Montilivi ja fa una altra pinta

El Girona ha capgirat per complet la tendència com a local coincidint amb el canvi d'any i ha signat un gener perfecte a l'estadi amb tres victòries en tres partits

A casa ha fet més feina en un mes (9 punts de 9) que en els quatre anteriors (7 punts de 27 entre el setembre i el desembre)

El punt d'inflexió per al Girona a Montilivi ha arribat amb el canvi d'any. En un mes de gener perfecte dels de Pablo Machín a casa (tres partits, tres triomfs, nou punts, set gols a favor i només un en contra), els gironins han fet més passes endavant que en els quatre mesos anteriors, en què els números feien tremolar de por (nou partits, una victòria, quatre empats, quatre derrotes, set punts sumats, vint de perduts, nou gols a favor i deu en contra). “Sempre havíem jugat bé, però ens constava guanyar. Les victòries ho canvien tot”, va comentar Javi Álamo.

El sentiment general és que Montilivi, per fi, torna a ser un camp temut i que el Girona s'hi torna a sentir fort. La depressió en què es va caure al final del curs passat (els episodis del Lugo i el Saragossa, sobretot el primer) es va allargar més del compte i l'equip tot just ara ha començat a veure la llum. “Quan estàs a baix tot ho veus més fosc, però sempre hem mantingut que estàvem en el camí correcte. Aquest canvi de dinàmica ens reforça”, va exposar Pere Pons, convençut, com tots els seus companys, que el 7 de 27 amb què el Girona va acabar el 2015 no s'ajustava als mèrits que havia fet l'equip: “Hauríem hagut de sumar molts més punts, però l'important va ser no defallir. Ara ens tornem a sentir forts a casa i els resultats així ho corroboren”, indica Granell.

Dues ratxes trencades

El Girona va aconseguir treure's una espina que duia clavada des que juga a segona A, d'això ja fa vuit temporades: mai havia sumat els sis punts en dues jornades consecutives com a local. L'onzena oportunitat ha estat la bona. Aquest curs, també ha tardat 22 jornades a guanyar dos partits seguits.

REACCIONS

Curs 2014/15
LES GRANS GARROTADES
Girona-Lugo
1-1
En l'última jornada de la lliga regular, un gol en el temps afegit de Pablo Caballero evita la victòria del Girona i li frustra l'ascens a primera divisió quan Montilivi ja celebrava una fita mai vista a Girona.
Girona-Saragossa
1-4
Partit de tornada de la fase d'ascens a primera divisió. Tot i el 0-3 de l'anada, el Girona és esmicolat pel Saragossa contra tot pronòstic. És la primera derrota del 2015 de l'equip a Montilivi, on no perdia un partit des del 7 de desembre del 2014 (Girona-Barça B, 0-1).
Curs 2015/16
NO S'AIXEQUEN (7 punts de 27)
Girona-Numància
2-3
En el debut del curs a Montilivi, el Girona fa el més difícil: remuntar el 0-1. Amb tot a favor, però, es deixa capgirar el 2-1 amb gols en els minuts 83 i 94.
Girona-Osca
0-0
Els gironins tallen una sèrie de dues derrotes a casa, però feia més de mig any que no acabaven un partit a Montilivi sense marcar (22 de març contra el Sabadell, 0-0).
Girona-Llagostera
2-2
El Girona no aprofita, dues vegades, un marcador a favor, i el Llagostera li iguala un 1-0 i un 2-1. Fa el 2-2 en el minut 85.
Girona-Almeria
1-1
En un inici frenètic, Aday (8') iguala el 0-1 de Quique (3'), però el marcador ja no es torna a moure malgrat les bones i millors oportunitats dels locals.
0-0
En la reedició del partit de fase d'ascens, el Saragossa arrenca un empat en un partit insuls però amb més ocasions gironines.
Girona-Lugo
0-1
El botxí de l'ascens torna a Montilivi i engrandeix la llegenda negra. Els gallecs s'enduen els tres punts amb un sol xut entre els tres pals (81') quan els de Machín havien tingut nombroses ocasions. Després d'aquests resultats, el balanç a Montilivi és de 4 punts de 18 possibles.
Girona-Albacete
3-0
El Girona trenca una ratxa de gairebé mig any sense guanyar a Montilivi (l'últim triomf va ser l'1-0 contra el Llagostera, del 24 de maig del 2015).
Girona-Còrdova
1-2
En el primer dels dos partits seguits a casa, el líder aprofita cinc minuts de desconnexió del Girona per encarrilar una victòria molt injusta.
Girona-Elx
0-1
El Girona tanca una setmana fatídica a Montilivi amb una altra derrota i un 0 de 6 estrepitós. L'Elx, molt millor en la primera part, va saber administrar el gol de penal de Sergio León. Arribats a aquest punt, el balanç a Montilivi és paupèrrim: 7 punts de 27 possibles.
LA REACCIÓ (9 punts de 9)
Girona-Valladolid
1-0
Els de Machín tallen la ratxa com a local en el primer partit del 2016. Derroten el Valladolid gràcies a un gol de Jairo al principi de la segona meitat.
Girona-Ponferradina
4-0
El Girona obté el tercer triomf del curs a Montilivi. Feia 21 mesos que no guanyava per quatre gols a casa (des de l'abril del 2014 contra el Mirandés, 4-0).
Girona-Athletic B
2-1
Un gol de Borja García en el minut 84 dóna el tercer triomf seguit dels gironins a Montilivi.
A casa sempre havíem jugat bé, però aquestes tres victòries seguides ens carreguen de confiança
Javi Álamo
Ens hem alliberat aquest 2016. Els bons resultats ens donen un plus i moltes ganes de seguir endavant
Eloi Amagat
A segona A, els partits com a local són fonamentals. En la primera volta havíem fet molts mèrits i pocs punts