Girona

Frustració traspassada

L'Osca rebrà el Girona com a pitjor equip local de la categoria, ja que només ha celebrat dos triomfs a El Alcoraz

Els aragonesos van compartir balanços pobres a casa amb els gironins, que s'han espavilat

Passaven les setmanes i no hi havia manera que el Girona es desempallegués del malefici de Montilivi, l'escenari d'un desenllaç cruel el curs passat amb doble episodi, contra el Lugo i el Saragossa. El Numància, l'Osca, el Llagostera, l'Almeria, el Saragossa i el Lugo van frustrar a l'estadi els de Machín, que no van celebrar el primer triomf davant la seva afició fins al setè partit, contra l'Albacete. El dèficit com a local amenaçava de convertir-se en un problema majúscul fins que l'acceleració del gener ho va calmar. El ple de 9 punts en només tres setmanes –després va arribar l'empat contra el Nàstic– ha fet tornar la tranquil·litat a Montilivi i ha tret al Girona l'etiqueta d'equip més vulnerable com a local. La va compartir, durant uns quants mesos, amb l'Osca, que va trigar sis partits a donar la primera alegria a la seva afició i que continua encallat a El Alcoraz, un escenari habitualment molt més ferm que aquest curs. Els aragonesos, pitjors amfitrions amb diferència amb un balanç de dues victòries, quatre empats i cinc derrotes, reben diumenge el Girona. Una bona oportunitat per als de Machín, que, malgrat tot, no es refien gens ni mica del rival i assumeixen que el partit tindrà una exigència molt alta.

Mèrits i punts

La productivitat de punts com a local del Girona i l'Osca van ser molt similars durant uns quants mesos i, segons adverteixen al vestidor de Montilivi, la comparació no s'acaba en els resultats. “Això que els passa a ells és molt comparable amb el que ens passava a nosaltres aquí. El seu joc no és gens dolent, normalment han superat en ocasions el rival, que amb poca cosa els ha fet mal”, afirma el segon entrenador, Jordi Guerrero. L'Osca, segons el recompte que fa la LFP, és l'equip que més xuts fa a porteria (275, l'únic que supera la desena per partit de mitjana) i té el segon jugador de la categoria que més ho prova: Machis, amb 58 xuts, superat només per Sergio León (69). “Han xutat 30 vegades més que nosaltres; no és poca cosa”, valora Guerrero.

Kiko Olivas també compara l'Osca i el Girona: “És veritat que no estan obtenint bons resultats, però ha fet grans partits i ha merescut guanyar molts cops.” El central, que ha visitat El Alcoraz amb el Vila-real B i el Còrdova, té clar que els espera “un partit molt complicat”, però és ambiciós: “Hem de pensar a anar a guanyar. Un triomf ens donaria molta moral i ens impulsaria una mica més en la classificació.” Els gironins, superada l'encallada a casa, encadenen ara cinc partits sense guanyar (dues derrotes i tres empats) lluny de Montilivi. “La clau és guanyar a casa, i últimament ho estem arreglant. I a fora també som un equip competitiu. Els números de l'any passat eren boníssims, però crec que l'equip està demostrant que també som un rival difícil de superar a fora i estem obtenint punts”, defensa el central andalús.

L'Osca, que va acomiadar Tevenet de manera sobtada fa nou jornades, després de perdre contra el Llagostera, no ha accelerat: dues victòries, quatre empats i tres derrotes. I a El Alcoraz, des del relleu a la banqueta, l'equip va encadenar dues derrotes i un empat abans de retrobar el triomf, diumenge farà quinze dies, contra l'Albacete (3-1).

La corda de Kiko Olivas

L'exdefensa del Sabadell només s'ha perdut 15 minuts (del Girona-Còrdova) dels 2.145 de tota la lliga, i no té cap intenció d'aturar-se. “Em trobo molt bé físicament i aguanto bé tant els partits com els entrenaments. Estic molt content de tenir la confiança del tècnic i em dedico a treballar cada dia, perquè la competència és molt gran, i això qualsevol dia pot canviar”, assegura el defensa, que valora la llargada de la plantilla, especialment al davant: “Sempre és bo portar gent nova i competent a l'equip. Això farà que tots creixem. Els davanters tenen una gran rivalitat; són jugadors de gran nivell. I la convivència al vestidor és molt bona.”

SABEN DE QUÈ VA

Abans del ple de 9 punts del gener, el Girona era el pitjor com a local, igualat amb l'Osca

RELLEU DISCRET

Amb Anquela, l'Osca acumula a casa un empat, dues derrotes i un triomf, l'últim dia
Sempre que he anat a El Alcoraz ha estat un camp molt complicat. Aquest any han fet grans partits i els resultats no els han seguit
És comparable al que ens passava a Montilivi. Els rivals, amb poca cosa, els han fet mal
Jordi Guerrero
SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

ES VA FER ESPERAR

1. OSCA
275
2. Numància
251
3. GIRONA
246
4. Leganés
244
5. Osasuna
230
6. Saragossa
224
7. Mirandés
222
8.Alcorcón
221
9. Mallorca
219
10. Alavés
216
11. Oviedo
212
12. Còrdova
209
13. Elx
203
14. Valladolid
202
15. Nàstic
200
16. Lugo
197
17. Bilbao Athletic
194
18. Albacete
189
19. Ponferradina
186
20. Almeria
181
21. LLAGOSTERA
173
22. Tenerife
166
(Dades de la LFP)

LES REACCIONS

6
partits
va trigar l'Osca a aconseguir la primera victòria a casa. El Girona en va necessitar set.
Els costa molt obtenir resultats, però el seu joc no és gens dolent. Solen perdre per un gol i creant ocasions. És l'equip que més remata
La clau és guanyar a casa, i últimament ho estem arreglant. Però a fora també som competitius
Kiko Olivas
DEFENSA DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)