Girona

Doble alegria als despatxos

El comitè de competició estima les al·legacions del Girona i perdona les targetes a Mata i Lekic que els haurien impossibilitat jugar a Osca

El davanter serbi es va lesionar a l'adductor precisament en l'entrenament d'ahir i diumenge no té garantida la participació a El Alcoraz

No és fàcil que els comitès de la federació espanyola et donin la raó, per més convençut que n'estiguis. El Girona va viure ahir un èxit rotund, ja que no podia rebre més bones notícies del comitè de competició, que li va donar la raó i va deixar sense efecte la segona targeta groga que Lekic va veure contra el Nàstic –i que li va provocar l'expulsió quan tot just s'havien disputat 20 minuts– i la que va veure més tard Jaime Mata, que també li hauria impedit jugar diumenge al camp de l'Osca. Pablo Machín, per tant, va veure transformada la decepció de perdre el tàndem d'atac pel qual havia apostat en alleujament i alegria. Tampoc és garantia absoluta, però, que siguin la parella ofensiva a El Alcoraz, perquè precisament ahir Lekic es va lesionar en l'entrenament.

“Errors materials”

Tant amb Mata com amb Lekic, el comitè de competició va donar per bona la versió del Girona, que defensava (amb proves videogràfiques) que la redacció de l'acta arbitral havia estat errònia. En la primera acció, Lekic no s'havia deixat caure –“la caiguda es produeix com a conseqüència d'un contacte amb un rival”–per simular penal. I en la segona, Mata no va impactar en cap moment en el porter Reina (Figueroa Vázquez havia escrit en l'acta que el madrileny havia fet una entrada al rival amb el peu de manera temerària). “Que un ens superior tregui les targetes, no és que desautoritzi l'àrbitre, però sí que li diu que en aquell moment no va encertar-la, tot i que és difícil veure-ho en directe”, valorava ahir el segon entrenador del Girona, Jordi Guerrero. De fet, de la decisió del comitè es desprèn que, assenyalés penal o no, Figueroa Vázquez no hauria hagut de deixar el Girona amb deu en el minut 20. “Segurament el partit hauria canviat, però això és especular. El partit va anar bé i la llàstima va ser que no vam fer els tres punts”, exposa Guerrero.

Lekic ha de frenar

Curiosament, poques hores abans de conèixer la resolució del comitè de competició, Dejan Lekic va haver de deixar abans d'hora l'entrenament que l'equip va fer al matí a Peralada. El serbi va notar unes molèsties a l'adductor i a la tarda es va sotmetre a unes proves per determinar l'abast de la lesió. En principi, no semblava res greu, però el cos tècnic n'està pendent. Lekic, òbviament, es va perdre la segona sessió del dia, a la tarda a Montilivi. I, quan falten tres dies per al partit al camp de l'Osca, no serà fàcil que el serbi pugui estar en plenes condicions. Pel perfil del rival i del camp, tant Lekic com Mata serien benvinguts. “Van tots bé, i més aquests, perquè de moment estaven jugant i la cosa anava molt bé. Veurem com va la setmana, qui arriba bé i com va la convocatòria”, va explicar el segon entrenador, que valora com “un problema benvingut” el fet de tenir una plantilla llarga: “Els maldecaps per fer la convocatòria? És la part més angoixant i negativa del tema, però fa que l'equip apugi el nivell”.

LA LESIÓ DE LEKIC

No sembla greu, però ahir es va sotmetre a unes proves per saber-ne l'abast

REDACCIÓ ERRÒNIA

Dejan Lekic
El que diu l'acta arbitral sobre la segona targeta groga:
“En el minut 20, el jugador Dejan Lekic va ser amonestat per deixar-se caure dins de l'àrea contrària i simular ser objecte d'infracció.”
Les al·legacions del Girona (amb imatges de vídeo):
“La prova videogràfica que s'aporta deixa clar que és un error material manifest de l'acta arbitral, ja que la caiguda del jugador es produeix com a conseqüència d'un contacte amb un rival.”
La resolució del comitè:
“La prova aportada pel Girona FC SAD permet acreditar sense cap dubte la inexistència del fet reflectit en l'acta, de manera que es procedeix a estimar les al·legacions formulades i deixar sense efecte la segona amonestació i consegüent expulsió de Dejan Lekic.
Jaime Mata
El que diu l'acta arbitral sobre la segona targeta groga:
“En el minut 63, el jugador Jaime Mata va ser amonestat per fer una entrada a un contrari amb el peu, de manera temerària, en la disputa de la pilota.”
Les al·legacions del Girona (amb imatges de vídeo):
“La prova videogràfica que s'aporta deixa clar que en cap moment el futbolista impacta amb el porter contrari, per la qual cosa hi ha un error material manifest de l'acta arbitral.”
La resolució del comitè:
“La prova aportada pel Girona FC SAD permet acreditar sense cap dubte la inexistència del fet reflectit en l'acta, de manera que es procedeix a estimar les al·legacions formulades i a deixar sense efecte disciplinari l'amonestació imposada al jugador Jaime Mata.”
No recordava haver tocat el porter, però de vegades és complicat que et treguin una targeta
Jaime Mata
DAVANTER DEL GIRONA

LES REACCIONS

Les imatges que el Girona va presentar contradeien l'acta arbitral

LES ACCIONS CLAU

El comitè admet que hi va haver contacte amb Lekic i que Mata no va tocar Reina
Fer la llista és la part més angoixant, amb tants jugadors, però fa que l'equip apugi el nivell
Jordi Guerrero
SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA
És una bona notícia. Vol dir que la gent fa la feina ben feta. Veurem com va la setmana, qui arriba bé i com va la convocatòria
Estic content perquè els recursos han tingut efecte. Ara, cal canviar el xip, saber que estem a punt i que el tècnic decideixi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)