Girona

El silenci per resposta

Girona. Coincidint amb la lesió de Lekic, el club decideix no fer comunicats mèdics i concentrar les explicacions a les rodes de premsa de Machín

El Girona ha decidit activar un protocol d'actuació segons el qual no pensa facilitar comunicats dels jugadors que s'hagin d'aturar per lesió, com ha estat el cas de Dejan Lekic. Qui sap si per despistar els rivals, per protegir els jugadors, per evitar més diagnòstics equivocats o per alguna altra estratègia –les raons són “internes del club”–, el cas és que, a partir d'ara, el Girona no pensa informar dels contratemps que tingui cap integrant de l'equip, llevat de casos en què les lesions siguin a mitjà o llarg termini. En lesions menors i molèsties diverses, típiques de l'activitat diària, la informació es minimitzarà. Tota la responsabilitat de les explicacions recaurà en Pablo Machín, que haurà de ser qui informi –si s'hi avé– sobre l'estat dels seus jugadors en les rodes de premsa que fa cada setmana, habitualment divendres, prèvies al partit del cap de setmana. Tampoc li vindrà gaire de nou, perquè els minuts inicials de cada aparició seva a la sala de premsa solien servir per fer repàs dels lesionats i els jugadors en procés de recuperació.

El silenci autoimposat pel club coincideix amb la lesió de Dejan Lekic, que dimecres rebia la bona notícia que el comitè de competició li retirava la segona groga que va veure contra el Nàstic, però que el mateix dia es va lesionar en l'entrenament a Peralada. El club va informar dimecres mateix que el serbi havia rebut de l'adductor, però no va concretar res més pendent de saber els resultats d'unes proves del mateix dia al vespre. La resposta havia d'arribar ahir, però ja no n'hi va haver. Haurà de ser Machín qui doni llum avui sobre la lesió del serbi. En qualsevol cas, el més probable és que l'exjugador de l'Osasuna es perdi la visita a El Alcoraz, perquè ahir ni tan sols se'l va veure a Montilivi, i només queden dues sessions abans del partit.

Tampoc va trepitjar la gespa de l'estadi Javi Álamo. El canari es podria perdre també el partit de diumenge. O, com a mínim, torna a tenir lluny la titularitat, i això que va ser un dels fitxatges més destacats de l'estiu. Des de la seva arribada a Montilivi, Álamo ha acumulat diversos problemes que li han impedit tenir continuïtat. Ara fa tres jornades seguides que hi participa, però sempre entrant des de la banqueta, entre 23 i 34 minuts.

DEJAN LEKIC

Lesionat dimecres a l'adductor, ahir no va fer res, i el més probable és que sigui baixa

UNA ALTRA BAIXA?

Javi Álamo, que ha anat parant sovint, tampoc no va ni trepitjar la gespa ahir

EL PROCEDIMENT

El club preveu informar de casos greus, però no de lesions menors ni de molèsties

El Llagostera tampoc hi té costum

El Girona no és, ni de bon tros, el primer equip del futbol professional que decideix amagar o obviar informació sobre l'estat físic dels jugadors. A Llagostera els comunicats mèdics sobre l'estat físic dels jugadors tampoc són gens habituals, i en les darreres setmanes l'hermetisme sobre l'estat de diversos jugadors s'ha accentuat. El tècnic sol decidir què es diu i què no en la prèvia dels partits. A l'altre extrem de la balança, hi ha clubs que com a mínim un cop per setmana fan públics comunicats extensos i complets sobre tots els jugadors amb problemes o molèsties.

Pol Llonch, al marge del grup

Dejan Lekic i Javi Álamo no eren les úniques absències de l'entrenament que el Girona va fer ahir a Montilivi, entre el camp annex i l'estadi. Rubén Sobrino i Richy Álvarez, en procés de recuperació, es van quedar al gimnàs. I Pol Llonch, que en l'últim entrenament de la setmana passada es va fer una lesió muscular, va fer carrera contínua al marge del grup. Tampoc va participar en la sessió Marcelo Djalo, arraconat del grup des que li van diagnosticar galteres. En canvi, va participar en l'entrenament el senegalès Gallas, fitxat fa unes setmanes per reforçar el filial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)