Girona

JONAS RAMALHO

DEFENSA DEL BILBAO ATHLETIC

“Havia de poder jugar a Montilivi”

Acabat de reaparèixer després de la lesió al genoll, el defensa viurà un partit especial a Girona

“El club es va interessar per mi, però em faria il·lusió estar molts anys a l'Athletic”, explica

Lesionat de gravetat al genoll esquerre en un Alavés-Girona del 20 de maig, Jonas Ramalho (Barakaldo, 10/6/1993) tornarà dissabte a Montilivi just després d'haver reaparegut, contra el Tenerife. Després de dos anys cedit al Girona, el defensa competeix amb el filial i té l'esperança de quedar-se molts anys a San Mamés.

Es deu imaginar una bona rebuda a Montilivi?
Sí, crec que serà bona. Molta gent de Girona m'està enviant missatges a través de les xarxes socials en què em diuen que tenen ganes de veure'm. Estic molt content i agraït.
S'havia fixat aquest partit com a objectiu? Ha acabat debutant una setmana abans.
Sí, la idea era poder competir el mes de gener. És veritat que ja fa ben bé un mes i mig que m'estic entrenant i que hauria pogut començar a jugar abans, però tant els metges com jo vam voler tenir calma i recuperar el genoll al 100%. Tenia molta il·lusió i m'havia fixat com a objectiu poder arribar a aquest partit de Montilivi.
Va jugar tot el partit a Tenerife. El genoll va respondre bé?
Sí, molt bé. Em va sorprendre, perquè creia que acabaria més cansat. Em vaig trobar còmode durant el partit i no vaig notar cap molèstia.
Se li ha fet llarga la inactivitat?
Són sis o set mesos sense tornar a jugar, i això sempre és llarg. Però també he de dir que em pensava que encara seria pitjor. Amb l'ajuda dels companys, els metges i els fisioterapeutes, ho hem tirat endavant prou bé.
Es van ajudar amb Muniain?
Sí. Ens vam lesionar amb una diferència d'un mes, hem passat el procés de recuperació junts i entre tots dos ens hem ajudat moltíssim.
Va començar en dinàmica del primer equip. Té el compromís de tornar-hi?
En principi no hi ha cap termini fixat ni res; anirem fent sobre la marxa. Vaig parlar amb el director esportiu i amb els metges, i la idea és que, com que puc jugar tant al filial com al primer equip, i anar pujant i baixant, comenci a segona i vagi agafant ritme. Després, ja ho veurem. Si el mister del primer equip vol comptar amb mi, encantat. En principi, però, la idea és anar agafant minuts i el to físic amb el filial.
El filial ho està passant malament. Hi ha preocupació?
A l'equip, com és natural, no li agrada estar a baix. Ningú vol anar cuer. Però som positius i confiem en les nostres possibilitats. Sabem que tenim molta qualitat i, tot i que potser ens falta l'experiència d'altres, tenim tota la segona volta per endavant.
La sensació és que baixar no seria cap drama?
A ningú no li agrada baixar. És cert que potser aquí no seria tan dramàtic com per a un altre club que necessita mantenir la categoria, però a la plantilla ningú vol baixar, per res del món. Per a la majoria de jugadors, jo el primer, que l'equip es mantingui a segona A és molt bo.
Se li farà estrany jugar com a visitant a Montilivi?
Sí, perquè ha estat casa meva durant dos anys i no hi he jugat mai com a rival. De tota manera, ja estic mentalitzat i preparat. Sabem que és un camp complicat, però tenim moltes ganes d'obtenir tres punts que necessitem amb urgència.
Tot i que s'està refent, el Girona està pagant un molt mal balanç com a local. Això els dóna esperances?
Som conscients que el Girona no ha estat gaire fi a casa, però fixa't l'altre dia, quina golejada va aconseguir. Sembla que estan espavilant, i no et pots fiar gens ni mica dels números. Segur que l'últim resultat els haurà donat molta confiança.
El Girona està lluny dels llocs de dalt. Creu que s'haurà de conformar amb la permanència?
Una segona volta dóna temps per a molt. Tenen molt bons jugadors, i segurament el seu primer objectiu és la permanència, però si l'assoleixen m'imagino que pensaran en el play-off.
Tot i algun retoc, mantenen com a patró el 3-5-2, amb el qual va tenir un rendiment altíssim. Era un sistema ideal per a les seves característiques?
Sí, m'hi trobava molt còmode. Tot l'equip, hi estàvem molt ben avesats. Vam assimilar-lo bé, amb jugadors que rendien molt. És un sistema que no dóna resultat a tots els equips, i nosaltres en vam treure molt. Aquest any potser de moment no els ha anat tan bé, però el tenen ben agafat i també hi ha molt bons jugadors.
El Girona va intentar repescar-lo?
Sí que vaig parlar amb Quique Cárcel, que es va interessar per la meva situació. Però ja li vaig dir que la meva idea era tornar a Bilbao. Estic molt agraït per l'interès i sobretot pel tracte rebut a Girona; però, al final, l'Athletic és el meu club i és on vull jugar a primera divisió. La meva idea és continuar aquí. Acabo contracte al juny, però em faria il·lusió estar molts anys a l'Athletic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)