Girona

Aday, el primer de fer el pas

El Girona acorda la renovació del jugador de Sentmenat per dues temporades més, fins al juny del 2018, amb opció a una altra

El club confia entendre's amb més jugadors que acaben contracte el 30 de juny

El Girona fa temps que treballa per renovar algunes peces de pes de la plantilla que acaben contracte el mes de juny que ve i que, per tant, a hores d'ara ja són lliures per entendre's amb algun altre club. El primer que ha fet el pas d'ampliar el seu vincle a Montilivi és Aday Benítez, un jugador que d'entrada no figurava en el teòric onze ideal –ni la temporada passada ni aquesta– però que sol tenir molta presència a les alineacions de Pablo Machín. L'exjugador de l'Hospitalet s'ha garantit una etapa d'estabilitat a Montilivi, ja que la renovació pactada el vincula al Girona per dues temporada més, fins al juny del 2018. I, si entre aquests dos pròxims cursos supera un nombre de partits (no arriba a la cinquantena), renovarà automàticament per una temporada més.

L'acord amb Aday ja estava encarrilat de feia dies. El jugador, de 28 anys, ha tingut a Girona l'oportunitat de consolidar-se a segona A, després d'una temporada irregular al Tenerife. I, malgrat que tenia altres ofertes, ho ha vist clar: “Al final, l'aspecte econòmic no ho és tot. Aquí em trobo molt bé, còmode, surto a jugar els partits i disfruto, i tinc confiança amb els companys. A vegades vas a un lloc i t'ho has de tornar a guanyar tot”. El de Sentmenat veu en la renovació “un premi” pel treball fet fins ara. “Sóc conscient que em lesiono, i que per això no puc garantir jugar 50 partits seguits, però em cuido i m'esforço molt.”

Aday, migcampista de vocació ofensiva, s'ha anat fent seva la posició de carriler, la més específica de Pablo Machín. “Si he de jugar en un altre lloc ho faré sense cap problema, però estic content fent-ho al carril, i tinc assumit que he de millorar. Al cap i a la fi, fa un any i mig que jugo en aquesta posició.” En aquest sentit, també veu marge de creixement el director esportiu, Quique Cárcel: “Aday ja va ser un jugador important en molts moments de l'any passat, i aquest any està fent una temporada correcta i encara pot créixer i aportar-nos moltes més coses.”

Aday, frenat periòdicament per lesions musculars, encadena dos partits de titular al carril dret. Acumula 790 minuts en la lliga, a un ritme superior al de la temporada passada, que va tancar amb 1.388 minuts en la lliga regular i 131 més en l'eliminatòria d'ascens contra el Saragossa. Més habitual ara a la dreta, la temporada passada ho va ser a l'esquerra, en què va cobrir, juntament amb Coris, la llarga absència per lesió de David Juncà.

AMB CLÀUSULA

En funció dels partits que jugui els dos pròxims cursos, se'n garantirà un altre
És un premi pel treball i l'esforç, tant el personal com el col·lectiu. Des que he arribat a Girona no he parat de créixer i ho puc fer més
Aquest any està fent una temporada correcta i encara pot créixer i aportar-nos moltes més coses
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
2.309 minuts
amb el Girona. En va acumular 1.519 el curs passat i 790 en l'actual.
50 partits
de lliga amb el Girona: 32 la lliga regular 2014/15, els 2 de ‘play-off' d'ascens i 16 en l'actual.
11 de sencers
En tota la temporada passada va completar 7 partits. Des de l'agost n'acumula 4.
4 gols
2014/15: G.-Ponferradina (3-0)
j. 7 G.-Valladolid (2-1)
j. 32 G.-Saragossa (1-4)
‘play-off' 2015/16: G.-Almeria (1-1)
j. 8
En parlàvem feia temps. En silenci, Aday fa una feina molt interessant. En molts moments del curs passat va ser important
Hi havia altres coses, però aquí em trobo molt bé, estic còmode i tinc molta confiança
Aday Benítez
JUGADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)