Girona

Tot el ventall de sensacions

N'hi ha que el superen, com ara Los Pajaritos –fa quinze dies el Girona hi va jugar per setè cop consecutiu– i el Nuevo Arcángel –hi té pendent també la setena visita–, però El Alcoraz és un dels estadis més coneguts pel Girona des de l'ascens a segona A. Després de dues temporades a segona B, l'Osca ha tornat a la LFP, i el Girona hi farà demà la seva sisena visita. Fins ara, els gironins han viscut tot tipus de resultats i sensacions a El Alcoraz, des que tots dos clubs es van instal·lar a la categoria i van compartir una trajectòria similar durant els primers anys.

L'experiència més recordada a Osca es va viure el 12 de febrer del 2011. Ja prometia d'entrada, perquè va ser un dels desplaçaments massius subvencionats pel club –va fer pagar només 10 euros pel viatge en autocar i l'entrada– i s'hi van apuntar unes 300 persones. El guió va ajudar a fer-lo especial, perquè l'equilibri es va resoldre amb un golàs per l'escaire de falta directa de Jandro en el temps afegit. I el postpartit va crear encara més rebombori. A la sala de premsa, i després d'haver atès en castellà els periodistes aragonesos, Raül Agné va contestar en català els mitjans gironins, un fet que li va recriminar una persona que era a la sala de premsa. Agné, irritat per la falta de respecte, es va aixecar i va marxar.

Aquell episodi, en la primera temporada en què el Girona va arribar a somiar en la disputa del play-off d'ascens, és l'únic amb victòria del Girona a Osca. La primera visita va servir per tancar la temporada 2008/09, amb els gironins ja salvats, Miquel Olmo a la banqueta i un partit sense cap història, amb una superioritat indiscutible de l'Osca –Rubén Castro va marcar dos gols– i molt poca competitivitat dels gironins. El curs següent, i encara amb Cristóbal Parralo a la banqueta, el Girona va estar a punt de guanyar, però un penal en l'últim sospir li ho va impedir. Més depriment va ser el 2-1 de la temporada 2011/12, amb Josu Uribe a la banqueta i l'equip fent la sensació que el descens començava a ser irremeiable. L'última visita a El Alcoraz, abans de més de tres anys de parèntesi, va ser amb Rubi, però amb la lliga encara poc avançada. Els gironins van dominar el duel, però van ser incapaços de batre el porter local.

EL GIRONA

En un dels camps que més ha visitat, acumula un triomf, dos empats i dues derrotes

L'OSCA

Va compartir un trajecte paral·lel amb el Girona els quatre primers cursos a segona A

EL MÉS RECORDAT

Un golàs de falta de Jandro (0-1) va precedir la roda de premsa més famosa d'Agné
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)