Girona

L'ambició, a examen

El Girona busca la quarta victòria consecutiva a Montilivi per anar deixant enrere els llocs perillosos de la classificació

El Nàstic, que marca la zona d'eliminatòries d'ascens, ha anat millorant el rendiment a fora

El Girona i el Nàstic avaluen avui el seu grau d'ambició. En contextos diferents, perquè els gironins han hagut de pedalar –i encara tenen feina– per sortir dels llocs de perill, i els tarragonins viuen un retorn dolç a la Lliga de Futbol Professional. El duel representa per al Girona la possibilitat d'acostar-se relativament a l'equip que marca la zona d'eliminatòries d'ascens i, per al Nàstic, el repte de fer-se valer i demostrar que el seu lloc en la zona de privilegi no és ni cap casualitat ni de bon tros passatger.

La primera necessitat que tenia el Girona era oblidar el malson de Montilivi, on no va parar d'encadenar decepcions durant el primer tram de campionat. Tot ha canviat a partir del parèntesi de Nadal, ja que l'equip blanc-i-vermell ha comptat per victòries els tres partits davant la seva afició del gener –dos en vuit dies, cosa que no havia aconseguit mai a segona A– i ha començat a prendre distància respecte a les brases. Encadenar el quart triomf com a locals permetria als gironins anar deixant enrere el perill i, amb calma, creure que una plantilla amb molts recursos i nivell és encara a temps de dir moltes coses. Un dels problemes de l'equip de Machín entre agost i desembre ha estat la falta de regularitat. Ara, i gràcies al punt d'última hora a Sòria, tenen la possibilitat d'aconseguir una bona sèrie (10 punts de 12) i confirmar-se com un dels millors del 2016. L'equip ha anat millorant en l'eficàcia davant de porteria –set gols en tres jornades–, i veu com li somriuen aspectes com l'estratègia, que ha trigat mesos a fer productiva.

Es volen fer valer a dalt

Ja fa dies que el Nàstic ha canviat la mentalitat i ara no li fa por marcar-se objectius ambiciosos, tot i que el primer continua sent arribar com més aviat millor als 50 punts. En qualsevol cas, mantenir-se entre els millors demana una gran regularitat, i per això els grana afronten el partit contra el Girona amb ganes d'encadenar per primera vegada quatre partits sense perdre i, per tant, aconseguir la millor ratxa del curs. En les últimes setmanes, el Nàstic ha demostrat que és capaç de guanyar sense jugar, com diumenge passat contra el Tenerife, i que a camp contrari també té un bon nivell, ja que va aconseguir bons resultats en les dues anteriors sortides, al camp del líder, l'Alavés, on va guanyar, i a Albacete, on va obtenir un punt.

Vicente Moreno té cinc baixes, ja que perd per sanció el polivalent Xavi Molina i un dels motors al mig del camp, Sergio Tejera, i manté les baixes del lateral Gerard Valentín i dels davanters Àlex López i Marcos. El Nàstic, però, no ha trobat a faltar gaire els dos puntes i en les últimes jornades fins i tot ha incrementat la seva producció ofensiva. El bon moment de forma d'Achille Emana i José Naranjo i les aportacions des de la banqueta del davanter del filial Stephane Emana han permès al Nàstic millorar l'efectivitat golejadora. En principi, Vicente Moreno continuarà confiant en Naranjo per a la posició més avançada, tot i que el reforç d'hivern per a l'atac, Aníbal Zurdo, que encara no ha debutat, ja està a punt per jugar. Dos reforços d'hivern més, Madinda i Juan Muñiz, no han trigat a entrar a l'equip i avui continuaran com a titulars.

El Nàstic no estarà sol, ja que tindrà el suport de més de 500 seguidors tarragonins a les graderies, cosa que ha obligat el Girona a ampliar la zona reservada a l'afició visitant, habitualment ben poc poblada. La resposta del públic local sol ser una incògnita, però hi ha motius per pensar que es pot vorejar la millor entrada a Montilivi, que fins ara tampoc no ha estat cap meravella: els 4.823 espectadors contra el Llagostera.

Els recursos es multipliquen per a Machín

El Girona tindrà cinc baixes aquesta tarda, després que les molèsties físiques obliguin Pol Llonch a aturar-se dues setmanes, però Machín continuarà tenint moltes peces per fer combinacions tant en l'onze inicial com en la convocatòria. Amb el mercat d'hivern tancat, la plantilla és de 25 efectius del primer equip més Marcelo i el porter Oliveros, amb fitxa del filial. Fins i tot l'últim d'arribar, Cristian Herrera, té possibilitats de debutar avui perquè, malgrat haver fet només quatre entrenaments amb l'equip, venia en forma de l'Almeria. En l'onze inicial, la novetat principal serà el retorn de Pere Pons, un cop superada la sanció. Machín haurà de decidir si torna a fer seure a la banqueta Borja García, o si prescindeix d'un dels interiors gironins. També té possibilitats de ser en l'onze Javi Álamo, habituat a entrar des de la banqueta les últimes jornades. Al davant, la presència de Dejan Lekic sembla segura, i Jaime Mata podria prendre l'altre lloc a Jairo Morillas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)