Territorial

La FCF vol posar fi als insults a les grades

Iniciativa. L'ens tirarà endavant aquest mes una prova pilot que provocarà, entre altres coses, l'aturada dels partits en el moment que es produeixi algun tipus de violència física o verbal

La Federació Catalana de Futbol va per feina per tractar un dels mals endèmics de l'esport actual. L'ens tirarà endavant una prova pilot durant el mes de febrer per aturar els insults en els partits de futbol que es juguen sota les prop de 150.000 llicències que hi ha repartides per tot el territori. La finalitat és incloure en el reglament una normativa que pugui posar fi als insults i la violència verbal en els partits de futbol. Per arribar-hi s'ha de dibuixar un camí que comença a partir del cap de setmana que ve amb una prova pilot.

“El procés comença a partir del dia 14 de febrer, en la categoria d'aleví preferent, i l'anirem ampliant a més categories del futbol de base, amateur, el futbol femení i el futbol sala”, explica el president de la FCF, Andreu Subies, sobre la primera prova pilot. “A partir d'aquí es farà un estudi de com han anat aquestes proves, que consisteixen a parar fins a tres vegades el partit si l'àrbitre i els delegats detecten insults o mal comportament a les graderies”, hi afegeix. També hi haurà una salutació de tots els jugadors al final del partit.

La finalitat

“Després de les campanyes en contra de la violència que hem fet des del curs passat, ara toca passar a l'acció”, diu el president de la FCF: “La finalitat és que s'acabi creant un reglament amb les conseqüències –siguin sancions, multes, pèrdues de punts, etc.– perquè a les graderies ja no hi hagi violència verbal”, hi afegeix.

“La demanda ens arriba dels clubs perquè són ells els que tenen el veritable problema. Són els seus aficionats, els seus pares i els seus jugadors, i això provoca que ells necessitin solucionar-ho”, diu el president de la federació, que detecta que hi ha molts clubs i molts àrbitres que no saben què han de fer en algunes situacions violentes. “Tots sabem que hi ha pares i públic agressius contra entrenadors, jugadors i àrbitres. I això no es pot permetre. El futbol ara mateix no és un bon exemple i les seves actituds han de millorar”, admet Andreu Subies, que reconeix que els resultats de totes aquestes mesures seran a llarg termini: “És un projecte il·lusionant i els resultats s'han de veure amb els anys. És necessari fer alguna cosa. No té sentit crear competicions i lligues si el dia a dia no és un dia a dia normal.”

Que tothom agafi la seva responsabilitat

Per desgràcia, la sensació és que la FCF nedarà contracorrent. Tots tenim tan interioritzat que els insults i la violència –verbal o física– és quelcom tan integrat en el futbol com la mateixa pilota. La naturalitat amb la qual veiem, sense estranyar-nos, alguns comportaments en un context tan concret esgarrifa. Perquè mentre l'ens treballa per incloure aquest tipus de mesures en els reglaments, l'elit –el mirall de tot aquell que fa esport– va per una altra banda. Els jugadors tenen comportaments que fan envermellir, els clubs i les organitzacions fan els ulls grossos quan s'ha de denunciar o posar-hi mà dura i els mitjans alimentem una polarització necessària per vendre però que colpeja els valors de convivència lògics d'una societat. L'esport, en aquest país, està malalt i negar-ho és rendir-nos perquè això vol dir que no podrem fer res per curar-lo.

Un acord amb Telefónica

La federació també va presentar un acord amb Telefónica per aplicar les noves tecnologies en el futbol català. “Passarem a ser clients de gran empresa, això vol dir que ens estalviarem entre 100.000 i 250.000 euros de despeses telefòniques i, d'altra banda, podrem tirar endavant els projectes tecnològics que volem treballar”, diu Subies. “Són projectes que costen molts diners que consisteixen a donar més dades als federats, evitar col·lapses, tenir la informació en temps real, dades de salut, futbolístiques, etc. Tot això ens ajudarà a avançar”, explica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)