Girona

Cristian Herrera, la sorpresa

El Girona s'endú en les darreres hores del mercat d'hivern Cristian Herrera, el davanter de l'Almeria pel qual diversos equips s'havien interessat

L'acord amb el jugador canari és per dues temporades i mitja, fins al juny del 2018

El Girona va aprofitar les últimes hores del mercat d'hivern per fer un últim retoc. Després de l'arribada de Dejan Lekic i Pablo Maffeo, el club es reservava la possibilitat d'incorporar un altre jugador, amb perspectives no només de rendiment immediat sinó pensant també a mitjà termini. I l'aposta va ser una sorpresa. Cristian Herrera, el davanter que ha tingut un pas en fals per l'Almeria després d'haver tastat la primera divisió amb l'Elx, i per qui s'havien interessat diversos clubs –entre els quals hi ha el Llagostera–, jugarà finalment a Montilivi. El club, després d'unes gestions que es van allargar tot el dia, va aconseguir la contractació del jugador canari, que ahir mateix a la tarda va passar per les oficines de l'Almeria a rescindir el contracte. I, com Pablo Machín i com també les renovacions anunciades la setmana passada (Aday Benítez i Àlex Granell), Cristian Herrera quedarà vinculat a Montilivi fins al juny del 2018, perquè l'acord és per dues temporades i mitja.

Cristian Herrera ha tingut un protagonisme nul amb l'Almeria, el club més decebedor de la primera volta –tenia amb diferència el límit salarial més alt i ha transitat encallat per la zona de descens–. El canari ha jugat només 217 minuts, repartits en nou partits, i no ha ni marcat. El Girona, però, veu en el jugador un davanter amb característiques i potencial per aprofitar, i amb molt de marge encara de progressió en la seva carrera. Format al planter de Las Palmas, va fer un munt de gols amb el filial a tercera, abans que l'Elx se l'endugués. Era l'estiu del 2013, i Herrera va tenir una arrencada espectacular amb l'Elx B a segona B, amb 13 gols en 14 jornades. El rendiment li va valer el salt al primer equip, a la màxima categoria, i va tancar el curs amb tres gols en 21 partits a primera. La temporada 2014/15, membre de ple dret de la primera plantilla de l'Elx a primera, Cristian Herrera va tenir un paper discret, amb 26 partits (854 minuts) i un gol. Amb l'enrenou institucional de l'estiu passat, el davanter va sortir i es va comprometre amb l'Almeria.

Amb 1,89 m d'alçada i 85 quilos, Cristian Herrera és un jugador que sol fer valer el seu cos, amb capacitat de lluita i per jugar d'esquena. Un perfil que sol agradar molt a l'entrenador del Girona, Pablo Machín, que ja va beneir l'arribada en el mercat d'hivern de Dejan Lekic, que diumenge al camp del Numància va marcar el primer gol amb la samarreta del Girona.

Pel que fa a les sortides, el Girona no s'ha desprès de cap jugador més enllà de les cessions tancades fa setmanes de Vivi (Hèrcules) i David Serrano (Badalona). Ahir encara hi havia converses amb el Lleida i l'Olot per a la possible sortida de Pol Llonch, però finalment el migcampista es quedarà a Montilivi, igual que el central cedit per la Juventus Marcelo Djalo. El defensa era candidat a sortir, però no ha rebut cap oferta que el seduís i es quedarà a l'espera d'una oportunitat que encara no li ha arribat (ni un minut en la lliga).

PER REFER-SE

Herrera es va desvincular ahir de l'Almeria, amb el qual no ha marcat cap gol

LA TRAJECTÒRIA

Després de sortir del Las Palmas B, va destacar pels 13 gols en mig curs a l'Elx B
Cristian Herrera
Las Palmas de Gran Canària 13/3/1991 (24 anys) Davanter
Alçada:
1,89 m
Pes:
85 kg
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
Las Palmas
10/11
Las Palmas B (3a)
26 p., 14 g.
11/12
Las Palmas B (3a)
26 p., 8 g.
12/13
Las Palmas B (3a)
35 p., 19 g.
13/14
Elx B (2a B)
14 p., 13 g.
13/14
Elx (1a)
21 p., 3 g.
14/15
Elx (1a)
26 p., 1 g.
15/16
Almeria (2a A)
9 p., 0 g.

SENSE SORTIDES

Els dos candidats a sortir, Marcelo i Pol Llonch, no van trobar destí i es queden a Montilivi

PERFIL

És un davanter corpulent i, amb 24 anys, el Girona li veu marge per tornar a créixer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)