos, cap equip de les comarques gironines s'ha pogut enganxar clarament a la zona alta de la classificació. Qui hi està més a prop és la Jonquera. Els d'Axel Vizuete van començar amb certs dubtes la temporada però han dibuixat clarament una trajectòria ascendent que els ha portat a l'actual setè lloc i a només tres punts dels llocs de privilegi, i a cinc del líder. L'equip fronterer té una assignatura clara de cara a la segona volta si vol aconseguir ràpidament la permanència i aspirar a reptes més ambiciosos: millorar el rendiment a casa. I és que la Jonquera presenta un rendiment excepcional a domicili –19 punts de 27 possibles– però al seu terreny de joc s'ha encallat i tan sols hi ha sumat vuit punts.

Sortir de les brases

La resta de representants gironins de la demarcació han tastat la zona de descens al llarg de la primera volta, i un cop tancada, o hi estan immersos o estan més a prop del perill que no pas de la zona de privilegi. El Lloret ha tornat a fer de la seva fortalesa a casa la principal arma. Els d'Edu Urdiales no van perdre el primer partit com a locals fins al 19 de desembre –jornada 15–, si bé és cert que el gran nombre d'empats –vuit en 17 jornades– els ha acabat frenant en la part baixa.

Amb encara més feina per fer de cara a la segona part del campionat hi trobem la resta d'equips de la demarcació. L'Escala, que va començar molt fort la competició, s'està intentant refer de la mala dinàmica que el va afectar entre les jornades 7 i 10, i que amb un balanç de quatre derrotes seguides el va portar de lluitar per la zona alta a intentar allunyar-se de les posicions més perilloses. Els de Pitu Batlle tenen dos punts de marge respecte als llocs de descens directe.

A la zona vermella de la classificació hi ha tres equips gironins. El Farners ha tornat a veure com els jugadors més potents de la plantilla acceptaven propostes de categories superiors –Ivan Fernández ha marxat al Peralada, Ivan Garcia al Palamós, i a l'estiu Varese va marxar al Figueres–, i la irregularitat ha estat la tònica dominant. Pel que fa a l'Abadessenc, és l'únic equip gironí que ha canviat de tècnic –Dani Juvany va substituir Toni Garcia–, i el repte de la segona volta serà reaccionar ràpidament i fallar poc perquè els 10 punts sumats fins ara serveixin per arribar a la permanència.

EL Girona B, amb dubtes

El filial gironí va engegar el curs amb la intenció de lluitar per l'ascens, però la realitat ha estat ben diferent. El nul rendiment a casa –només hi han guanyat un partit–, combinat amb els entrebancs en forma de lesió, l'ha situat en zona de descens.

GIRONA B

El filial gironí vol sacsejar l'equip amb l'objectiu de reaccionar en la segona volta

FARNERS

Els petits detalls i l'adaptació de moltes peces noves són una gran llosa
Quatre derrotes consecutives els van fer caure de la zona alta fins als llocs perillosos

LLORET

Els vuit empats li han permès sortir de la zona de descens, però no allunyar-se'n més

LA JONQUERA

L'equip d'Axel Vizuete ha obtingut un gran rendiment a fora, però escàs a casa

ABADESSENC

Amb el canvi de tècnic la intenció era buscar una reacció que no es pot demorar gaire

La igualtat, la tònica dominant

Un curs més, la màxima igualtat caracteritza el grup 1 de primera catalana, i enguany s'ha accentuat en la zona alta de la classificació. El líder després d'una volta és l'Horta, amb 32 punts, però al darrere té ben a prop un bon grapat de perseguidors. I és que en el primer tram de curs fins a sis equips han passat per la primera divisió, i transcorregudes 17 jornades, hi ha fins a cinc equips –del segon al sisè– empatats a 30 punts. En l'apartat de sorpreses, es pot destacar el paper del Tona, que tot i ser debutant s'ha situat quart i amb un partit menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)