Girona

La sala de màquines

L'engranatge del Girona perd una peça mestra amb l'absència per sanció del de Sant Martí Vell, que ha jugat 63 dels últims 66 partits

Té molts números per formar el mig del camp amb Granell i Eloi

En tot el curs 2014/15 (44 partits) i aquest curs 2015/16 (22), el migcampista del Girona Pere Pons només s'ha perdut tres partits. El de Sant Martí Vell n'ha jugat 63, dels quals 55 han estat complets. Diumenge no serà a Sòria perquè contra l'Athletic B va veure la cinquena targeta groga de la temporada per haver desplaçat una pilota quan el joc estava aturat. “Perdre'l per una ximpleria d'aleví, infantil o juvenil et fot”, li va mig recriminar Pablo Machín en la roda de premsa, conscient que el Girona haurà de visitar Los Pajaritos sense la peça mestra de l'engranatge del mig del camp.

Des que Pablo Machín té Pere Pons sota les seves ordres, les absències del gironí sempre han estat per força major. El curs passat no va jugar en l'Albacete-Girona (0-1) perquè havia estat expulsat en el partit contra la Ponferradina. També es va perdre el Girona-Numància (2-1) perquè la setmana abans havia vist la cinquena groga al camp del Betis. Aquest any s'ha perdut el Mallorca-Girona (1-1) perquè es va lesionar en el duel anterior contra l'Elx. Tot i que l'equip se n'ha sortit bé sense ell, la victòria al Belmonte va ser plena de patiments, el triomf contra el Numància amb dos penals de regal i l'empat a Palma en el darrer sospir.

Alcaraz, amb números

L'absència de Pere Pons trencarà el mig del camp íntegrament gironí que complementaven Granell i Eloi. Els tres jugadors que estan cridats a substituir el sancionat són Rubén Alcaraz, Pol Llonch i Borja García, però la peça que més hi encaixa és la primera. De fet, Alcaraz i Machín van mantenir un intercanvi d'impressions a banda després del partit d'ahir contra el Górnik, i sembla que l'exjugador del Prat i de l'Hospitalet serà l'escollit. “Jo el que he de fer és seguir treballant per estar preparat i al 100% per si m'arriba l'oportunitat”, va dir Alcaraz, que se sent bé tant en la posició de doble pivot com en la d'interior. “On em digui el mister, jo jugo, però hi ha més companys que treballen també molt fort.” Alcaraz admet que el nom que s'ha fet Pere Pons a la divisió de plata en l'últim any i mig ha estat espectacular. “Ho té tot per anar cap amunt. Jo el veig clarament a primera”, assegura.

Granell i Eloi

De mica en mica, els dos gironins van millorant les prestacions després d'un inici de lliga que no va tenir res a veure amb l'any passat. Granell creu que els 9 punts sumats a Montilivi han estat or: “Es feien bé les coses, però no hi havia manera. Ara estem més tranquils, però després de tot el que hem passat no seria prudent parlar de projectes ambiciosos. La prioritat és continuar escapant-nos de baix i per això hem d'anar a guanyar a Sòria.” Eloi, per la seva banda, va assegurar que amb els 9 punts a Montilivi havien allunyat “els fantasmes”. Tots dos van assenyalar que les baixes sempre pesen, però que a la plantilla hi ha material suficient per compensar-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)